@sokr@t,
Prozac okb hastalığında verilen bir ilaç.Zaten ilacın prospektüs bilgilerinde,endikasyonlar bölümünde yazıyor.
Benim prozac kullanmışlığım yok ama eskiden yaşamış olduğum ağır travmalarım var.Bu travmalara sebep olan olayların bazıları bende ağır takıntı haline gelmişti.Mesela tv de ailecek dizi seyrederken,dizide kendi yaşadığım travmatik olaya benzer bir olay gördüğüm oluyordu ve olay aklıma gelince aileme,bana da şunu dediler,bunu yaptılar gibi anlatmaya başlıyordum.Bu durum yıllarca böyle sürdü.Hep aynı anılarımı anlattığım için,aileme dinlemekten gına gelmişti.
Bu durumu aşmak için çok çabaladım.Duygularımı,düşüncelerimi,bazı anılarımı bir film senaryosu şeklinde yazdım.Bunun epeyce faydasını gördüm.Bazen o anılar aklıma geldiğinde hala gözlerim dolar.Anılar aklıma geldiğinde düşüncelerime değil de duygularıma odaklandım.Duygularımı bastırmadım.Hıçkıra hıçkıra ağladım zaman zaman.Bence kırıldığımı,üzüldüğümü kabullenmek ve ağlamakta o takıntıları yenmekte yardımcı oldu bana.
Tabi ki hepsinden önemlisi ilaç tedavimi yıllardır aksatmamak oldu.İlaçların yan etkileri var ama uzun süre kullanınca yan etkiler azalıyor.
Senin takıntı durumunu forumda yazılarına rastladığım kadarıyla biliyorum.Ayrıntısını bilemem elbette ama bence senin yenemeyeceğin bir durum değil.
Son olarak bir hobin var mı,kitap okuyor musun bilmiyorum ama bu tür aktivetelerde olumsuz düşünceleri uzak tutmaya yarayabiliyor.Mümkün olduğunca boş kalmamaya gayret et.Yürüyüş yaparsan da çok faydasını görürsün diye düşünüyorum.İnsan gün içinde yorulursa,gece kaliteli uyku uyuyuor.Kaliteli uyku beyni,psikolojiyi iyileştiren en önemli etkenlerden biri.
Yazdığım gibi sen bu takıntıları aşamayacak kadar güçsüz değilsin bence