Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmak amputasyonu nedeniyle verilen "sürücü olamaz" raporuna itiraz..?

BoragC

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar,
Ağustos ayının son haftası hastaneye H sınıfı ehliyet için başvuruyu yapmıştım. Muayenelere girdiğim sırada Ortapedi bölümü bana hiç bir şekilde hiç bir sınıf statüsünde ehliyet alamayacağımı söyledi. Bende bunun üzerine işlemlere devam ettim ve Sağlık Kurulu'na girdiğim zaman birazda alaycı bir dille vermeyeceklerini ifade ettiler ve nitekim raporu elime aldığım zaman H sınıfı belge alamaz ibaresiyle karşılaştım. Bu hususta yapmam gerekenler nelerdir? Rapor itiraz süresi diye birşey var mı? Varsa ne kadar süre içinde itiraz da bulunmam gerekmektedir? Raporumda bulunan ilgili ibareler aşağıda yer almaktadır. Şimdiden Teşekkürler..

IMAG0295.jpg

il sağlık müdürlüğüne başvurun sizi hakem hastaneye göndereceklerdir.

Peki başvurumu yapacağım. İtiraz süresi diye bir süreç var mı?

Özürlülerin Sağlık Kurulu Raporlarına İtiraz İşlemleri: Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkındaki Yönetmeliğin 10. maddesine göre raporlarına itiraz eden özürlüler önce en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir, sonuç aynı ise rapor kesinleşir. Rapor sonucu farklı ise hakem hastaneye gönderilir.

herhangi bir zaman belirtilmemiş.vakit geçirmeden müracatınızı yapınız.

İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmeden evvel bence başka bir hastaneye başvurup almayı deneyin. Çünkü itiraz snucu verilecek rapor için artık tek yol mahkeme olur. Bundan önce başka hastaneden almayı deneyin. Size sürücü belgesi için uygun rapor vermeyen doktor ve heyettekilerin de başına eşşek düşsün!

Valla bende bilmiyorum. Çok moralim bozuldu. Ortapedici dalga geçer gibi sen hiç bir sınıf belge alamassın dedi. Dün Balıkesir İl sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçemi verdim ve itirazım onaylanmış. Bu durumda ne yapmam lazım? Onaylı kağıt ile hastaneye başvurayım mı? Sonucu ne olur acaba ??

Sevk ettikleri hastaneye gidip başvurunuyap bakalım ne olur.

Peki niye bu kadar zorluk çıkartıyorlar? Her insanın olduğu gibi bizimde hakkımız değil mi ehliyet almak. Sizce Ehliyet alır onayı verirler mi ?

Neden olacak, sakatfobikliklerinden, inatlarından, gıcıklıklarından vs.vs.vs.

Selamlar,
Bugün itiraz ettiğim rapor üzerine hakem hastanede muayene olmaya gittim. 3 ortapedi ve 3 nöroloji uzmanına muayene olmamı söylediler. Bu işlemler ücretliymiş. İtiraz ettim fakat başka türlü olmadığını söylediler. Neyse bugün 2 ortapedi ve 2 nöroloji uzmanına muayene oldum. Ortepedi uzmanlarının 2side H sınıfı ehliyet aalabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazdılar. Nöroloji uzmanları da gereken tetkikleri yazdılar. H sınıfı ehliyet alabilir onayı sizce yüzde kaçtır. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hayırlı olsun Gökhan. Bundan sonrasında sorun yaşamazsın...

slm babamdan arac kaldı bu arabaya özel tertibat yaptırmak istiyorum fakat nasıl olacagını ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,

bana yardımcı olabilirmisiniz. % 55 engelliyim rapor ehliyet hepsi var.

Teşekkür ederim.. Darısı almak isteyenlerin başına..

Bu devirde Doktora kalmıs işimiz Kardeş :) Hayırlısı iLE YAZdırmıssın raporu :) bende sol el bilekten 1-2-3-4-5 hiç parmak yok. B ve A2 sınıfı ehliyet alır raporunu yapıstırdım emniyete :) doktorum cok iyiydi. V özürlü raporumu yazanda aynı doktor. ehliyeti alır raporumuda yazan aynı doktor. iş doktorun insafına kalıyo. Yönetmeliği açıpta okumuyorlar ki!!!

Aynen öyle korkudan aslında o bişey yapmıyolar. Ama bu sefer gittiğim doktorlar çok iyidi şükürler olsun yazdılar. Artık raporun emniyete gelmesini bekliyorum :)

senın adına sevındım hemen al aracı bas gaza :) ben ehliyetı aldım hemen bastım gaza :) çektim altımada canavar gibi motosikletimi.

Peki ben araç aldığımda vergi indirimde % kaç uyguluyorlar??

Üst Alt