Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati hastasıyım. Ehliyet alabilir miyim?

mecay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

Doğuştan rahatsızlığım a tanı olarak " polinöropati ağır sensorimotor bozuklugu " adı verildi...

Yürüme bozukluğu , denge kaybı , ufak nesne tutmada zorluk wb. ancak söylemeden geçemeyecem 2 teker bisiklet sürmekteyim..

şuan çalışıyorum ve bir araç almayı düşünüyorum tabiki önce ehliyet..

Araba olarak ufak tefek tercübe ile trafik dısında başarılı bir şekılde deneyim elde ettim. ( normal araçta deprayaj lı )

Bilgisi olan veya aynı durumda olan arkadaşlar sizce H sınıf ehliyet alabilirmiyim ?

Ellerinizde güç kaybı yoksa alabilirsiniz, tecrübe etmeden kesin sonuç alamazsınız. Heyet sizin durumunuza göre insiyatif kullanıp verebilir kararı... Başka arkadaşların tecrübeleride mutlaka önemli ama sizde bıraktığı hasarlarla, başka bir kişide bıraktığı hasarlar aynı olmayabilir, o almışsa siz almayabilirsiniz, o alamamışsa siz alabilirsiniz...

denge kaybı yüksekse verilmez tek sıkıntı bu

mrb. bendede aynı rahatsızlık var ama benim ehliyetim de var src belgelerim de tüm araçları kullanabiliyorum rapor oranım %40 olduğu için sorun yaşamıyorum. H sınıfı ehliyet alabilir miyim onu da bilmiyorum.

öncelikle teşekkürler ..

Denge kaybı sadece yürürken ve ayak ta sabit duramama

Ellere gelince maşallah :) baya güçlü ama parmaklarda his kaybı oldugundan ufak nesnelere dokunma alma örnek cepten para çıkarma zorluk çekıorum

yaşadığım şehirde saolsun heyet emg vsvs isteyip yüzene bile bakmıyor ve sonuça gidiyor

Evliyim yakında çocugum olacak ve araba şart oldu yardım edebilecek arkadaş varsa rapor almama minnetar kalırım..

şunuda belirteyim düşünce olarak sürücü olmak için tabiki senin sürücülüğün yetersiz kalıyor karşıyıda göz önünde bulundurmak gerekmekte

Maalesef, "sürücü olur" ibareli rapor verecek doktor bulana kadar hastane hastane gezmekten başka yol yok! Aklı ve ahlakı olanını bulmanız lazım!

Üst Alt