Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli ve yürüme bozukluğundan % 40 oran alınır mı?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
127
işyerinden bir arkadaşım tekrar rapor almak istiyor 2002 yılında alınmış %40 raporu var yeni yönetmeliğe göre aynı derece rapor alabilirmi eski raporda aynen şunlar yazıyor polio sekeli sol ayakta 3 cm kısalık 15 cm atrofi sol uylukta 10 cm atrofi sol ayak bileği egnusta sol elini ayağına dayayarak merdiven çıkabiliyor rapor oranı kaç olur acaba birde sağlam sağ ayağına fazla yük bindiğinden şisme kasılma ve varis var teşekkürler

birader sana ben şunu söyliyim alamaz bence neden dersen aynı durumu 2010-11 yılında yaşadım benimde işe girmek için 2000 yılnda şişli etfalden aldığım heyet kurulu raporum var % 40 ortapedik sakatlık yani kalça çıkığı diyelim.gel geleim bana 2010-11 yılnda vergi indirimi için başvuru yaptığımda bana yeniden rapor almam söylendi elimdeki raporun gerçerli olduğu yer sadece işe özürlü olarak girmek içinmiş vergi muafiyeti değilmiş yani anlıyacağın bana yeni rapor almamı söylediler ama 2006 yılında yeni düzenleme olmuş rapor oranlarında onun için bana verileçek oran % 12 söylendi en karal torpilin dahi olsa sana en fazla % 15 gecmez söylendi bana :( tabi hiç bir şey yapamazsın bu yeni yapor oranıyla anlıyacağın.sana tafsiyem bir araştır önce ondan sonra rapor almaya git yoksa böyle benim gibi mağdurmda mağdurum der durursun.ALLAH hakımı gasb edenlrden hakkımı sorsun diyorum onalrında en sevdiği çocukalrıda benden peter olsun başka ne diyeim benim elimden ancak bu geliyor gidip adamın ağzını burnunu kramam :)

ofli kardeşim durumuna üzüldüm ancak arkadaşın 2002 yılındaki o raporu vergi indirim için alınmış ve sürekli tekrar başvursam yüksek alırmıyım düşüncesi var o zaman böyle kalması bence daha mantıklı eldeki bulgurdan olmakta var

eğer vergi indirimi için almışsa o arkadaşına söyle sana yemek ısmarlasın :) gidipte hiç uğraşmasın boşu boşuna kesinlikle bunun üstünde başka bir rapor oranı almaz eğer başka bir ağır rahatsızlıkları yoksa tabi.

elindeki rapor vergi indirim için alınmış oflu sanırım emekli eder sürekli ve çünkü eski tarih falan farketmiyor sanırım sonuçta maliyeden vergi indirimi var ofli

2005 te %40 almıştım
2012 de %20 aldım

kardeş benim arkadaşımın polio sekeli için %40 raporu vardı vergi indirimi alabilmek için tekrar ankara numune hastanesine gitti rapor %12 ye düştü
sakın olaki tekrar hastaneye gidip rapor yükselteyim demesin yoksa raporunu düşürürler sonra bunun üzüntüsünü kaldıramaz sakın sakın sakın

hepinize katılıyorum haklısınız eldeki bulgurdan olmak var

Ben bu işten bişey anlamadım:confused: benim 2002 de rapaorum % 40 polio sekeli den. ama 2008 de yeniden başvurdum polio sekeli + sol ayakta güç kaybı yazıldı raporuma. oran % 62.40 ... ya ben şanslıyım yada bi tuhaflık var sistemde..

Cihan'cım, birde şimdi dene bakim yüzde kaç alıcan..:) 2008 ve 2002 de normal o oranı alman. Şimdi hiiç kıpraşma sakın yeni rapor almaya kalkma, şak diye düşer % 24-36'ya şaşar kalırsın..:)

Polio sekeliyi sakatlıktan saymıyorlar sanırım. Son zamanlarda uğraşmadan işe yarar oranda rapor alabilen yok.. İlla ki süründürecekler!

poliosekeli

desteksiz yürüyebilen sol ayak ince ve 4 cm kısalık atrofi bilek kısıtlılığı mevcut hangi oranda rapor alır benim bildiğim 10 yıl önce rahat bir şekilde %40 ve üzeri alınıyordu acaba şimdilerde %40 alabilmiş arkadaşlar var mı

Üst Alt