Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri sadece akıl sorununa mı puan veriyor?

Anil07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar, dün sağlık kuruluna girdim , 2013 yılında Bipolar bozukluk teşhisi ile 2 ay raporlu ilaç kullandım ve 2015/2016 yılında Psikotik belirsiz ağır depresyon nöbeti ile 1 yıl raporlu ilaç kullandım.Sorunumun temelinde alkol'e baglı ruhsal problemler yatıyordu.Son 1 yıldır alkolü ciddi anlamda azalttım fakat sorunlarım devam ettiğinden,mart 2019 itibariyle "Yaygın anksiyete "tanısı ile 6 aylık ilaca başladım.

Ana rahatsızlığım ileri düzeyde yaklaşık 23 yıldır işitme kaybı zaten psikolojim temelinde bu sebebten bozuk.İlgili doktor bana "Senin akıl sağlığın yerinde,sendeki durum genelde herkeste var dedi" ve puan vermedi.O an tutulu kaldım bir şey diyemedim, benim işitme kaybım var ama hepten sağır değilim ! Bu durumda akıl sağlığımı komple yitirmemiş olmam puan almamaya sebeb mi ? Kaldı ki akıl sağlığım yerimde olmasa ben zaten çalışamıyor olup vergi indirimi de istemezdim!

Bu durum inanılmaz canımı sıktı,ben usulsüz bir şey peşinde değilim , alacağım vergi indirimi ile engelli statüsünde çalışmak istiyorum bunuda belirtmeme rağmen bu şekilde bir yanıt aldım.Evraklarımı teslim ettim 12 Nisan da heyet günü aldım,konu ile ilgili yorumlarınızı ve sonucu değiştirebilecek bir durum var mı bilgi verebilecek varsa yardımcı olabilir mi ? Şimdiden teşekkürler ...

Sadece yatan hastayamı puan veriliyor ? İlaç kullanınca psikolojik sorunu olmuyormu ? İlaç hemen tedavimi ediyor ? İlaçlar uzun vadede fayda sağlıyor diğer dış etkenlerle birlikte , tek başına faydasıda yok ilacın psikolojik rahatsızlıkta..

pasiyatrst sadece yatışı yok diye puan vermiyor diye bir şey yok ilaç kullananlara da puan veriyor ayrıca sadece akıl sağlığı değil ruh sağlığıda var . hiç puan alamadıysanız sağlık kurula görüşüp heyetten geri çekin işlem yaptırmayın başka hastanede alın tekrar rapor

Üst Alt