Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri içerikli rapor olması öğretmen ya da hemşire olarak atanmama mani midir?

Ebru Asım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
HERKESE HAYIRLI SABAHLAR
ben 7 8 yıldır psikiyatr tedavisi görmekteyim
doktorum tedavi ile çalışabilen %45 psikoz raporu verdi
peki sorum şu ???
ben bu raporla sağlık alanı yada öğretmenlik EKPSS ile tercih edebilir miyim
ÖĞRETMENLİK 6 YAŞIMDAN BERİDİR HAYALİMDİ
sağlık(hemşire doktor anestezist vs) alanı yada öğretmenlik
ATAMALARINDA %45 TEDAVİ İLE ÇALIŞABİLEN İBARESİ VAR ATANABİLİR MİYİM
VE
psikiyatr rahatsızlığı olup ta rapor alıp
öğretmen yada sağlıkçı olan var mı?
sınava hazırlanıyorum acilll CEVAP VERİNİZ??

Ne mezunusunuz? Öğretmenlik, öğrencilerin sayesinde de stres getiren bi meslek, öğretmen arkadaşlar yardımcı olucaktır, atandıktan sonra,durumunuzla ilgili yeterlilik sınavı gibi bişey oluyo yanlış bilmiyosam kardeşim. Sen kendi sağlığını düşün herşeyden önce.

Öğretmenlik sabır isteyen bir meslek. Misal bn cok sabırlı ve sakin olduğum halde öğrenci milleti sabrimi taşiriyor.ilk zamanlar ağliyordum ses tellerim zedelenmisti ama şuan alıştım alışmama rağmen şuan cok sinirli biri oldum. Bnden size tavsiye psikiyatr tedavisi aliyorsaniz sakın öğretmenliği secmeyin derim.

biz psikiyatri hastaları bazı hedeflerimizden vazgeçmemiz gerek. ben de mühendislikten vazgeçtim stresli diye misal. şöle kariyer yapayım böle idealist olayım hikaye. hepimiz ölüp gidecez hırs yapmak boş. profesör de ölecek memur da. hem düz memur maaşı iyi bi rakam insanı geçindirir. sonuç olarak psikiyatrik rahatsızlığın varsa stresten uzak dur. düz memurluk yaparsın mis gibi 2400tl maaş.

Doktorunuz sizi iyi tanır. Öncelikle onun görüşü önemli. Zaten tedavi ile çalışabilir raporu almışsınız. İşin detayı yukarıda arkadaşların yazdığı gibidir, doğrudur fakat siz kendinize güveniyorsanız olmaz diye bir şey yok. Milli eğitim müdürlükleri psikolojik rahatsızlığı olan öğretmen adaylarını ellerindeki rapora bakmazsızın en yetkili ruh sağlığı hastanesine sevk ediyor tekrardan. Biri depresyon bir diğeri bipolar bozukluk rahatsızlığı olan 2 öğretmen adayı ile adana ruh sağlığı hastanesinde karşılaştım, başvuru esnasında tanışmıştık. Sorduğumda çalışabilir raporunu kabul etmeyip tekrardan direkt sevk ettiklerini söylediler. Siz büyük ihtimal sevk etseler bile çalışabilir raporunu alırsınız. Yani kural olarak bir engeliniz yok. Mesele sizde bitiyor.

Ben de tedavi ile çalışabilen %45 psikolojik engel raporum ile öğretmen atamasını bekliyorum. Doktorum sürekli kontrole gel, meb bize sorduğunda buna dayanarak 6 ayda bir kontrol şartı ile çalışabilir diyeceğiz dedi.

dediginiz gibi hastalıkla baş etmeyi bilmeliyim ve yaşamayı ögrenmek şart
yarın gidip rapor alıcam

Ebru Asım

Benim tanıdığım şizofreni hastası öğretmenler var ve sürekli alkol alan bayan bir öğretmen arkadaşım var bunlar 10 yıldır meslek hayatına devam ediyor yine polis arkadaşım var alkolik kendisi ve görevde sen gir sınava kazanırsan atanırsın kafana takma neler var neler

ya dogru ama psikoz biraz engel olacak gibi
gerçekten yaş 26 artık sıkıldım vallahi
akrabadan biriyle nişanlandım
akraba bile belli bir süre sonra
sorun çıkarıyo en kötü ihtimalle rapor alıp olayı yani hastalıgı resmileştirmek istiyorum

Papa
ne kadar güzel hocam aslında bide bende dalgınlık var
o olmasa yani arada çok seyrek dalıp gitme ve unutkanlıgım var

pnr
sabır bi şekilde halledilir hocam bide unutkanlık olmasa :(

tkahveci86
tavsiyenizi degelendiricem bi söz vardır herşey seninle başlar
diye dedikleri gibi kimi insanlar zekadan sorun yaşarmış kimileri zekasızlıktan kimilerinse kalbi agrırmış

Hayırlısı olsun hakkında

ii günler . bendede bipolar bozukluk var. ekpss öğretmenlik için henüz karar vermiş değilim . bu durumda olup ta sağlık raporu alanlar varmı öğretmenlik için. forumda paylaşabilirmi doktorlar nasıl bakiyolar bu duruma mesela genel olarak

Ebru hanım,

Kusura bakmayında, 26 yaşında olduğunuzu söylüyorsunuz. Anladığım kadarıyla öğretmenlik, hemşirelik, anestezi, doktorluk vs. eğitimi almamışsınız. Peki bu mesleklerden birini yapmak için atanabileceğinizi nasıl düşünüyorsunuz?

Bunların hepsi üniversite veya yüksek okul mezunlarının yapabileceği işler. Öyle sınava girip atamayla öğretmen, hemşire falan olunmuyor. Okulunu okumuş olmanız gerek.

Burada arkadaşlar yaparsın, yapamazsın gibi fikirlerde bulunmuşlar ama ben size kesin yanıtı vereyim. Bu okullardan birinden mezun değilseniz rahatsızlığınız ne olursa olsun yapamazsınız.

MeTePe

Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Tekrar okuduğumda Ebru Hanım'ın rapor aldığını söylediğini ancak sonradan rapor alacağım dediğini fark ettim. Tabii ki diplomalı olduğunu düşünerek yazdık biz ancak ne olduğunu açıkçası bilemiyorum.

hemşire ve öğretmen olarak çalışabilir yazılı raporu varsa atanabiliyorlar aynı ünvanlara iki psikiyatriden atanan arkadaslarm var

Üst Alt