Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paxera ilaç hakkında bilgisi olan var mı?

Herkese hayırlı cumalar öncelikle Bayadır paxera kullanıyordum doktor kontrolünde direk kestim başka bir ilaca başladım lakin 4 gün içmedim yoksunluk yaptı baş dönmesi baş ağrısı titreme olarak şimdi de 5 gündür içiyorum ama halen titreme devam ediyor ne zaman geçer acaba bu yoksunluk belirtileri?
@OğuzHan112 abi sizin bilginiz varmıdır acaba?

@Anonim_1 Onun yerine başka ilaç başladıysa ondan demiştir ama, yinede birden kesilmemesi gerekiyordu

Paxera 20 mg kullanıyordum bende, anksiyete bozukluğu olduğu için.
Bende herhangi bir yan etki yapmadı, yıllarca kullandım, şu an kullanmıyorum.

@Anonim_1,

Bazı toktorcuklar öyle yaparlar fi tarihinde toktorun birine ayar verdim ( iş öğrettim) . Kimsenin babasının oğlu değilsin. Ondandır.

@Anonim_1,

Sizin ilaçlarla ilgili ciddi takıntılarınız var..paxil aniden kesmiş olsa da bu şekilde abartılı durumlar olmaz..kendi ni fazla dinliyorsun.

Kendimi fazla dinlemiyorum abi 4 gün birşey yoktu 4.gün akşam baş dönmesi baş ağrısı mide bulantısı yaşadım 5 gündür içiyorum ama halen titreme mide bulantısı baş ağrısı devam ediyor

Yaşça küçüksün sanırım?
Abicim, antidepresanlar evet uzun süre ve düzenli kullanımlarda aniden bırakılırsa bir takım geri çekilip semptomlar gösterebilir,en yaygın anksiyete ve mide bulantısıdır.. herkeste olur diye bir şey de yok.

Tanı koyma veya tedavi amacı taşımamaktadır..bu şikayetlerin okb kaynaklı,ben öyle düşünüyorum.

Baş ağrısı titreme vs bunlar ilaç bırakmayla ilgili olduğunu sanmıyorum..

Hastane yakınsa doktoruna bunları söylemen gerekir,farklı bir neden olabilir.

@Anonim_1,

25 yaşındayım abi ben paxerayı kullan bırak kullan bırak yaptım sanırım etkisi iyice azaldı anksiyete ensede yanma hissi de yapar mı acaba

Evet yapar.. ensede,genel ateş basması,veya yüz yanması, terleme..bunlar çoğaltılabilir.. kişiden kişiye değişebilir..sen tansiyonunu bir ölçtür istersen.

Yaşça büyüğüm, kardeşim sayılırsın,senin şikayetlerinin çoğu okb kaynaklı.. bedensel belirti bozukluğu.

Şimdi burası sanal bir platform olduğu için kesin şu diyemiyorum ve diyemem de zaten,bu suç unsuru olur, sadece öneri yapabilirim.

Doktoruna gidip bu şikayetlerini söylemen doğru seçim👍

@Anonim_1,

Peki abi ilaç yoksunluğu olsa şimdiye geçmiş olmaz mıydı acaba 5 gündür içiyorum 1 haftada geçer diyenler var

Diyenler devamlı bir şeyler der,sonu gelmez bunun.

Sana bir iki tavsiyem olsun,ilaç recetelerini okuma, internetten hastalık belirtileriyle ilgili hiç bir şeyler araştırma.

Eğer ilaç yoksunluğu ile ilgili bir takım semptomlar yaşıyorsan,ki bu bazen olabilir evet,ama aynı ilacı aldığında 48 saat içinde yoksunluğa bağlı şikâyetler ortadan kalkar.

Bilip bilmeyenlerin sözüyle kaygıya düşme..sizin anksiyete den ziyade okb + bedensel belirti bozukluğu gibi bir durum söz konusu.

Ben anca sana şunu önerilebilirim.
Bu durumu doktorunla konuş..seni rahatlatmak için bir çok şey yazabilirim,konu sağlık olunca bunu yapamam,en sağlıklı seçim doktorunla konuşmak olsun.

Sağol abi bi nebze olsun içimi ferahlattın o zaman ben şu an anksiyete mi yaşıyorum

Abicim kesin ve net olsa bile evet bu anksiyete diyemem, ama öyle görünüyor.

Bu baş ağrısı ve titreme olayını doktoruna söyle tamam mı?
En azından tansiyona bir bak,veya baktır.

@Anonim_1,

Aklıma takılan birşey var son olarak tekrardan paxera alışma süreci yaşamıyorum değil mi

Alışma süreci bırakma süreci öyle sizin tariflediğin iz gibi olmaz.

Bu sadece sizin okb kaynaklı düşünceleriniz..farkında olmamanız da gayet normal..kronik bir hal almış.

@Anonim_1,

@OğuzHan112,

İyi günler oğuzhan abi şu an paxera 40mg kullanıyorum fakat mutlu değilim bu demektir ki dozu artık yetmiyor dozu mu arttırılması lazım acaba?

Herkese hayırlı cumalar paxera 40mg kullanıyordum doktor direk kes secitaya başla dedi ama bende yoksunluk yaşadım 3 gün içmedim şimdi tekrar paxeraya dönüş yaptım da secitaya nasıl geçecem dozu nasıl azaltacam acaba bilgisi olan varmı?
@OğuzHan112 abi sizin bilginiz var mıdır acaba

Son düzenleme:
Yoksunluk yaşadım dediğin kompulsif bir durum.. ilaçla ilgili değil bence.. anladığım kadar düzenli ilaç kullanmıyorsunuz,bir o ilaç bir bu ilaç,böyle tedavi olamazsın abicim.

İlaçlarla ilgili ciddi takıntın var..bunu doktorunla konuşup bir çözüm bulmanız gerekiyor..

Doktor paxera'yı bırak seciteya başla demişse..sana göre yoksunluk,bana göre kompulsif? 40 mg paxera'yı 4 gün yarım kullan,ondan sonra 3 gün gün aşırı çeyrek doz şeklinde iç ve kes.

Bunu doktorunla değerlendirseniz daha iyi olur.

@Anonim_1,

4 gün 20 mg..3 gün 10 mg gün aşırı,1 gün iç 1 gün içme,ondan sonra bırak secitaya başla.

Tekrar söylüyorum,bunu doktorunla beraber konuşup halledin.

Bunu bu şekilde çözebileceğini zannetmiyorum.. bana göre hastaneye yatırılıp ilaçlarının güzel bir düzene sokulması gerekir.

@Anonim_1,

Merhaba forum üyeleri bugün doktora gittim doktor paxeradan lustrale geçiş yaptı,paxerayı 4 gün 20mg 4 gün de 10mg içip bırakmamı söyledi bu şekilde yaparsam yoksunluk yaşamam değil mi?
@OğuzHan112 abi seninde fikrine ihtiyaç duydum

Doktora gittin maden bunu ona neden sormadın?

3 gün önce doktor paxera'yı kes selectra'ya başla dedi dedin.. şimdi lustral'dan söz ediyorsun?

Sürekli doktor ve ilaç değiştirmek doğru değil..ilaç kullanımları ile ilgili ben buradan şu şekilde iç kullan gibi bir şey söyleyemem.Bunu doktoruna sor ona göre kullan tamam mı kardeşim.

@Anonim_1,

@OğuzHan112,
Tamamdır hocam son bi sorum olacaktı stilizan etki etmesi kaç günü bulur acaba bazıları anlık diyorda?

Üst Alt