Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Papiller tiroid karsinomu için hangi oranda rapor verilir?

humbara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

bana 2007 yılında Hipertiroidi teşhisi kondu. ilerleyen dönemde kötü huylu (malign, papiller tiroid karsinomu) teşhisi kondu.
2013 yılında ameliyat oldum 2014 te geçen hafta lenf bezlerine yayılım olduğu için tekrar ameliyat oldum,

bu durumda özürlü raporu almam mümkün mü ve ne oranda alabilirim

teşekkür ederim.

C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş % 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler) % 40

b- Kretinizm % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu % 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar % 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) % 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) % 0

D- Paratiroid Hastalıkları
a-Hiperparatiroidi (Cerrahi olarak tedavi edilemeyen) % 30
b- Hipoparatiroidi
1- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmanla Kompanse) % 20
2- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) % 40
3- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana Kompanse) % 20
4- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) % 50

Tümörlerin Sınıflaması:

I - İleri klinikevreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyenhastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyleşifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib- Bölgesel ilerievre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayanhastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II- Tedaviye cevapveren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişendoku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilenmiktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en azbir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyonkaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Maligntransformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya butümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında ÖzürOranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ilebulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüksaçısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olupolmadığı tespit edilmelidir..

Alabildiniz mi acaba raporunuzu ve oranı kaç oldu? Teşekkür ederim yanıtınız için. Tümörlerde yazan % 20 genel hükümlere eklenir kısmını hiç anlamadım nasıl olacak yani? SGK anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olursak bunlarda yapılan tahlil, muayene, ameliyat raporu vb. sonuçlarını özürlü raporu heyeti kabul ediyor mu acaba? Yani illaki özürlü raporunu kurulu olan hastalerde mi muayene, ameliyat vb. olmak lazımdır?

Şu anda halen rapor muyum henüz müracaat etmedim en kısa zamanda buradan bilgilendirme eğim.

Üst Alt