Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prozac kullanan var mı?

Eczaneden ilaç raporuyla prozac alırken fiyatının ne kadarı hastaya ödeme olarak olarak çıkıyor ? Nasıl hesaplanıyor ?

Bende kullanıyorum ve aynı dertten muzdaribim ama ne yaptıysam kurtulamadım. Yaptığım hataları gözümde çok büyütüyorum.

Bugün uzun zamandır depresif şikayetlerimin bitmeyişi üzerine prozac adlı bir ilaç yazıldı bu ilaç neye iyi gelir kullandığım ilaçlar güncel haliyle depakin rexapin ve prozac oldu

Prozac sadece sakinleştirir herhangi bir fazla etkisi yoktur eşim kullanıyor eğer günde 3 tane yutarsa gülme krizine giriyor herşey e gülüyor 2 tanede normal oluyor sinir fazla olmuyor

Prozac takıntıya iyi geliyor mu ?

@sokr@t,
Prozac okb hastalığında verilen bir ilaç.Zaten ilacın prospektüs bilgilerinde,endikasyonlar bölümünde yazıyor.
Benim prozac kullanmışlığım yok ama eskiden yaşamış olduğum ağır travmalarım var.Bu travmalara sebep olan olayların bazıları bende ağır takıntı haline gelmişti.Mesela tv de ailecek dizi seyrederken,dizide kendi yaşadığım travmatik olaya benzer bir olay gördüğüm oluyordu ve olay aklıma gelince aileme,bana da şunu dediler,bunu yaptılar gibi anlatmaya başlıyordum.Bu durum yıllarca böyle sürdü.Hep aynı anılarımı anlattığım için,aileme dinlemekten gına gelmişti.

Bu durumu aşmak için çok çabaladım.Duygularımı,düşüncelerimi,bazı anılarımı bir film senaryosu şeklinde yazdım.Bunun epeyce faydasını gördüm.Bazen o anılar aklıma geldiğinde hala gözlerim dolar.Anılar aklıma geldiğinde düşüncelerime değil de duygularıma odaklandım.Duygularımı bastırmadım.Hıçkıra hıçkıra ağladım zaman zaman.Bence kırıldığımı,üzüldüğümü kabullenmek ve ağlamakta o takıntıları yenmekte yardımcı oldu bana.

Tabi ki hepsinden önemlisi ilaç tedavimi yıllardır aksatmamak oldu.İlaçların yan etkileri var ama uzun süre kullanınca yan etkiler azalıyor.

Senin takıntı durumunu forumda yazılarına rastladığım kadarıyla biliyorum.Ayrıntısını bilemem elbette ama bence senin yenemeyeceğin bir durum değil.

Son olarak bir hobin var mı,kitap okuyor musun bilmiyorum ama bu tür aktivetelerde olumsuz düşünceleri uzak tutmaya yarayabiliyor.Mümkün olduğunca boş kalmamaya gayret et.Yürüyüş yaparsan da çok faydasını görürsün diye düşünüyorum.İnsan gün içinde yorulursa,gece kaliteli uyku uyuyuor.Kaliteli uyku beyni,psikolojiyi iyileştiren en önemli etkenlerden biri.
Yazdığım gibi sen bu takıntıları aşamayacak kadar güçsüz değilsin bence :)

@Lilith76, benim takıntım bazı insanlarla olan diyaloglarımda yapılan konuşmalar şunlar bunlar karşı tarafın söylediğini takarım genelde o an aklıma uygun bir cevap gelmemişse kendi söylediğimi bile takarım neden böyle dedim keşke şöyle deseydim gibisinden hatta karşımdaki kişinin o lafı sözü söylerken ki yüz ifadesi bile aklıma kazınır aradan seneler geçse de o lafın cevabını vermeliyim takıntısı
Yener miyim yenemez miyim bilmiyorum şu zamana kadar bunu yenemedim o yüzden de en uygun ilacı bulabilmek için uğraşıyorum .

@sokr@t,
Anladığım kadarıyla senin hafızanda benden çok daha güçlü :)Ben üstünden yıllar geçtikçe o takıntı yaptığım olaylar hafızamda hayal meyal canlanır oldu.
Doğru ilacı ilacı bulmak herşeyden önemli tabi.Kusura bakma,ben ilaç konusunda bilgim olmadığı halde konuya karışmış bulundum.Kendimce sana faydalı olabileceğini düşündüğüm önerilerde bulunmak istedim sadece.
En kısa süre içinde doğru ilacı bulmanı diliyorum :)

@Lilith76, faydalı öneride bulundun zaten senin de buna benzer geçmiş travması takıntın olduğunu söyleyerek .:)
Ama inan ilaçsız olmuyor çok denedim ama maalesef olmuyor beynin boş kalması takıntıyı belki biraz arttırıyor ancak tek sebep değil .

@sokr@t,
Benim takıntılar yoğun olarak,o kişilerin bana niçin hakaret ettiğini veya niçin kötü davrandığını anlayamamak üzerine idi.O kişilere zamanında hem hakaretlerinin sebebini sordum hem de gerekli cevapları verdim ama yine de bir türlü saçma gerekçelerini ve nasıl bu kadar kötü insanlar olduklarını bir türlü anlayamadım ve kabullenemedim.
Yıllar sonra kabullenebildim ki dünyanın en azından yarısı kötü insanlardan ve kötülükten ibaret ve bana da çoğunlukla kötüler rastladı.Kaderimi ve olanları kabullendim.Daha sonra yavaş yavaş yaşadıklarım bana daha az acı vermeye başladı.Şimdi ise çoğu hafızımda bile değiller.
Kötülere ve kötülüklere yeterince kafa yordum.Daima iyiliklerle ve iyilerle karşılamayı umuyorum şimdi.
İlaçlar olmasaydı bu duruma gelemezdim tabi ki.O da bir gerçek.

Üst Alt