Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri oranları nasıl verilir? Raporlar süreli mi verilir?

Sosyolog21

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba psikiyatri oran verdiği zaman her zaman süreli mı oluyor. Daha çok hangi durumlarda oran veriliyor ve ne kadar oran veriliyor. Teşekkürler

en az 6 ay tedavi sürecinde doktor gözetiminde ve daha önce hiç pskiyatri tedavisi görmemişseniz 3 aylık vs bir süre boyunca hastanede iğne ilaç ve gözetim tedavisi altına alınıyorsunuz. sonra onların karar vereceği bir şey, genelde süreli oluyor yani bir yıl vs sonra tekrar gidip kontrole gidiyorsunuz

ne tür hasta olduğunuza bağlı oranlar
anksiyete endişe vs var ise yüzde 25 alabilirsiniz
antisasyol kişisel bozukluk var ise yüzde 30
yani bunu doktorlar belirler biz bilemeyiz

Şizofreni rahatsızlığında durum nasıl pekiyi ben şizofreni de iki oran var diye biliyorum biri %45 diğeri %80 diye biliyorum mesela verilen oran %45 olursa yine süreli mi?

Peki öğretmen olarak atanmama anksiyete engel olur mu? Ms hastasiyim iki kalça kemiği avasküler nekroz boyun fıtığı var. Bunlara ek olarak 2013 yilinda 1 sene anksiyete için ilaç kullandım bugün doktor tekrar önerdi. Rapora başvurmayı düşünüyorum alabilir miyim sizce

@sokrates daha önce bu tedaviyi almış ise sürekli verebilirler ama hiç böyle bir tanısı yok ise zaten onun şizofreni olup olmadığını uzun süreli takipten sonra ancak doktorlar karar verebilir

yani şizofrenide olsa psikiyatri den daha önce hiç tedavi alınmamış ise genelde hepsine süreli veriliyor

ben de şizofreniyim ama 10 yıldır hastayım başta 2 yıl verdiler süreli sonra sürekli yaptılar yani süreli veriyorlar genelde

Merhabalar;
6 yıldır tedavi gördüğüm hastanede atipik psikoz için 2 yıl süreli rapor vermişlerdir.

taploya göre psikolojik bozukluklar hangisi süreli olacak olanlar belli şizofreni süreklidir sürekli vermesi lazım yoksa doktor kanuna aykırı geliyordur tabloya göre şizofreni süreklidir epikıriz raporuda varsa elinizde sürekli vermesi için hiç bir sakınca yoktur

Üst Alt