Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid şizofreniyim, hayat bizlere zor. Bu rahatsızlıktan muzdarip olupta tam remisyon sağlayan var mı?

@osmangazi, sen istediğin şekilde yorumlayıp, istediğin anlamı çıkartabilirsin 25 senedir antipsikotik kullanıyorum, 7 defa hastane yatışım oldu Biz de cefa çektik Artık hayatımdan gayet memnunum. Birileri bana tavsiyede bulunsun diye yazmıyorum

Son düzenleme:
Eskiye göre daha iyiyim. Eskiden olsa eve misafir gelcek deseler aşırı stres yapardım kalabalığın arasında ne konuşcam nasıl davrancam vs.. şimdi rahatım artık topluluk içinde

Ben sosyal fobik değilim ama arada çekingen gibi oluyom ilaçlar bi tuhaf yapıyor

Saldırgan insana basıyorlar ilacı korksun saldırmasın diye o da sosyal fobik bi hale sokuyor

@Descartes,
Aslında yaptığım yorum şuna dayanıyordu. Üşenmedim 10 sene önce okuduğum yazıyı buldum. Uzm. Psk. Pelin Çatak ve Doç. Dr. Kültegin Ögel yargısız düşünememek yazısında:
"
“Harika, mükemmel” gibi sıfatlarla tarif ettiğimiz bir deneyim bizde olumlu duygular açığa çıkarır, yaşantımızın “mükemmel” olduğunu düşünmemiz büyük olasılıkla bize kendimizi iyi hissettirir. Başka bir açıdan ise, bir yaşantımızı “mükemmel” kategorisine koymamız bize başka yaşantılarımızın mükemmel olmadığını ima etmektedir. Başka deneyimlerimiz adeta erozyona uğramış olur ve eskisi kadar bize keyif vermemeye başlayabilirler.
Bir başka açıdan da bu “mükemmel” yaşantıyı kaybetme ve ona bir gün sahip olamama endişesi mutsuzluk yaratabilir. Görüldüğü gibi olumlu yargılar biz hiç farkında olmadan olumsuz duyguları tetikleyebilmektedir."

Mutluyum yaşantım mükemmel demek meğerse ne sıkıntılı durummuş yahu! Yok kaybetme korkusu yok bilmem ne iyi ki de mutsuzum

@sokr@t,

O yazıda, öncesi ve sonrasında yargısız düşünme tavsiye ediliyor. Olumlu veya olumsuz düşünme reddi tavsiye ediliyor.

@osmangazi, sen çok takıntılısın abi . Adam mutluyum dese ne olur demezse ne olur herşeyi ince ayrıntısına kadar incelemek hastalığa kapı açar ki zaten bipolarsın mesajların dan anlaşılıyor. Kusura bakma bunada alınmassın inşallah sadece burdan nasıl göründüğünü söyledim.

@Üzümlükekim, evet bence de okumayı araştırmayı seviyor ve ince ayrıntısına kadar da inceliyor kafa yoruyor görünen o en azından .
@osmangazi, olumlu veya olumsuz düşünme reddedilebilecek bir şey mi ? Mesela ben mutsuzum olumsuz düşünme mi şimdi bu ?

@[NirvaNa], düşünce veya duygu olması değil mevzu konumuz o değil konunun başını oku olumlu düşünme olumsuz düşünme

Youtubetan türkçe eski şarkılardan açtım duygusal duygusal takılıyorum

@Ahmet T, Görüntü net mi? Ben de akşam vakitleri halüsinasyon görürüm

@osmangazi,
Mutsuzum olumsuz yargı tamam pekiyi yargısız düşünmeyi tavsiye edenlere göre mutsuz bir insan ne demeli onun yerine ?

@sokr@t,
Yerine birşey demek zorunda değil. Objektif düşünce hakim olacak. Yargı olmayacak. Kitap yazarı örneği var. Dışarıdan bakması lazımmış.

@Descartes ten özür dilerim. Aramızdaki samimiyete binayen öyle deme yazdım. Yoksa kimseye şunu bunu yap demek haddim değildir.

@osmangazi, :p Ego tatmini için fırsat verdin ama özür dilemene gerek yok .

🤝 Ben de bunları, aramızdaki samimiyete binayen yazıyorum.

@Descartes,

Ben egomu nefsimi terbiye için devlet hastanesine gidiyorum. Röntgencisinden tut temizlik görevlisine kadar soru sorunca çok güzel terbiye ediyorlar.

Clozapin 250 mg.Görsel halisinasyon yok.Zor rüya görüyorum.İşitsel halisinasyon oluyordu.Bir psikolog saolsun normalinden ayırt edemiyorum.Ortam çok sesli oluyor.Televizyon gıcırtısı yan odada telefonla konuşan arabadan cızırtı sesi açan vesaire.Bir de kulağa dikkat edin içine üfleyen oluyor.
Her ay kan vermek dışında iyi ilaç.Bağışıklığı etkiliyor kanda beyaz küre değerine bakılıyor.Yoğurttaki bir laktoz gibi bişi var.Saatlerce uyutuyor.Hem gün boyu uyumaktan ve uykuyla sinir dağıldığından pek sorun çıkmıyor.Kahve içildiğinde etkisi düşüyor.Pazara çok hakim bir ilaç.%1 ine sahip.Bırakılırken her ay 50 mg azaltılıyor.Yoksa ölme riski var.
İleri yaşlar da ilaçlar böyle ağızdan alınırsa iyi.

@Ahlakideğer, clozapini 800mg 2 yıl kullandım. hastalıktan dolayı yaşadığımız belirtileri kesen bir ilaç. ancak yan etkileri çok ağırdı. daha öncede bir çok kez yazdım kendimi tekrara düşmek istemiyorum. bir süre sonra o ilaçta bende etkisini yitirdi ve yavaştan kesip EKT yapıldı ınvega ve xepliona başlatıldı. 1 sene sonra o da etki etmemeye başladı. xeplion kesildi rexapin 30mg a geçildi. son 2 3 aydır onuda tükettim sanırım bu sefer rexapin 30+ invega + xeplion 150 mg başladık. 1 ayı geçti ama nedense ilaçlara cevap alamıyorum. doktorum yatış ve ekt önerdi ancak red ettim. benden imza aldı. sabırla beklıyorum tekrar clonex e başlamak ta istemiyorum.

@Ben_Claudius,
Hocam bu kadar ağır ilaç içtiğini göre absürt sanrıların mi vardi uzaylılar tarafından kaçırılmak, veya erkek birey iken hamile kaldığına inanmak gibi.
4 senedir antipsikotik içiyorum ekt olmadım halen şüphecilik düşünce sokulması, gizli kameralarla izlenmek gibi düşüncelerim var. Neden bana sadece doz arttırıp yolluyorlar doktor için hafif bir vaka miyim.

@Operadaki Hayalet, hezeyanlarımı pek paylaşmıyorum çünkü bu hastalık bana göre bulaşıcı.
lise ve üniversitenin ilk 2 yılına kadar çok özel birisi olduğuma inanıyordum. 40 yaşına bastığımda tüm dünyanın bana biat edeceğine inanıyordum. sonra paranoya başladı bu özelliğimi bazı güçler öğrendi ve beni öldürecekler inancı içime girdi ve büyük korkuyla yaşamaya başladım. o dönem arkadaşlarım zorla beni psikiyatıra götürdüler ve süreç başladı.
daha sonra gerçek sandığım bir çok şeyin gerçek olmadığını hepsini beynimin ürettiğini anladım gerçek sandığım şeyler bir bir yüzüme vuruldu. TRSM zinden evime geldiler beni kayıt ettiler. 2 yıl trsm ye gittim. o zaman anladım birçok şeyi.

şimdi terkrar benzer şeyleri yaşamaya başladım ama iç görümü denir ne denirse artık. kendime bu gerçek değil diyebiliyorum ama içimde bir yerlerde o saklı şey duruyor. alınganlığım arttı ,korkum arttı, sanki bir komple teorisi içinde yaşıyorum.

3-4 aydır tek yaşıyorum. evin her köşesine bıçak koydum. silahım var. her gece evi basacaklar diye korkuyla geçiriyorum. doktorumun tek derdi hastaneye yatmam. işim yoksa kesinlikle dışarı çıkmıyorum.

@Ben_Claudius,
Paranoya bende de hocam. Birileri pesimde öldürmek istiyorlar fikri var tek yaşayamıyorum ben de zorlanıyorum güneş benim için doğuyor deprem benim için oluyor dünya benim için kurulmuş gibime geliyor geçmedi bunlar

@Tyler D., 7 defa yattım zaten. birde ruh ve sinire yatırmak isteniyor üniversite kapanmış. ruh ve sinirde ben daha da kötü olurum. 7 seans ekt oldum yan etkileri hala var. donup duran bilgisayar misaliyim. biri birşey dediğinde geç tepki veriyorum. ve tam narkozdan da deli gibi korkuyorum

@Ben_Claudius,
Anladım hocam. Dediğiniz mantıklı ruh ve sinir ağır gelir daha kötü olabilirsiniz ama doktor yatıralım demişse durumunuzu görmüştür umarım ayaktan iyi olursunuz

Üst Alt