Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekelinden %42 raporum ile ehliyet ve araç alabilir miyim?

Keys

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Dostlar

Okudumda çok uzun ben kısa öz bir soru sormak istiyorum siz değerli dostlara

%42 ortopedik engelliyim polio sekeli teşhisi konuldu. normalda otomatik fites araçları kullanabiliyorum. doğan , şahin vs. araçların devriyajı sert oldugundan güç kaybım oluyor yetersiz kalıyorum onlara. şimdi benim sorum şu H ehliyeti alıp araba alabiliyormuyum indirimli %42 raporun etkisi nedir vergilerden muaf olabiliyormuyuz. araç alırken raporun etkisi ile fiyat indirimi oluormu onu öğrenmek istiyorum.

Saygılar

Tüm bunları daha geçen hafta yaşadım. Eğer sol bacakta ise engelin raporun oranından bağımsız aşağıdakileri yapabilirsin.
1 - Önce rapor alacaksın ve raporunda 2 ayrı ibare yer alacak. Bunun dışında birşey yazdırma sakın. Eğer özel tertibatlı araç yazacaklarsa da ayrı yazılmalı. Otomatik vitesli özel tertibatlı araç yazarsalar yandın. Bu iki cümle veya kelimesi ile birbirine bağlanmalı yada ayrı ayrı yazılmalı.
a - H sınıfı ehliyet alabilir
b - Otomatik vites araç kullanabilir

2 - Sonra sürücü kursuna başvurup H sınıfı ehliyet alacaksın. (Eğer yok ise)
3 - Artık Ehliyet ve rapor ile bir araba satıcısına gidip ÖTV siz ve MTV siz sıfır araç alabilirsin. Aşağı yukarı 80 bin lik bir araç sana 52 ye falan
gelir.

Anladım şimdi. Verdigin bilgiler beni aydınlatmatı çok teşekkür ederim üstadım. :)

Üst Alt