Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakadaki damgayı kaldırtmak ve Özürlü Park Kart almak için evraklar ve işlemler

nightmare

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
4
Ben dün plakamı değiştirdim.
Bununla ilgili izlediğim yolu aşağıda sizlere iletiyorum.

Öncelikle size en yakın ilçe emniyet müdürlüğünden randevu alıyorsunuz.
Randevusuz işlem yapamıyorlar, sakın ola randevu almadan gitmeyiniz.
Randevu alacağınız adres: https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/

Randevuya gitmeden yanınızda bulunması gereken evraklar.
-Ruhsat ve fotokopisi,
-Ehliyet ve fotokopisi,
-Trafik sigortası ve fotokopisi,
-Kimlik ve fotokopisi,
-Dilekçe. (Dilekçe formunu memur arkadaş veriyor, onu doldurup veriyorsunuz)

Bu evrakları verdikten sonra emniyet müdürlüğü sizi bir yazı ile en yakın şoförler odasına yönlendiriyor.
Şoförler odasında 19 TL ödeme yaparak yeni plakalarınızı alabiliyorsunuz.

Özürlü Park Kart ise şuan için sadece Gayrettepe'de ki İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından verilebiliyor.
Buraya randevusuz gittim ve verdiğim evraklar şöle;

-2 adet vesikalık fotoğraf,
-Ruhsat, ehliyet, kimlik fotokopileri.

Detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz: http://trfdenetleme.iem.gov.tr/kart.aspx

Buranın dışında başka hiç bir yerden bu kartı alamazsınız, bilginiz olsun.
İlerleyen günlerde İlçe Emniyet Müdürlüklerine de bununla ilgili yetki verilecekmiş.

Güncel bilgi için çok çok teşekkürler.

hııım.şimdi şöyle bir soru var. ehliyette "H OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ"yazıyor.. eşimin üzerine olan otomatik aracı (normal plaka ) kullanabiliyorum (yanlış bilmiyosam) .ben bu durumda park kartı alabilirmiyim?

Bu kartı sadece uzak mesafe yürüyemeyecek olan kişiler almalı. Emniyet bunu nasıl düzenleyecek, nasıl bir kurala bağlayacak, bilemiyorum...

Benim plakam normalde baskılı değil. Reklamcılardan amblemi yaptırıp kendim yapıştırmıştım. Trafikte baskılı plaka yoktu ve böyle yapmamız gerektiğini söylemişlerdi. Aynı işlemleri uygulamak gerekiyor mu?

Herkese selam,
Sadece görüşümü yazmak istedim.Şu plakadaki damga olsa ne olur olmasa ne olur kendime sorup durdum olması bizim açımızdan çok faydalı olduğuna karar verdim kanımca.Bunla uğraşana kadar herhangi bir engelli; tertibatı uygunsa diğer bir engelli arkadaşının aracını kullanabilmeli.Ayrıca tertibat takılı araçların % de 100 ü otomatik vites ve herhangi biri (engelli olmayan) aracımızı kullanabilmeli.Bu konuda güzel bir mail hazırlayıp gerekli yerlere mail gönderelim derim.Birde engelli haklarını kullanıp alan arkadaşlarıda bildirelim gerekli yerlere.Onların yüzünden sıkıp duruyorlar bu işi.
Herkese iyi geceler Saygılar

bahar_17;

eğer artık amblemi kullanmak istemiyorsanız çıkarabilirsiniz. ama özürlüler için ayrılmış park alanlarından faydalanmak istiyorsanız özürlü park kartı almak için başvuru yapmanız gerekecek.

zeki günaydın;

özürlü park kartı özel tertibatlı araçlar için araca özel veriliyor. Eğer başka bir araçta kullanıldığı tespit edilirse cezası var.

Ruhsat değiştirmenin maliye ne kadar acaba? Ruhsatta "3. derece yakınlar kullanır" ibaresi varsa ve bunun kaldırılması isteniyorsa, bunun için kaç lira masraf oluyor? Böylesi bir deneyimi olan var mı?

2011 yılı için,
Motorlu Araç Trafik Belgesi :67,00 TL
Motorlu Araç Tescil Belgesi : 50,00 TL
Bülent,

Sürücüleri Noter ile atadığımızdan
Noter Masrafları da gerekir diye düşünüyorum ayrıca.

ben engelli plakaların kalkmamasından yanayım park kartını ön tarafa koydunuz yanlış yere park yaptınız trafik polisi ön cama yada arkadan koyduğunuz park kağıdını görmeden ceza yazdı ne olcak o zaman ama engelli plakası hem arkadan hem önden gözükmeli bence

benim kardeşim %99 özürlü 19 yaşında yeni araç alımında kdv ödüyormuyuz haberi olan varmı ötv ödenmiyordu ve aracı vasisinin adınamı alabiliyoruz yoksa akrabaları bu aracı kullanabilirmi. bilgi veririseniz sevinirim

merhaba plakayı degıstırme işlemi aynı gun oluyormu yoksa şu gun gel yenı plakayı degıselım dıyorlarmı.

bilgeadam;

bu uygulama isteğe bağlı, eğer engelli plakası kullanmanın size avantaj sağladığını düşünüyorsanız elbette bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Rekursion;

kartta plaka numarası bulunmuyor fakat kartın arka tarafında araç sahibinin fotoğrafı, ad-soyad ve imzası bulunuyor.

Pasam;

ben internetten evime yakın olan ilçe emniyet müdürlüğünden randevu aldım, randevu aldığım saatte emniyet müdürlüğüne gidip ilgili evrakları verdim ve oradan şoförler odasına gidip plakamı aldım. daha sonra trafik denetleme şube müdürlüğüne gidip özürlü park kartımı aldım, bu işlemler bir gün içinde halledildi.

nightmare;

demek ki araca özel degil, kishiye özel bu kart ;)... dogru olan da budur bence!...

Evet, yani park alanına ihtiyacı olan şey arabam değil, benim! :)

plakalarımızdaki engelli ibresi hakkında.

Arkadaşlar benim arabamın plakasında engelli logosu var. ve otoparklar olsun, polisler olsun, jandarma olsun, yada paralı otoparklarda çalışanlar olsun, plakamı gören bana yardımcı oluyor ve daha hoş görülü yaklaşıyorlar.

fakat bazı arkadaşlarımız plakalarımızdaki ibareden rahatsız olmuşlarki, yada (engelli olduğundan utananlar olsa gerek) bunlar konuyu meclise taşımış ve şimdiki yasa gereği engelli araçlara engelli logosu konulmuyor. hatta emniyet. plakamızı değiştirirsek ücretsiz otopark kartı çıkartıyor ve veriyor. ancak ben plakamdan ve plakamdaki engelli logomdan vazgeçmek istemiyorum. çünkü trafikte plakamızdaki engelli logosunu gören insanlar bize daha saygılı davranıyorlar. bunu için ben plakamı değiştirmesem ilerde benim için sorun olurmu yada cezası varmı. yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Hiç bir sorun olmaz. Plakanızdaki damgayı bir ömür kullanabilirsiniz... Hatta, yeni araç aldığınızda bu damga plakada olmayacaktır, o zaman aracın plakası dahil her yerine amblem koyabilirsiniz...

rakadeniz;

ilginç yaklaşım :) bence bir engellinin trafikte araç kullanabilmesi için, diğer sürücü ve yayaların sağduyu, hoşgörü, saygı v.s. davranışlarına gerek duyuyorsa, o engellinin araç kullanmaması yaklaşımındayım. eğer böyle gereklilikler varsa, karşındaki/arkandaki/yanındaki araç sürücüsü veya yaya sen geçerken siper almak zorunda kalıyorsa ve bunun adıda "saygı" oluyorsa kendinide çevrenide riske atmamak gerek.

@aiqz,

Yolda giderken kimsenin sana özel muamele yaptıgını düşünmüyorum.
Yolda giderken öndeki araba engelliymiş dur şuna yol veriyim demiyor.
Arkadaşın anlattıgı, parklar, bahçeler vs, yerlere girişte yardımcı oluyolar ve polislerde hepsi olmasada çevirmede vs lerde durdurmuyolar.
Arkadaşın demek istediği o, girilmesi yada parkedilmesi yasak yerlere durumumuzdan dolayı tölerans gösteriliyor.
Sen olaya farklı bi açıdan baktıgın için diğer açıyı göremiyosun malasef.

Mami Junior,

hadi canım hiçmi farketmiyosunuz plakadaki amblemi farkeden yayalar bile "aha bu bizi ezer" diye düşünerek karşından karşıya geçmiyorlar :))) ayrıca ne diye polis jandarma bizi çevirmiycekmiş? bunun neresi iyimiş? kontrol edilmemeyi gerektiren ayrıcalığımız neymiş? çevirsinler kardeşim. hatta dahada fazla çevirsinler ki vergi muafiyetinden haksız faydalanma varmı kontrol etsinler.

He oldu, insanlar bizim yüzümüzden dışarı çıkmıyolar zaten.
Uzayda falanmı yaşıyosun anlamadım ki, İnsanların işi gücü yok plaka baksınlar, bide bakıp kaçsınlar.
Sanki çevirmeler arabanın sana ait olup olmadıgına bakmak için yapılıyomuş gibi söylüyosun.
Tamam haksız yapanlar bulunsun ama, gereksiz yere seni durdurup "in arabadan, arama yapıcaz" diyip, sonra pardon engellemiydiniz demeleriyle uğraşamam.
O kadar derdimiz varken taktınız plakaya, eminim dünyanız değişcek o plakanın orda olmamasıyla pehh...

taktık kardeşim. plakaya taktık ve sonunda takıntımızdan kurtulduk. evet uzayda yaşıyorum, ben ve benim gibi uzayda yaşayanlar sayesinde senin damgalı plaka ayrıcalığın elinden gidiyor. sudan çıkmış balığa dönüyorsun sanırım. artık kim sana ve senin gibi dünyada yaşayanlara fasulye muamelesi yapacak onu düşünüyosun. ama üzülme bu uygulamayla konuya özgürlük geldi. biz uzayda yaşayanlar damgaları kaldırırız, siz dünyalılarda helikopterlerde görsün diye tavana 60*80 boyutlarda sticker bile yapıştırabilirsiniz. neme lazım bi polis helikopterinin takibine filan alınırsınız, üzerinize inip sizi arabadan yaka paça indirip arama tarama yaparlar yoksa. aman diyim. ihmal etmeyin.

aiqzs;

Kendini bu kadar ezik hissetmenin nedenini anlamıyorum doğrusu!! Evet farklı bakış açıları olabilir bu plakadaki işaret için ama sen herkesi kendin gibi neden zannediyorsun? Bu damganın trafik kontrollerinde özel park alanlarında vs trafikte geçiş yol verme gibi durumlarda ne denli işe yaradığını 10 senedir tecrübe etmiş bir otomobil kullanıcısyım!! Evet hayatta olabiliyor seni işe yaramaz olarak gören trafikte sıkıştıran haklarını gasp eden vs vs durumlar ama bu hayatın her anında her döneminde sadece biz engelli bireyler için değil sağlıklı uzuvları tam insanlar içinde olabiliyor.. Ben 10 senedir engelliyim ama senin kadar kendini böyle ezik gören bir kader arkadaşına rastlamadım.. Yazık ya sana :)

@aiqzs,

Hayırdır bu plakayla kötü anılarmı varki bu kadar şiddetlendin.
Sana şu kadarını söyliyim , plakayla ilgili ortaya atılan sebeplerin çoğu sudan sebepler.
Plakadaki amblemin kalkması çok büyütülecek bi olay değil, hiç kimseye de ekstra bi katkı vermiycek.
Kendimizi tatminden öteye gitmez...
Bunu her gün trafikte olan biri olarak söylüyorum....

:) tamam kardeş sensin! zaten plakanda damgalı, parka bahçeye rahatça girersin, aramalarda kontrollerde selam verir geçersin. geçiş hakkı önceliğinde ambulans itfahiye polis üçlüsünün ardından dördüncüde sensin.

sesar;
canım bak öyle ezikli mezikli hakeretimsi konuşmanın yeri burası değildir. eziğin en önde gideni sensinki klavyenin arkasına saklanınca karşındakine rahatça hakaret edebiliyosun. yerim senin klavyeni. neyse bu kanun değişikliğiyle damgalanma/damgalanmayı kabul etmeme özgürlüğü geldi. sen anlınıda damgalat gez. sana kimse bişey demez.

not: sende ezikliğinin yanında karaktersizlik bulgusunada rastladım.
bkz. "Sakatların kullandığı araçlarda bulunması zorunlu DAMGALI PLAKALAR iptal edildi!." başlıklı konunun 6.sayfası. "Hepimize hayırlı olsun öncelikle.. Şu andaki mevcut engelli işareti bulunan plakamı değiştrimem için ne yapmam gerekiyo? en kısa sürede bundan kurtulmak istiyorum bende!!"

aiqzs;

:) Kimin ezik psikolojisinde olduğu ortada ki bir avatar resmi koyamayacak kadar korkak ve çekingensin.. Klavye delikanlısı değilim senin gibi ezik hiç değilim ben.. Plkadakı engelli işratini kendisine damgalı inek muamelesi yapan sensin.. Gerçekler acı engelliyiz hepimiz ve yaşanılan zorluklar var ben 10 yıldır engelliyim trafikteyim her gün ve plakamdaki p işaretin bu güne dek bir zararını görmedim aksine hep artılarını yaşadım yaşıyorumda.. Kendi ezikliğini başkalarında ezik olduğunu düşünerek burda saçmalamayı kes!! Banada ordan tutup artsitlik yapma derim sana.. Sana hakaret etmiyorum içinde olduğun durumu özetliyorum sadece.. Orada klavyenin ekranın karşısında kendi içindeki kendinle olan savaşı çözemeden gelip burda milleti kendin gibi damalı inek sanma oke!! He hala klavye delikanlısı diyorsan bana verirsin adresini gelir çıkar karşına burda duymadıklarını yüzüne karşı söyledıgımde duyarsın orası da ayrı mesele.!! hadi şimdi ezik dünyanda kendi ezikliğinle baş başa kal sen buna layıksın!!

he iyi ki o konu başlığı altında yazdıgım yazıyı bulmussun aferim koç sana bende onu arıyordum her yerde.. Senin gibi inek psikolojisinde değilim olmadım da o gün itibariyle izlenecek yolu merak edip sormuşum ve değiştirmek istediğimi söylemişim.. He peki daha sonrasında senin gibi eziklerin durumunu kendilerini koydukları yeri görünce gerçeklerin acı oldugunu görmüşüm değiştirmemişim ENGELLİ İŞARETİ BULUNAN PLAKAMI.. Plkanda o işaret olmasa bile senin kafanda içinde kalbinde bu eziklik dışlanmışlık işe yaramamazlık durumu olduğu sürece istersen 10 tane plaka değiştir yine birşey değişmez sende.. Bana ordan külhan beylik taslamayıda kes etrafındaki sana açıyarak bakan gözlere sahip insanlardan değilim ben hak ettiğini vermesini bilirim oke.. Bu yazdıklarımı nerenden anlarsın umrumda değil ama bence adabını bil haddini bil en son da Ne olduğunu bil!!

Mami Junior;
Hocam sen ona ne söylesende boş anlamaz.. İçinde olduğu o psikoloji buna izin vermez zaten.. Kendini damgalı inek yerine koyan insandan ne beklersin?? Ancak geçer pc başına sana saldırır ona saldırır ahkam keser.. Başka da bir İŞE YARAMAZ zaten ;)

way way way polatın engelliler biz şubesine bak hele. acizlikten bahsedfene bak. dışarda bastıramadığı artistlik duygularını burda bastırmaya çalışan aciz kişiliğe bak sen. klavye delikanlılığında son nokta bu olsa gerek. ver bakalım canım sen şu numaranı bana özelden. iş gereği bir iki hafta içinde oralardan geçicem. uğrıyim sanada.

Üst Alt