Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paxera bırakma ya da yerine başka bir ilaca geçişte yoksunluk belirtileri yaşar mıyım?

Ben de ağır bir ilaç kullanıyorum.Bırakınca felç bırakabiliyor ayda 50 mg en fazla kesilebiliyor.İlacın bir muadili gibi düşünülebilecek farklı bir ilaç önerdiler ama onun yan etkisi daha ağır.Acil e bile gitseniz ilacı bırakmak için ciddi ifade edin bence.

Hayır hayır, bu düşüncelerin özellikle paxera'ya karşı olan istem dışı düşüncelerin.

Paxera ile alakalı bir şey değil bu, tedavin yeterli değil diye düşünüyorum.

Daha önce mg mg doz azaltarak bıraktığını biliyorum,bende nasıl bırakman gerektiğini söylemiştim.yine olmadıysa paxera ile ilgili değil demek ki.

@serdaraydinn,

Sakin birden bırakma geçmişte birden bıraktıydım intihara kalkıştım zor tuttular

Evet geçmişte kullandım ben birden kestiydim sonrasında intihara kalkıştım

Bırakalı yıllar oldu o zamanki şikayetlerim farklıydı stilizanla beraber 6 ay kullanmıştım o kadar uyutuyoduki beni şikayetlerimi yaşayacak zaman kalmıyordu aksiyete depresyon tssb sosyal fobi

@serdaraydinn,

Ama her türlü bırakma yöntemlerini hem seni takip eden doktorun hem ben anlattım,yine olmadıysa demekki ortada bir yanlışlık var.

Paxil olsun anafranil olsun eski ajanlar olmasına rağmen okb ve kaygı bozuklukların da etkili ilaçlar.. doktorun bırakmanı istemişse doz azaltarak bırakırsın,daha önce bunu tariflemiştik.

Aniden kesilince yoksunluk yaşamazsınız demiyorum,ben sizin bu ilaça karşı bir saplantın (obsesyon)olduğunu düşünüyorum.

@serdaraydinn ben birden kestim ailem doktorun parasını ödemiycez dediler bırakmıştım kontrole gitmeyide sonrasında konsantrasyon bozukluğu dışarı çıkamama kafada intihar fikirleri dönmesi ve teşebbüsü yaşadım kendime tam gelmem 6 ayı buldu bıraktığımda en yüksek dozdaydım stilizanla beraber . şu an yanlışlıkla antideprasan içsem halisünasyon görürüm kesin ne günler yaşamışım

@OğuzHan112,
Peki abi paxerayı hayatımdan çıkarmak istiyorum anafranil ağır geldi bana başka alternarifler varmı yoğun anksiyede? efexor kullanmadım uzun süre

Bende paxera kullanıyorum yaygın anksiyete bozukluğundan. Paxera yoksunluk yapıyor citoles ve esmaxta kullandım hicbiri paxera gibi değil

paxera kullandım. hiçbir faydasını görmedim kendi kararımla bir daha kullanmadım. fakat sen doktora danış bizim gibi yapma :)

@serdaraydinn,

Buradan olmaz kusura bakmayın,ilaç önermek sorumluluk almak demektir..bu gibi yerlerde bu olmaz.

Sizin durum ilaç yoksunluğu ile ilgili değil, paxera'ya takılıp kalmışsınız,okb özelliği bu zaten.

Hekim değiştirmeyi denedin mi hiç?
Bilmiyorum 15-20 gün hastane yatışı ile bırakabilirsiniz diye düşünüyorum..hem tedaviniz düzenlenmiş olur.

@OğuzHan112,
Evet denedim sonuç yine değişmedi çok ilaç kullandım citoles selectra prozac selectra iyi gelmişti lakin covid oldum sonrasında fayda etmedi efexor 75 1 gün kullandım çok aşırı ağır geldi anafranil kullandım oda ağır geldi bıraktım paxera iyi geldi ama geçmişte çok kez kullan bırak yaptığım için eski verimi alamıyorum o yüzden bırakmak mantıklı gözüküyor

Peki bu düşünceler sizin mi,yoksa sizi gören hekimin önerisi mi?yani paxera'yı bırakmanı doktorun mu söyledi?

Çok sık ilaç değiştirmek doğru değil aslında.

@serdaraydinn,

@OğuzHan112,
Yani en az 1 ay geçmesi lazım diyor paxerayı 3 4 sene kullandım dedikten sonra başka tedaviyle devam edelim diyor

Anladım,doğru en az 1 ay düzenli kullanmak gerekir,eğer az da olsa rahatlama olmuyorsa o zaman ilaç değiştirilebilir.

Şöyle bir şeyi de eklemek isterim,bazen 1 ay yeterli olmayabiliyor,2-3 ay devam edilmesi gereken durumlar da oluyor,2-3 ay sonra tedaviye yanıt alındığı da görülüyor.

Ben sizin hastaneye yatarak tedavi almanızı tavsiye ederim.. bilmiyorum,doktorun uygun görmüyorsa birşey diyemem.

@serdaraydinn,

Üst Alt