Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraparazi ne demek? [Soru]

hazalmina

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar hepinize geçmiş olsun omurilik tümörü kalıcı felç yaparmı? eşimin durumuna paraparazik diyorlar bilgisi olanlar cevap yazarsanız çok sevinirim

Yapabilir. paraparazi bacağa giden duyu ve hareketi sağlayan sinirlerin felçli halidir.
çok geçmiş olsun

ayaklarda:
duyu ve hareketin tamamen kaybına parapleji
duyu ve hareketlerde belli bir oranda azalma/kayıp varsa paraparazi deniyor
paraplejide düzelme pek beklenmez ama paraparazide -tabii sebebe bağlı olarak- düzelmeyi umabilirsiniz
vücudun sağ veya solunda olursa hemipleji veya hemiparazi
kollar ve ayaklarda olursa quadropleji veya quadroparazi denir

bayke ve sephia06 cevap verdiğiniz için teşekkür ederim daha çok yeniyiz araştırdıkça korkularım okadar çok artıyorki araştırmadanda yapamıyorum aynı zamanda kemoterapi aldık bu eşimi halsiz bıraktığı için çok gelişme olmadı bacaklarında ama ca adına çok iyi gidiyoruz tam yanıt verdiğini söylüyor dr önemli olan ca yenmemiz diye düşünüyorum tekrar teşekkür ederim

Re: [Soru] Paraparazi ne demek?

hazalmina' Alıntı:
selamlar hepinize geçmiş olsun omurilik tümörü kalıcı felç yaparmı? eşimin durumuna paraparazik diyorlar bilgisi olanlar cevap yazarsanız çok sevinirim

ilk dönemler çok önemli egzersizi bırakmayın derim ne kazanırsanız size o kalacak..

Benim engelimde Paraparazi... değneklerle yürüyebiliyorum..kısmen hareket var...

eşiniz ameliyat oldumu,eger ameliyat olmadıysa tümör omurilik sinirine baskı yapıyosa ve ayaklarda kuvvetsizlik güç azalması varsa kesinlikle ameliyat olması lazım ,baskı nedeniyle geriye dönülmez harabiyet olabilir geçmiş olsun.Ben doktor değilim tabi amacımız başımızdan gecenleri paylaşmak.
Saygılar...

Üst Alt