Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pnömotoraks ve diğer hastalıklarla askerlikten muaf olur muyum?

İbrahim7766

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@OğuzHan112 merhaba efendim iyi günler dize bir sorum olacaktı yarın teslim olacağım sormak istediğim bir kaç sorum olacak oldukça bu konularda bilgili görünüyorsun şimdi öncelikle;
Boyum 172 kilom 46 kendimi bildim bileli böyleyim 29 yaşındayım

2 defa spontan geçirlmiş aynı yerden Pnömotoraks geçirdim cerrahi işlem görmedim(nefes darlığım, aşırı çabuk yorulma gibi şikayetlerim var, günlük hayatta en ufak eforda yoruluyorum.

Paxera 20 mg ilaç kullanıyorum Nevrotik bozukluklarım bulunmakta yaklaşık 2 yıldır bu ilaçı değişen dozlarda kullandım ve yaklaşık 2 ay önceye kadar remisyonda seyrediyordu şuan panik atak kaygı bozukluklarım aşırı derecede arttı baş dönmeleri yaşıyorum olduğum yere kapaklanıp kalıyorum kalp krizi gibi etkiler yaşıyorum aniden kalp atışlarım çok yükseliyor

Derecesinin kaç olduğunu bilmediğim kifozum var Buda ayakta durmakta ve nefes alamamda ekstra sorunlar yaratıyor

Sağ kulağımda %30 oranında bir duyma kaybım mevcut

Annem %86 oranında engelli raporlarla destekli kısmı engelli görünüyor 2 kişinin zorluğu ile ayağa kalkabiliyor ben bakmakla hükümlü tek kişiyim tek çocuğum aynı yerde ikametgsh ediyoruz babamla boşanmamış olsalarda o bizde ayrı yaşıyor ikametgahıda farklı yerde ayrıca dayımda annem gibi engelli üst katımızda kalıyor anneannemde bizde kalıyor ve 80 yaş üzeri annemin bu durumu benim Nevrotik bozukluklarımı çok etkiliyor özellikle son zamanlarda artan depremler annemin ek diyabet tansiyon vb gibi hastalıkları benim psikolojimi cehenneme çeviriyor

Panik ataklarım şu şekilde oluyor genelde böyle boşluğa dalıp gibi oluyor ardından birden sanki çok büyük bir tehlikede gibi hissediyorum kalp atışlarım hızlanıyor ve başım dönüyor sanki kafama kürekle vurmuşlar gibi oluyor ve kafamı kaldıramıyorum bu uykuda esnasındada oluyor

Yeme bozukluğum mevcut bu askerlik hazırlık sürecinde dahada arttı. 2 defa askerlikten önce bana elverişli raporu verdiler ama o zamanlar hastalıklarım bu kadar şiddetli değildi. Beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum askerde sızlanmak gibi görünmek istemiyorum ama bunlar gerçekten raporlarla destekli. Ne gibi şeylerle karşılaşırım muaf erteleme vs.

İyi günler dilerim @OğuzHan112

Merhaba.
Askere alınsanızda tekrar eden hava değişimleri sonrası elverişli değildir raporu verilecektir...1 kilo eksiğiniz var bu o kadar önemli değil.

@İbrahim7766,

Son düzenleme:
Diğer yazdığım şeyler neticesinde hastalıkların birleşmesi maddeai uygulanabilir mi panik bozukluklar vs @OğuzHan112

Pnömotoraks öykünüz var,nevrotik bozukluklar..kaygı bozukluğu(panik nöbet)
Bu şekilde sizi askere gönderiyor olsalarda geri dönersiniz.

Peki bu şikayetleriniz(askerlik öncesi )değerlendirilmedi mi?

@İbrahim7766,

Askerlik öncesi değerlendirildi efendim ama kendileri galiba uğraşmak istemediklerini düşünürdüler itiraz etmem rağmen gittiğim yerde ilk raporumda ki rapordan yazanlardan birebir aynısını yazdılar neredeyse ayrıca panik nöbet gibi olaylar bu askerlik sürecimin yaklaşması ile birlikte arttı. @OğuzHan112

Yarın teslim olacağım bakalım sonuç ne olacak bilgilendirme yaparım olası elime telefon alabildiğim durumlarda birde şunu sormak istiyorum geri gönderirlerse kastınız muafiyet mi çerçevesinde mi değerlendirilir? @OğuzHan112

Evet..askere gitseniz de hava değişimleri sonrası elverişli değildir raporu verilecektir.. umarım her şey yolunda gider askerliğinizi yapar dönersiniz.

@İbrahim7766,

Askerliğimi yaptığım süreçte kilo azlığı sebebi ile kurula çıktım kurul 32\C maddesine göre 3 aylık bir hava değişimi verdi hava değişimim 12 Ocak 2026 da bitecek bugün askerlik şubesine gittiğimde smk olmadığımı öğrendim ve birliğime teslim olmam gerekiyormuş ama benim kilo şikayetim halen devam etmekte ve ailevi unsurlar maddi durumlar gibi sebeblerle tekrardan birliğime katılmam neredeyse imkansız kendi ikametgsh ettiğim şehirde muayene olmak istiyorum gibi birşey boyum 173 kilom ise 44 kısacık süreçte benim için çok zor geçti 29 yaşımdayım bunun çözümü nedir bilen eden var mıdır. Ayrıca benimle birlikte hava değişimine kilo fazlalığı ile çıkan arkadaşımdada smk sevki ile ilgili birşey yazmamakta. Katar kısımlarımız da sadece belirtiken sürede hava değişimi uygundur yazıyor syy tanılarında ise 32/c yazmakta. Yardımcı olan olursa çok sevinirim

Askerlik işlemlerim kapsamında düzenlenen sağlık raporunda E46 – protein-enerji malnütrisyonu tanısı konularak tarafıma 90 günlük hava değişimi verilmiştir. Rapor üzerinde yer alan ölçümlere göre boyum 174 cm, kilom 44 kg olup, 14 kilogram eksikliğim bulunduğu açıkça belirtilmiştir.

Ancak bu raporda SMK (sevk muayene kağıdı / tekrar muayene tarihi) bulunmamaktadır. Bu nedenle hava değişimi süresi sonunda hangi işlem yapılacağı konusunda ciddi bir belirsizlik oluşmaktadır.

Ayrıca annem engelli olup günlük yaşamında yardıma muhtaçtır. Fiilen bakmakla yükümlü tek kişi olduğum için, birliğimin bulunduğu ile gitmem şu an için mümkün değildir. Bu durum sevk işlemlerinde mağduriyete sebep olmaktadır.

Bu çerçevede sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyorum:
  1. Hava değişimi raporumda SMK veya kontrol muayene tarihinin yazılmamasının nedeni nedir?
  2. Raporumda boy–kilo bilgilerimin (174 cm / 44 kg / 14 kg eksik) yer almasına rağmen kontrol muayenesinin belirtilmemesi uygulama açısından normal midir

@OğuzHan112

Hava değişimi bitiminde birliğine dönüyorsunuz, birliğinden tekrar sevk alıp hastaneye gidecekseniz.. sivilde elverişli değildir raporu almak oldukça zor ama yine de siz bilirsiniz.

Her hava değişimine kontrol smk şartı koyulmaz..kilon oldukca düşük birliğinden işlemlerine devam etmeni öneriyorum, muhtemelen hava değişimi tekrar edecek yada elverişli değildir raporu verilecektir.

@İbrahim7766,

Hava değişimim devam ederse süreç hep böyle mi işleyecek yani mesela bana senelerce yara aylarca hava değişimi mi verilecek ?

Tabiki hayır..en fazla 4 kez hava değişimi veriliyor.

Sivilde çok zor olduğu için işiniz kolaylaşsın diye birliğinden devam edin dedim.. sivildende şansını deneyebilirsin/kolay gelsin.

@İbrahim7766,

@OğuzHan112, Efendim bir soru daha sorabilir miyim smk yazmadıkları için yinede sivilde yapma imkanım varmı zorluklar olarak ne gibi bir zorlukla karşılaşabilirim ve yada birliğime döndüğümde ne gibi şeylerle karşılaşabilirim annemin engelli olduğunu ve bakıma harç olduğunu söylemiştim gitme taraftarı pek değilim ama gidersem kısa süre içerisinde sonuç alır mıyım

@OğuzHan112,Üzgünüm rahatsız ediyorum ama bir gerginlik var içimde

Son düzenleme:
Birliğinden devam edersen amirlerin askerlik yapamaz şeklinde veya diğer,(kıta işlevsellik)doldurup hastaneye sevk ederlerse muafiyet almanız daha kolay olur.

Smk şartı olmadan da şubeden sevk alıp gidebilirsiniz..sivilde hekim muafiyet kararı verirse kıta işlevsellik formunu sizden isteyecektir,sivilde muafiyet çok zor ama olmayan bir şeyde değil..sadece çok uğraşırsınız.

Siz birliğinize hiç katılmadınız mı? Katıldıysan hava değişimi nasıl aldıysan prosedür o şekilde işler.. Birlik amirlerin kıta işlevsellik formu doldurup seni hastaneye sevk eder.

Annene acil şifalar diliyorum.

@İbrahim7766,

@OğuzHan112, teşekkürler amin daha önce birliğime katıldım biraz geç hastaneye sevk ettiler aynı sivilde kurula girer gibi girdim merak ettiğim bu süreç hızlı mı olur yoksa önceki gibi haftalarca sürer mi yani beni eğitime tabi tutarlar mı

Komutanlarına bağlı,göreve tabi tutmayıp hastaneye sevk edebilirler.. nerede askerlik yapıyorsun bilmiyorum, tamamen birlik amirlerin ile ilgili bir durum.

@İbrahim7766,

Sivas’ta yapıyorum lojistik destek zaten ayrıca psikolojik sebeblerimden dolayı ilaç kullanıyorum bundan dolayı nöbet ve silah muhafiyetim var

Üst Alt