Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikiyatri hastalığınızın bir gün tümüyle iyileşeceğini düşünüyor musunuz?
Bipolar Bozukluk rahatsızlığım var ve evet ileride bir gün, çok da uzak olmayan bir gelecekte, Bipolar Bozukluğa kesin bir çözüm bulunacağına inanıyorum. Tabii bu biraz da ilaç kartellerinin ve tıp biliminin insafına kalmış bir şey kanımca.
Ömrüm yeter de bu gibi beyin hastalıklarına çözüm bulunduğunu görürsem evet, iyileşeceğime inanıyorum.
Olmadı ölünce iyileşeceğim. (Bu ise benim dini inancıma bağlı bir durum.)
Yani iki durumda da umutsuz değilim. Yine de acı çekiyor olsam da yaşamaktan ve hayatta olmaktan memnunum. Bu şekilde devam edebilirim.
@Breh43 domuzlardan falan organ nakli çalışmaları var sonuçta, lamalardan neden faydalanmayalım? Di mi ama?
Çok ta şeeey etmeyin dert yani. Dünyanın karunları zengin yahudiler bile ölüyor. Sabah namazından selayı dinledim ruhum hafifledi tabi öncesinde ürperdim o ayrı. Ölüme kafa atamazsın ama yarı canlı gömerlerse tabuta belki kafa atarsın
Bu hastalıklardan kurtulmak için sadece ilaç değil çok önemli bir akıl kontrolü de gerekiyor. Aklını yönetemeyen akıl hastalığını yenemez. Sorun aklın kendisi olmuştur. Akıl ile araya mesafe koymak lazım. Düşünceler azaltılmalı. Çok basit. Gördüğümüz olaylara yorum yapmadan bakmayı öğrenmeliyiz. Bu şekilde akıl ve düşünceler durur...
İlaçlar sadece semptomları azaltıyor
Hiç kimse %100 iyileşmiyor
İlaçların yaptığı tedavi edici etki yan etkilerinin yanında hiç
Bu psikiyatri bok çukuruna düşen biri ölene kadar orda kalıyor
Böyle olacağını bilseydim 16 yaşımdayken hastanede lanet olası psikiyatriye randevuyu almazdım, çok pişmanım.
@Micro123,
Bazen bende senin gibi düşünüyordum ama tedavi görmeyip geçer geçer dedikçe geçen sadece zaman ve hastalıgın şiddeti oluyor bence kendini bununla üzme doğru olanı yapıyoruz sadece biraz daha düzenleme yapmamız ve hayata entegre olmamız gerekiyor
Arkadaşlar ben çok işlevselim hatta normal bir insandan daha fazla iş yapabilirim bu hastalık sürecinde zor bir fakülte bitirdim ve derdimi anlatacak kadar arapça , ingilizce biliyorum ve hala mesleğimde gelişmek için farklı kurumlarda ders alıyorum kendinizi bırakmayın atılgan olun tamam hasta olabiliriz ama bu hastalık bizi öldürmüyor tamam bazı kişilerde işlevsellik kaybı yapar ona birşey diyemem. Sözüm bir şeylerle meşgul olabilecek gücü varken kafayı vurup yatıp " nasıl olsa ben hastayım keyfime bakayım" kafasında olanlara . Allah cümlemize şifa versin inşallah.
Nasıl olsa ben hastayım. Keyfime bakayım mı? Bir akıl hastası bunu asla söyleyemez. Akıl hastası bir şeyi Yapamadığı için yapmaz. Keyfine bakmak için değil. Adam normal yaşamak için bile bir sürü ilaç kullanıyor...
Ayrıca da bence Atılganlik bir işe yaramaz. Ruhsal çalışmalar basit şeylerden oluşur. Mesela hareketlerini takip etmek gibi. Düşüncelerini gözlemek gibi. Sadece duvara bakmak (zazen) gibi. Karmaşık işler insanı korkutur ve yapılmamalıdır. Çünkü zordur. Hep basit olandan yola çıkılır...
@Micro123, hasta olduğunuz için randevu almadınız mı zaten? Her türlü ilaç lazımdı zaten. Bunun randevu alıp almamakla ilgisi yok. @Üzümlükekim, staja başladım. Şu anlık iyi gidiyor, hastane personeliyle muhatap oluyorum sadece. Beni oraya verdiler. Tıbbi sekreterlik öğrencisiyim.
Herkese yorum yazıyorum. Sana özel yazmıyorum. Seninle ne derdim olsun? Madem sana cevap yazılmasını istemiyorsun bir şey yazma. Buranın kuralı bu. İstediğine cevap yazarsın.
@Pickle, hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Kendini biraz zorlayıp personel dışındaki insanlarla konuşmayı denesen bir iki bi bakacaksın açılmışsın rahat rahat insanlarla konuşuyorsun sadece biraz gayret .
Aslında insanın başkalarıyla konuşamaması hem hastalıktan hemde insanların yanında kendini güvende hissetmemesinden kaynaklıdır.