Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilacı kullanmak istemeyen var mı?

Pickle

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
253
Sağlıklı yaşama önem veren biriyim. Özel günlerde bira içtiğimde pişman oluyorum öyle söyleyim. En son dişçi antibiyotik yazmıştı üzülmüştüm faydalı bakterilerim öldü diye.

Geçen gün aklıma ilaçtan dolayı sarılık geçirdiğim gün geldi. Ozaprin 10 mg ve paligis 3 mg kullandığım için ileride karaciğer yetmezliği çekicem diye korkuyorum. İlaçlardan birini bıraksam mı napsam.

İlacı kendi kafama göre 2-3 defa bıraktım veya kafama göre arttırıp azalttım. Sonuç tam bir hüsran. Yine en başa dönüp aynı yola başlıyordum. Tam ilerleme kaydediyorsun. Sonra ilacı bırakıp, o ilaç dozuna direnç kazanıp en başa dönmek. Bu 8 yıl önceki yaptığımdı. Şu an ise 6-7 yıldır gittiğim doktorumla tam iletişim halindeyim. 14 aydır remisyondayım. Nasıl mı? 3 yıl psikoterapi aldım. İlaçlarımı 1 gün bile aksatmadım. Haber takip etmiyorum. TV izlemiyorum. Kafama hiçbir şey takmıyorum. Ve bu şekilde 3-4 yıl daha giderse ilaçlarım tamamen kesilecek. Tekrarlarsa dersen eğer, şu an doz azaltılması aşamasındayım. Ben iyi oldukça ilaç dozları ağır geliyor. 3 aylık kontrollerde alınan kararla doz düşürülüyor ama bir sonraki muayeneye kadar yine ilaç dozu fazla gelmeye, yan etki görmeye başlıyorum. Doğal haliyle yin doz değişimine gidilecek. Lütfen ilacı kafana göre arttırıp azaltma. Sabret.

2025 TEMMUZ da tam tamına 13 yıllık tedavim bitmiş değil devam etmiş olacak. Diyeceksin sen bir iki gün bırakmışsındır. Ben 1 gün dahi olsun ilaçları hiç bırakmadım. 10 defa falan psikiyatri hastanelerinde yattımmı? evet yatmıştım. İlaçlar sayesinde çalışabildim mi evet.
Bu zaman zarfında şu ilaçları bıraksammı diye kafamdan bile geçmedi. Bu konuda teşebbüsüm hiç olmadı. Şimdi yaşım 40.

Atipik otizm ve anksiyeteden muzdaribim. Yıllardır anksiyete için ilaç kullandım. Özellikle 18 yaşımdan sonra ilaçları çok bırakıp tekrar kullandım. İlaçları bırakmamın sebebi ise yan etkilerinden kaynaklı. Yan etkilerinin bana verdiği zarar anksiyete in kendisinden daha fazla oluyor. İştahımı açtırıyor, kilo aldırıyor, duygularımı öldürüyor, cinsel isteği azaltıyor ve en önemlisi obsesyonlarımı tetikliyor. OKB'nin anksiyeteden daha ağır bir rahatsızlık olduğunu varsayarsak ilaçların bana zararının faydasından daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

Zaten son zamanlarda ilaç kullanmaya da ihtiyacım kalmadı. Atandıktan ve sevgili yaptıktan sonra kaygılarımın yeterince azaldığını düşünüyorum.

@berke26, bendede aynı sorunlar oldu. Bekar olduğum için cinsellik olmasada olur dedim, sabrettim, daha sonra o ilacı bıraktıktan sonra düzeldi. Antipsikotik 45-50kg aldırdı, şimdi remisyonda olduğum için ilacın dozu düşürülüyor, iştahım azalıyor ve sporla kilo veriyorum. Herşeyin ucu sabra çıkıyor

@dreamfail, sadece ozaprin kullanırken ben çok gerçekçi bir şekilde insanların benim hakkımda konuştuklarını düşündüm. Evde paligis vardı, paligis kullanmaya başladım. Şimdi de aklımdan şunlar geçiyor, bu ilaçları kullanırken vücüduna zarar veriyorsun, ileride karaciğerini eline verecekler. 1 ilaç bile zararlı ama en azından 1 ilaca düşür.

@Pickle, elbette karaciğere zararı var. Aynı beyaz ekmeğin zararı olduğu gibi. Zararı abartılacak düzeyde olmayacaktır. Zaten doktorun düzenli aralıklarla kan tahlili istemesinin sebebi budur. Paligis i bende şu an kullanıyorum. İnvega'nın muadili. Sabah akşam 6mg. Bana çok faydası dokundu.

@dreamfail, beyaz ekmekle ilaçların zararı aynı mı gözünüzü seveyim. Beyaz ekmek yiyip sarılık geçiren mi var?

Doktor kan tahlili istemiyor benden.

Ben birkaç yıl önce sivilce hapı kullanmıştım o da karaciğeri yoruyor. 2023 yılının başında başka bir ilaçtan dolayı sarılık geçirdim. Doğduğumda da yenidoğan sarılığı varmış. Zaten karaciğerimi zorlamışım 3 kez. İleride karaciğer hastalığı geçirmekten korkuyorum.

@Tyler D.,
Bana üç ilaç yazıldı aylardır sadece cedrina içiyorum uyumak için gayette iyiyim ilaca bağımlı olmak düşüncesi hasta ediyor asıl beni .

İlaç kullanmak zorunda kalmak bile insana kötü hissettiriyor. Madde bağımlısı gibi birşey olarak görüyorum bir açıdan, kullanmayınca kafa gidiyor mesela. Keşke bir yöntem bulunsa da ilaçlara gerek kalmasa.

@Tyler D., yük zaten ! iyileştirme gibi bir özellikleri de yok mevcut durumu idare ediyorlar asıl ilaç değil doğru dürüst terapi lazım bize onu da yapan doktor yok anlat anlat ! ilacı yazıp gönderiyor en iyisi kendini telkin edip tamamen bırakamıyorsan bile en aza indirmek !

doktorum ilacı bırakıp durursan başa dönersin demişti bırakmak iyi birşey değil dün yine sesler duydum ilacı bırak ilacsız yaşıyacaksın diye ama dinlemedim

Üst Alt