Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeli olan MS hastası ehliyet alabilir mi?

samet40

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben sol bacaktan polio sekeli engelliyim. bir de ms hastasıyım. ancak bu hastalığa 2000 yılında yakalandım. sadece 2000 yılının 6 ayında atak geçirdim. o günden bu güne atak geçirmedim. aceba ms hastalığı H sınıfı ehliyet almama sorun olur mu?
bilgilendirirseniz sevinirim.

Buna karar verecek kişi doktordur.Doktoronuzun uygun görmesi durumunda H sınıfı ehliyet alabilirsiniz.

Doktor atak sürecine bbakıp MS'i hafif olarak değerlendirirse, verebilir. Ama bu hem çok kolay değil, hem de her yıl sağlık kontrolü şartı koyabilir.

İlgili yönetmelik:
(2) Sinir Hastalıklarından;
a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede bozuk olanlara, sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede bozukluğu mevcut olanlara, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede ise sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede güçsüzlüğü varsa, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.
c) Epilepsi tespitinde sürücü belgesi verilmez. Şüpheli durumlarda klinik gözlem ve EEG tetkiki dikkate alınır.
(3) Kas Hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslara sürücü belgesi verilmez. Nöroloji uzmanının kanaatine göre hafif vakalara yılda 1 kez muayene olmak kaydıyla A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.

Üst Alt