Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakadaki damgayı kaldırtmak ve Özürlü Park Kart almak için evraklar ve işlemler

Ankara'dan Özürlü park kartı nasıl alınır?

Merhabalar,

Ankara'dan Özürlü park kartı alan var mı?
Nasıl bir prosedür izleniyor? Nereye başvuruluyor?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Hilal

yahu afesle okudum yazıları ya neden sacma sapan seylerle kendınıze kandırıyorsunuz engellı plakasının olması engellının trafıkde gecıs ustunlugunu saglar bır kazayı karısdıgında kusur oranı karsı tarafın olur asıı hız ve alkol yoksa ve bu plaka neden rahatsız edıyor anlamıyorum mesala aracdan ındın senın engelın senle gelmıyomu o arabadakı ısaretmı rahatsız edıyo bız boyle kendı haklarımızı yok etdıtırıyoruz ama farkında degılız yasaların ne oldgunu bılen kısıler engellı plakasının nekadar faydalı oldugunu gorurler engellı plakasını tasıyan suruculer aslında tabıre caızse trafıkde cok sanslılar anlamadıgımda oraya gıt buraya gıt ıslemlerıyle bır suru para gıdıyo plakandakı ısaret olsa ne sıkıntı olur neden dert yanan nede ceza kesen bırgun oldu o kartı unutdun ne olucak park yapabılıcekmısın engellı park yerıne sanmıyorum engellı plakaların faydası varmı yokmu bır gıdın emnıyet mudurluklerıne sorun eger sıze faydası yok zararı var derlerse oyle kaldırtın

Selamlar
İzmirdeki uygulama şöyle..Aldığım 0 km. ÖTV indirimli aracıma engelli park kartı aldım. Anlamadığım bir nokta var.
Kartta isim ve fotoğraf var ama plaka yok. Bunun dışında geçerlilik süresi olarak 04/01/2015 olarak belirtilmiş. Her seferinde bunu alacak olmanın sıkıntısı bastı şimdiden. Süreli yapmalarının mantığı nedir?

İstanbulda 1 saat içinde yeni plakamı ve park kartımı aldım... çok kolay ve hızlıca tamamlanıyor... Herkese tavsiye ederim...

Yeni plakalarımı ve park kartımı bugün itibariyle aldım. Trafik muamelecisi 50 TL. ücret aldı.

Acaba oturduğum yerden kalkmadan bu işlemleri hallettikleri için mi bu ücreti aldı:):)

Yoksa normal ücret mi bilmiyorum...:confused:

valla anlamıyorum sızlerı boyle gıderse kendı haklarımızdan edıceksınız bu ozurlu plakası bukadar dokunumuyor sızlerı ne zararı var mantıklı dusundugunuzde cok avantajları var umarım pısman olmazsınız ustelıkde ucret oduyorsunuz ya cok paranız var demek cope atıcak

Merhabalar,
Konu ilgili vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Ben de trafik şubesine gidecektim. Yazdığınız bilgiler ışığında iyi ki gitmemişim. Kimi Kamu kurumların da (( herkesi işin içine katmıyorum.)) yardımcı olmak yerine zorluk çıkarıyorlar. Bulunduğum ilçede de araç alırken (( lafla da olsa)) zorluk çıkarmışlardı. Ehliyet konusunda da halk tabiriyle burnumdan getirmişlerdi.
Ayrıca oturanboğa arkadaşa da teşekkürler.
Verilecek yetki ((engelli araç plakası)) bilgisi zamanında paylaşır ve öğreniriz.
sirinbaba-şirindede

ÇOK TEŞEKKÜRLER,
sirinbaba-şirindede

Arkadaşlar,

Bu pazar günü ailemle İstanbul-Pendik'teki METRO alışveriş merkezine gittim pazar günü olması sebebiyle araçlara park edecek yer bulmak çok zor oluyor. Zor zahmet bir park yeri buldum ve park ettim. Daha sonra baktım engelliler için ayrılan yerde 4 adet araç var tabiiki plakalarında amblem yok gidip camlarına baktığımda Başbakanlık özürlü kartını koymuş ve bir güzel park etmişler. Birinde % 50 diğerlerinde 45-55-60 gibi oranlar yazıyordu ve hepside sadece başbakanlık özürlü kartı idi.
Şimdi sormak ve tenkit etmek istediğim şey şu;
Özel AVM ve resmi park yerlerinde "engelli park yerleri" için bir özür limiti yokmu yada bu arkadaşların yaptığı gerçek engelliler için ayrılan yerlere keyfiyetten ve saygısızca park değilmi? Yada özürlü kartını "hamili kart yakınımdır,ilgilenilmesi " gibilerinden kullanmak değilmi?

huku arkadaşım artık plakada ablem yok zaten onu tartışıyoruz ya bu başlıkta onun için açılmış durumda o malum kartı alıyorsun plakanda ablem olmayacak tabii istersen...

antalya07;

Merhaba,

Ben Ankarada özürlü park kartını yeni aldım. Kurtuluş'ta Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden alabilirsiniz. Gayet kolay ve çabuk oldu. Ruhsat ve ehliyet fotokopilerim hazırdı. 1 de fotoğraf gerekiyor. 15 dakikada hazırdı :) Aracımda engelli plakası var mı diye sordular, önce onu kaldırmak gerekiyormuş, bende zaten yoktu. Ücret de almadılar. Kolay gelsin.

arkadaşlar ben değiştirmedim.....değiştirmeyi düşünüyorum ama..ilginç bişey anlatayım..3.5 yıldan özürlü aracı kullanmaktayım.7-8 defa trafik kontrol noktasından geçtim..-3-4 defa aracı hiç durdurmadılar plakadan dolayı..buna göre iyi düşünün.........plakanın zararı yok gibi bazı durumlarda....

parkkartını trafıkten alıyoruz yani dimi????? adanadayım?? yenı aldıgım aracımın plakasında ıbare yok

nightmare;
tşk ederiz hakikaten faydası oldu bu işlemler için bu hafta başvuracaktım ve gidip yerinde sormayı düşünüyordum ...

İstanbulda Park kartı almamız için trafik denetleme bürusundan randevu almamıza gerek varmı?

Gecelerin_Prensi;

engelli park kartı almak için aracınız olmasada olur. ehliyetinizin H sınıfı olması yeterli.

kanuni;

Ben Tuzla dan aldım. telefonla sordum randevuya gerek yok dedi. Gittim gayet iyi davrandılar. çay ikram ettiler. çayımı bitirdiğimde evrakım hazırdı.

0 araç alırken engeli plakası istiyorum desek taktıra bilirmiyiz.. Ben engeli plakası istiyorum

ben plakadaki amblemden hiç rahatsızlık duymuyorum ÖTV siz alırken rahatsız olmuyo arkadaşlarda plakadanmı oluyorlar .herneyse asıl sorum şu plaka değişmeden kullanabilirmiyim 3 ay sonra satıcam çünki

aylina;

evet plakayı değiştirmeden kullanabilirsiniz..

Benim % 74 raporum var sağ ayak bileğim donuk ve oynamıyor (hareket etmiyor)sağ elimde parmaklarda sorun var buna rağmen 1 tane gerizakalı öküz hayvan doktor denen müsvette bozuntusunun yaptığı HATA yüzünden ne ötv den muafım nede aracıma plaka alabiliyorum.Görüyorum ki bazı arkadaşların zoruna gidiyor Başbakanlık kimlik kartı koymamız aynı davranışı bende yapıyorum suçmu bu hata mı bu ? Ben engelsizmiyim ? Keşke engelim olmasa sağlıklı olsamda istemesem bu hakları.

Aslanlar gibide vergimi ödüyorum arabamada biniyorum çok şükür ihtiyacımda yok vergisine plakasınıda beleş mezar var deseler gireceksiniz hemen bukadar dışlayıcı olmayın...

Allah yüz bin kere razı olsun Trafik şubeye gittim derdimi anlattım o anki komserin insaflı olmasından dolayı park kartımı aldım kullanıyorum şuanda,geçen hafta yine benim durumumda olan bir arkadaşım gitti trafik şubeye vermemişler alamamış...

Cango;
O polisten polise değişiyor sanırım. Ankara'da numune hastanesi karşısındaki, engelliler için ayrılmış park yerine, aracımızı park etmek için gittiğimizde, engelli olmayan birinin park etmiş olduğunu gördük. Görevli polis memurunu çağırıp durumu gösterdik ama memurun tepki;"Ne yapabilirim?" oldu .
Sonuçta engelliye, engellilere ayrılmış park yerine arabasını park etti diye ceza kesende polis memuru, engelli park yerine aracını getirip park etmiş engelsiz birine ceza kesmeyip ne yapabilirim diye soranda polis memuru..
Mevzuat yönetmelik kanun ne derse desin uygulama da sorunlar çıkıyor maalesef...

Yeni alacagımız araca engeli plakası taktıra biliyormuyuz?

Bazı arkadaşlarımızın hakikaten de zoruna gidiyor engelli kimlik kartını kullanmamız. siz kendi işinize bakın istediğin yere de mail mi atıyorsun yazı mı yazıyorsun ne yapıyorsan yap. ancak kendi kendini oyalarsın. hakkımız olmayanı kullanacak başkasının hakkını yiyecek kadar bilinçsiz değiliz.Bu hak bize tanınmış ki istediğim yerde istediğim şekilde kullanırım sizi de hiç germez.

Yalnız şunuda unutmayalım trafikte sadece saygılı insanlar yok engelli plakasını gören bazı kendini bilmez sürücüler engelli aracını yolda sıkıştırma, taciz etme,önüne geçip durma gibi şeylerde yapıyorlar benim başıma geldi..

Üst Alt