Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pankolit Ülseratif Kolite % kaç oranında rapor verilir?

x-m diet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Ben Ülseratif Kolit hastasıyım. Hala nedeni bilinmeyen ve tedavisi olmayan kronik bir hastalık. Sertap Erenerin hastalığı dersem sanırım pek çok kişinin aklında birşeyler uyandırır.
15 yıllık hastayım , kalın bağırsakta tam tutulum var(pankolit deniliyor) ve hastalıktan dolayı kalın bagırsağımda 45-50 cmlık bir kısalma var. Cerrahi müdahele yapılmadı bu zamana kadar yaşım küçük olduğu için.

01.10.2008 tarihli yasadan önce Ülseratif Kolit olupta kalın bagırsak tutulumu benimkinden az olan arkadaşlarıma %50 oranında rapor verilmiş. Rapor alan arkadaşlarımla kendimi kıyasladığımda benim hastalığım onlara göre daha ileri düzeyde. Benim de en az %50 oranında ya da daha yüksek oranda rapor almam gerekiyor. Ama sitenizi incelediğimde 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren yasadan sonra raporları %40 üzerinde olan kişilerin raporlarının %40 altına çekildiğini okudum.

Bu durum aklımı baya karıştırdı. İş Kurun tavsiyesi üzerine dün Sağlık raporu almak için hastaneye başvurdum, haftaya heyete çıkacağım;ama bu garip uygulamalardan dolayı(oran aşağı çekilmelerinden) %40 üzerinde rapor almam gerekirken alabilirmiyim bu oranda ya da oran üstünde, aklımda şüpeler oluştu.

Sizler bu konu da deneyimli kişilersiniz? Sizce raporu almam gereken oranda alabilirmiyim;yoksa pek çok kişininki gibi %30 lu oranlarda mı bırakılır.

Görüşleirniz için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar sizlerden cevap alamadım ama; ben dün %50 oranında raporumu aldım. Sadece beni işkur yönlendirdiği için ve ilk başvurum işkurun dilekçesiyle olduğu için,raporu bana teslim etmediler. Postayla işkura göndereceklermiş. Bana da 2 hafta sonra gel,postaya verilmiş mi verilmemiş mi onu sor dediler.Ama bugün işkurla görüştüm postayla gelmesi çok uzun sürer siz kendiniz gidip teslim alın buraya getirin dediler,pazartesi gidip alabilirsem raporumu hastaneden almaya çalışacağım.

Bu arada Ankara'ki heyet kaldırılmış sanırım,hastaneden aldığınız oran neyse artık rapor oranınız o olacakmış.

Şuan da kafama takılan tek bir soru kaldı,onu öğrenmeye çalışacağım hastaneden. Bizlere rapor verilirken sadece Ülseratif Kolit hastası olduğumuz için mi %50 oranında rapor veriliyor yoksa bagırsaktaki tutulum oranımızın bir etkisi var mı diye? İlk yazımda bu durumu belirtmiştim, hastalığı benden daha hafif olan arkadaşımada %50 oranında verildi bana da.

Hayırlı olsun. Bilgilendirme için de teşekkür ederim.

Hayır, Ankara'daki heyet kaldırılmadı. Aksine, oran konusunda tek karar mercii Kurum Sağlık Kurulu. Hatta, hastaneler artık oran yazmıyor raporlara, sadece teşhis ve bulguları yazıyor, işgücü kaybı oranını Kurum Sağlık Kurulu belirliyor.

Hastalığınızın yol açtığı bagırsaktaki tutulum ile ilgili olarak da bir oran verilmeli diye düşünüyorum. Bence bu konunun üstüne gidebilirsiniz. Zira oran %60 üstünde olursa malum, malulen emeklilik sözkonusu olabilir. Durumunuzun maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybına yol açtığını düşünüyorsanız (buraya tıklayarak ilgili cetveli inceleyebilirsiniz) bence itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.

Sn Oturan Boğa Cvp verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Yalnız anlayamadım Kurum Sağlık Kurulu ne oluyor? Ben mesela raporumu Tıp fakültesinden alıyorum. Sizin kast ettiğiniz benim görüştüğüm Sağlık Kurulu(Hastane Heyeti) mi oluyor? Yoksa şu an başka bir karar merci olarak başka bir heyet(sağlık kurulu) daha mı var?

Bi de bu aldım rapor vegi indirimi içinde yeterli mi? Yoksa başka raporlarda almam gerkli mi başka heyetlerden?

Daha öncede belirttiğim gibi raporu %50 oranında aldığım söylendi ama hala raporumu göre bilmiş,inceleyebilmiş diilim.Onun için hala hayal gibi geliyor.

Eger sadece Ük üzerinden %50 veriliyorsa bir hata yok;ama tutulum oranınında rapor oranının belirlenmesinde bir etkisi varsa,sanırım bana verilen bu oranda bir eksiklik var. Malulen emeklilik için değilde;eger bu oranın yükselmesi benim için farklı olanlarda avantaj sağlayacaksa oranın yükseltimesi konusunda uğraşabilirim. Ben zaten çalışabilmek için özürlü kadrolarından faydalanabilmek için aldım bu raporu.

Cetvelide inceledim ;benim hastalığım orda geçiyor;ama bu cetvel tam olarak ne işe yarıyor,onu anlayamadım?

sayın x-m diet öncelikle geçmiş olsun. ben pamukkale üniversitesi biyoloji bölümünde okumaktayım. aldığım tez konusu ülseratif kolit ile ilgili. bu konuda araştırma yapıyorum. hasta ile ilgili bir anket yapmam gerekmekte bu yüzden sizinle internet yoluylada olsa iletişime geçebilirsem bana çok yardımcı oolursunuz. e-mail : famesss@hotmail.com

bende bu hastalıktanım 4 yıldır..bu hastalıgın askerlıge bı engelı var mı benım kı pek normale donemedı bı ıyı bı kotuyum zaten

Merhabalar

Sn.Hallac bildiğim kadarıyla İBh hastaları askerlikten muaf oluyor.Ama askeriye normal hastanelerden alınan raporları kabul etmiyor Gata'dan rapor alınıyor muaf olmanız için. Askerlik beni ilgilendirmediği için bu konuyla ilgli ayrıntılı bilgim yok;ama barsakforum.com sitesindeki paylaşımlardan ve üyelerin bilgilerinden faydalanabilirsiniz.

tesekkur ederım x-m diet benim hastalıgım ulseratıf kolıt ıbh dedıgın de bu dımı :) kusura bakma pek bılgım yok da onun için

merhabalar geçmiş olsun dileklerimle başlayayım öncelikle.ben de 2001 yılındasn beri hastayım zaman içerisinde giderek arttı en sonunda pankolit denildi.rapor almak istiyorum nasıl alabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Değerli arkadaşlar ülseraktif kolit teşhisi ile bugün heyete girdim. % 25 oranında rapor verdiler. Bu rapora itiraz edeceğim. Konu hakkındaki görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi sizlerden bekliyorum. Neye dayanarak % oranında rapor verdiler bilmiyorum. Verilmesi gereken oran bu mu ?

ayrıca ben defterdarlık sevki ile gittim.benden rapor için para aldılar.

Teşekkürler ..

Paranızı geri talep edin. Bunun için BİMER'e yazın... Yazınızda durumu anlatın ve IBAN numaranızı da vererek paranın hesabınıza yatılırlmasını talep edin. Kesinlikle para almamalıydılar!

Rapora itiraz etmek için il sağlık müdürlüğüne gideceksiniz. Sizi başka hastaneye sevk edecekler...

konu hakındaki bilgi

sayın oturanboğa rapor hakındaki bilgilendirmenize ve ilginize teşekkür ederim

Burdurlu yalçın;

Ulseratif kolit icin 10/25/50/75 oraninda, hastaligin seyri, biraktigi sekal, anatomik degisiklik gibi etkenlere bakarak oran veriliyor.

Bende UK nin kardes hastaligi olan Crohn var. Ben P aldim ki hic sorun cikmadan. Ayrica P oraninda Vergi indirimi hakkida kazandim.

Yazacaklarimla hastaliginizin seyri ortusuyorsa, kesinlikle hakkinizi arayin.

1:Klinik bulgularla UK teshis edilmis olmali (kolonoskopi, endoskopi vb, tahliller gibi). Muhtemelen bu kisimda sorun yazamazssiniz.

2: Surekli ve/ya zaman-zaman agrilarin olmasi (bunun icin gaita tahlilleri en iyi ispattir). Agri oldugunu bu tahlil ispat eder , kan gorulmesi vs.

3: Agrilar icin ozel diyet veya surekli ilac kullaniyor olmak.

4: Anemi, ates veya kilo kaybi ile olusan, gozle gorulur anatomik degisiklik.

Bunlar sizinle ortusuyorsa En az P oran almalisiniz.

ülseratif kolit ve ankilozon spondilit

ülseratif kolit kolonoskopik kontrollere devam ediliyor.ayrıca ük tedavisi için tıp fak. yatım.bu yatışımda bel ve sırt ağrılarım bacaklarımda ağrılar oluyordu.ayrıca romotoloji doktoru yapılan tahliller ve çekilen röntgenlerle ilaçlı tomografi raporları sonucunda ankilozon spondilit birden fazla yerde tanısı ile salazoprine başladı.şu anda hem ük için hemde romatizmal hastalık için ilaçlar kullanıyorum.bu süreçten sonra rapor % kaç olur bilmiyorum.bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler...

Ankilozan Spondilit evresinde degilsiniz, UK ve diger IBH hastalari Artrit hastaliklara yakalanma sansi cok yuksek malesef.

Su anda Seronegatif SpondilitArtropati durumda olmalisiniz. SpondilitArtrit hastaliklar (Juvenil Artrit, Entoropatik Artrit vb), ve Ankilozan Spondilit dir.

Ankilozan Seviyesi icin uzun yillar gerekir.

Ayrica , Salazoprin baslanmasi isabet olmus. NASAİ (Non Steroid Anti Enflamatuar) ilaclar Barsak hastalarinda kullanilamaz, (NASAİ ilaclar Artrit hastalarda fix ilaclardir).

UK den dolayi Entropatik Artrit , ve Sakro İliak eklemlerde Skleroz ve/ya Sakro iliet gorulebilir.

Sayet skleroz ve/ya iliet gorulmusse, nacizane tavsiyem hekimle mutlaka TNF icin gorusun. (TNF Alpha Blocker).

Bu bilgilerden sonra sorunuza yanit olarak..

Romatizmal hastaliklardan oran alabilmeniz icin, en az 1 yil tedavi goruyor olmaniz gerekiyor.

Fakat sizi kontrol edip, oran yazacak doktor hastaligin oykusunu ve radylojik/klinik bulgularada bakacakdir. Sayet hekim oran cetveline hakimse, 1 yil tedavi gormemis oldugunuz gerekcesi ile oran yazmaz/yazamaz.

Bu su asamada hic oran alamazssiniz anlamina gelmiyor, hastalik dejenerasyon yapmadigi icin (henuz erken evre) hareket kisitliligi modeline gore oran yazacaklardir, hastalik cok yeni oldugu icinde buyuk olasilikla eklemlerinizde hareket kisitliligi azdir. Sizi tatmin edecek oran alabileceginizi dusunmuyorum.

Kisisel onerim : UK nin aktifligini ikna edip hakkiniz olan % 50 orani almayi deneyin.

ük ve ankilozon spondilit

değerli arkadaşlar ben ük tevadisi için tıp fakültesinde yattım.bu yatışım sırasında bel kalça ve bacak ağrılarımda oluyordu. yapılan röntgen ve tomografiler tahliller sonrasında romatoloji dr.ankilozon spondilit birden fazla yerde tanısıda koydu.salazoprin kullandım. şu anda hem ük hemde a.s tanısı ile tedavi ve kolonoskopik kontroler devam ediyor.daha önceden %25 ük raporum var ankilozon spondilit hastalığı içinde rapor alabiyormuyum.bunun için belli bir süre geçmelimi yoksa yeni hastalığım dolayısı ile hemen müracat edebilirmiyim.bu rahatsızlıklar günlük hayatımı çok olumsuz etkiliyor.konu hakında bilgi verirseniz memnun olurum.teşekkürler....

Peki... Tane tane anlatalim.

Sorularinin tamamina yukarda yanit verdim. Belliki tam anlasilamamis.

Oncelikle ; Ankilozan Spondilit olmadiginizi, su asamada Spondilit Artrit durumda oldugunuzu soyledim. Siz doktorunuzun Ankilozan Spondilit ( birden fazla yerde ) oldugunuzu soylediniz.

Bu kismi anlatalim ki, diger sorunuzun yaniti burada gizli.

Lutfen sizde dikkatlice okuyun ki ayni sorulari sorma geregi duymayin.

UK ve Crohn hastalarinin buyuk cogunlugu Artrit hastaliga yakalanirlar.

Artrit hastaliklar cok cesitlidir. Fakat UK ve Crohnu ilgilendiren (genelde ) 2 tanedir.

1: Enteropatik Artrit : Bu hastalik UK ve Crohn hangisi varsa sizde, hastalik aktifken kucuk eklemleri tutar. Fakat bu artritin farki, dejenerasyon (kikirdak harabiyeti) yapmaz. UK veya Crohn siddeti azaldiginda bu artrit de kendiliginden azalir ve/ya yok olur.

2: Spondilit Artrit : Spondilit Artrit 1 den fazla artrit tipinin genel adidir. Ortak ozellikleri ise Sakroiliet gorulmesidir. Hastaligin ilerleyisine gore turu belirlenir. Ornegin omurgayi tutan Artrite donusurse Ankilozan Spondilit olur.

Sizin klinik taniniz cok yeni. Dolayisi ile 3 ayda 6 ayda veya 9 ayda Ankilozan Spondilit olunamaz. Ankiloz duruma gelebilmeniz icin eklemlerin tamamen kaynasmasi (birlesmesi gerekir). Buda ciddi eklem deformasyonu demektir.

Doktorunuz size, hastaligin son evrede alacagi seklini soylemis. Yani siz ilerde tedaviniz gecikir, veya eksik tedavi edilirseniz Ankilozan Spondilit olacaginizi soylemeye calisiyor.

Bu kismi anladiniz ? Yani siz su asamada Ankilozan Spondilit degil, Ankilozan Spondilit adayisiniz.

Peki Spondilit Artritimden dolayi ben oran alamammi ? 25 olan ozrumu bu hastalikla artiramam mi diyorsunuz..

Ozurluluk cetveline gore , sizde iltihabi eklem romatizmasina gore oran verilebilir. Cunki bu hastaligin kuratif tedavisi yokdur. Fakat bunun sarti en az 1 yillik tedavi almis olmaniz gerekiyor olmasi.

2. yolunuz ise, Ankilozan Spondilite bagli eklem kisitliligi. Bunuda anlatmistim. Hastalik sizde henuz cok yeni ve eklem kikirdaginda deformasyon yapmadigi icin eklem kisitliliginiz fazla yokdur. En fazla egilirken fazla egilemezssiniz. Bunun icinde alacaginiz oran % 8 dir.

Sonrada su oneride bulunmustum. UK ye bagli hak ettiginiz oran bence % 50. Asil siz bu orani almaya calisin.

UK hafif, baslangic evresi (bunu doktorunuz takdir edecek) alacaginiz oran % 25 dir. ki sizi de bu katagoride degerlendirmisler.

kaybedicek 1 seyiniz yok, tekrar rapor icin muracaat edin. benim dusundugumden cok eklem hareket kisitliliginiz varsa 2 hastalikdan % 40 alirsiniz.

sevgili kardeşim sesene biliyorum benim yazılarıma mümkün olduğu kadar cevap yazdın teşekkür ederim.ben durumu mu şöyle anlatayım. ben yaklaşık olarak 12 yaşından beri ne yersem yiyeyim ishalim nedenini bilimiyorum yalnız şiddetli ishal değil orta dereceli ishal fakat acı,ekşi,baharat,soğan vs.gibi yiyeceklerde ishalde artma oluyor ve bu 22 nisanda tuvaletten sonra gelen kanama ile acile gittim.ilk önce ankilozan spondilit tanısı konuldu.3 ay salazopyrin ve voltaren kullandım bu ilaçlar ishalimi arttırdı.ve kanama başladı.sonra başka bir romatoloğa gittim herşeyi anlattım enteropatik artrit ön tanısı konuldu.28 mayısta kolonoskopiye girdim.sonuç şu:Terminal ileum:15 cm görüldü. Fleoçekal valu girişte ülser ve bu bölgede aftöz bir lezyon mevcut.Biopsi için 4 parça alındı.15 gün sonra sonuç çıkacak. (2)Ortapedi: yaklaşık olarak 4 yıldır diz kapaklarım şiş ve ayak bileklerimde son 20 gündür şişmeye başladı ve öyle kaldı ayaklarımın altı tamamen ağrıyor ve yanıyor.ortapedi doktoruna önceden çekilmiş olan kalça,dirsek,diz,ve bel emar sonuçlarını gösterdim diz ve kalça kıkırdakları erimeye başlamış dedi.dizimdeki şişlikler dahil doktor bana sen bu halde çalışamazsın.sağlık kuruluna git dilekçe yaz sonra bana gel dedi.ben de şu biopsi sonuçlarını bekliyorum. (3) Beyin cerrahi: önceden çektirmiş olduğum boyun emarımı doktora gösterdim oda C1 ve C2 emarı istedi dün onuda çektirdim.sonuçlardan sonra.durumun gidişine göre (4) Romatoloji: doktorum şu biopsiler bi çıktın anti tnf ye başlicaz dedi. Anlattıklarıma göre yorum yaparsan sevinirim çektirdiğim bütün emarlarda SAKROİİLİT yönünden anlamlıdır yazıyor.

KapganGökhan;

Sistemik hastaliklara bagli eklem deformasyonu yapan tum hastaliklara Iltihabi Romatizmal hastalik deniyor. Romatizmanin 200 den fazla cesidir var , fakat Kronik-suregen olan cesidi 6 tanedir. 1 tanesi cocukluk caginda goruldugu icin onu saymazssak 5 adet ..

Seronegatif Spondilit Artirt deyimi ; Romatizmal hastaliklarn siniflanmamis sekline verilen genel isimdir. Hastaligin seyrine gore klinik tani alir. Dolayisi ile Hekimlerin duz olarak AS dedigi (Ankilozan Spondilit) aslinda cogu hastada olmayabilir. AS tanisi koyan hekimler genel de Sakral ve iliak yuzeyde Skleroz (sertlesme) varsa ve-ya daha ileri evresi olan Sakroileit varsa (Grade I-II-III-4). Raadyolojik olarak incelenir ve Sakroiliet neden olustugunu anlamaya calisirlar. Yani Sakroileti 1 hastalik degil , muhtemelen kronik-suregen 1 hastaligin belirtisidir. Her Sakroileti gorulen kisi AS degildir.

Kolonoskopi raporunuzu daha onceki 1 konuda yorumlamistim. Pataloji sonucunuzu bekleyin lutfen.

1 sey de ben sorayim size; Makatta fissur (catlak) varmi ? Diskilama sonucunda yanma ve agri hissi..

Acikcasi Romatizmal 1 hastaliginiz oldugu asikar, ama bu hastalik ne bunu hekiminiz arastiracak. Romatizmal hastaliklar dogrudan olabilir , dolayli olabilir.

Yani 1 ana hastalik vardir, bu hastaliga karsi Immun sistem anormal yanit vererek romatizmal 1 hastalik olusabilir ( bu kismi oldukca detayli es geciyorum nedenlerini).

Siz ana hastaligi arastirin. ve kucuk 1 oneri . HLB-27 gen testi yaptirin.. Crohn veya AS hastalarinda bu genin pozitifligi oldukca yuksek dir. Tabi HLB-27 negatif olanlarda AS yada Crohn olmaz diyemeyiz ama klinik olarak anlamlidir.

Daha onemlisi , nerde tedavi goruyorsunuz bilmiyorum.. Fakat ileri tetkik konusunda zayif 1 hastanede zaman kaybetmeyin.. Universite hastanesi varsa , orada tedavinize devam edin.

makatta çatlak yok.Dışkılama sonrası yanma hissi ağrı hissi ve yediklerime dikkat etmezsem dışkalama sonrası gelen kanama var

gittiğim hastane ADANA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi.Üniversite hastanesi olarak burada BALCALI üniversite hastanesi mevcut 4 ay önce randevu almıştım 11 haziranda gideceğim.Bakalım hayırlısı.Biyopsi sonuçlarımda 11 haziranda çıkıyor isabet oluyor biopsi sonuçlarımıda bütün evraklarımı da alır hastaneye giderim.

slm

Arkadaşlar ülseratif kolit hastasiyim. Memurum %77 oranım var.raporum 2013 tarihli.Vergi indirimine başvuru yaparsam oran düşürülür mu? Veya yeni rapor için hastaneye sevk ederler mi?
Şuan remisyon dönemindeyim yeni raporda sıkıntı olacaktır.%40 uzeri verilmez gibi görünüyor.ü.k olup vergi indirimine başvuran arkadaşlar yorumlarınızi alabilir miyim? Yeni rapor istenirse hastaneye gtmezsem sorun olur mu?
Ve son olarak tayin durumum var şuan bulundugm ilde başvuruyu yapsam fakat tayin dolayısıyla başka ile gecsem ne yapmam gerekir hastaneye sevk ederlerse yayınının olduğu ildeki hastaneye mi sevk yaparlar?
Şimdiden çok tsk ederim arkadaşlar

haritaci21

Değerli kardeşim,

Hangi ilaçları kullanıyorsun. Şuan remisyondasın ama kolonoskopi tarihin ve durumu ne? Vergi indiriminde raporu indirmiyorlar. Aynen onaylıyorlar.
Yalnız ülseratik kolitte %77 ilk defa görüyorum.

mrb kardeşim

Asacol 800 mg imuran ve lavman kullanıyorum. Koloniskopi tarihim de 2013 eylül ayı. Şuan tam olarak olmasa da remisyonda sayılırım. Yarı aktif diyebiliriz. Oran sadece ü.ke ait değil ortopedinin de oranı dahil 77.

Değerli kardeşim,

İmuran diyince daha remisyon sayılmaz. Kaldı ki remisyonda ol. Hiç endişen olmasın. %50 kesin var. Bu da sana yetecektir. Hiç korkma git ve raporunu al sonrada vergi indirimi alacan. Onlarda aynı raporu onaylayacak. Bu işi vergi dairesi üzerinden yap. Rapora para verme.

Çok geçmiş olsun. Canını sıkma bu hastalıkla yaşamaya alış. İlaçları asla bırakma. İmuran alıyorsan kan tahlillerini ihmal etme. Alt ast ggt mutlaka baktır. İmuran bunları yükseltiyor. Bende alt 985 olmuştu. Ben onu kullanamadım. Şimdi mercaptopurin kullanıyorum.
Selamlar.

Bir de %80 olunca malulen olursun. Az maaş ve başka ssk lı işte çalışamazsın. %80'in altına erken emekli olursun.. Belkide ortopediyi hiç karıştırma..

sayin said hocam

Alt ast ve ggt için hic tahlil verdem doktor da sürekli tahlil yaptiracaksin demedi. Hic bilgi vermedi bu konuda :(
Tsk ederim hocam bunu dikkate alacam. Prednole de başladığımda hic uyarmadilar beni tuzu kes diye öyle kilo aldım ki çünkü sürekli acikkyordum. Meğer tuzu kesmeliymisiz. İlacı kesmiyorum ama lavmani sürekli kullanamiyorum temin edemiyorum ilac sıkıntısi olduğu için. Remisyondayim diyorum ya hocam yine wc sayım 10un altına düşmüyor. Bu iyi halim benim için remisyon bu. Çünkü aktifken 20 ve üzeri wcdeyim. Ve 10 dkda bir evden çıkamiyorum :( Rabbim kimsenin başına vermesin çekmeyen bilmez bu mereti. Dışardan birşey yok gibi görünüyor ama keşke öyle olsa. Ankolizan spondolit hastalığına dönüştürüyor bu imuran diyorlar ve korkuyorum hastaneye gitmekten artık. Onun da cikmasini bike düşünemiyorum. Sürekli diz bel boyun ağrıların oluyor çok yoruluyorum halsiz bitkin dusuyorum bacaklarim yanıyor adeta. Ama artik hastaneye gitmek istemiyorum hele de şu kolonoskopiyi asla yaptırmak istemiyorum.
Hocam bi de ortopediyi karıştırma demissiniz ama ikisi de ayni raporda yer alıyor. Onu ayrı tutamam ki onu da göz önünde bulundurmazlar mi?
Sıkıntı olur mu ortopediden dolayı?
Hastaneye sevk ederler mi yine kolonoskopi 2013 olduğu için?

@whitewithblack

WhiteWithBlack
Abi yorumunu okudum da ağzından bal damlıyor :)Bende ülseratif kolit im Bugün poliklinikleri gezdim yarın da Gastroenteroloji doktoruna gözüküp heyete gireceğim Inşaallah 40 alırım.Şu anda bilirsin belki çok ağır bi ilaç olan Remicade kullanıyorum

sesene İyi günler hocam dediklerizin hepsi var 3 kez kolonoskopi oldum 2 haftada 63ten 51e düşüş yaptım ve aşırı halsizlik var normalde 4 saat uyku yetiyordu şimdi en az 12 saat uyuyorum :/ gün içerisinde en fazla 2 saat dinç kalabiliyorum kullandığım ilaçlar immuran, pentesa, budenufalk. Pharmaton gibi multivitamin haplarının yararları olurmu ? bu arada cuma günü 19.02.2016 gatada kolonoskopi olcam birkez daha.

tüm arkadaşlara geçmiş olsun bende 6 senedir ülseratif kolit hastasıyım. ilk yıl gerçektende kanlı ishal vardı ama çok fazla zorlamadı beni hemöen iyileşti ama hastalık 3 yılına girdikten sonra hiçbişey ilk yıl gibi olmuyor ağrılar artıyor helede soğuk havalarda daha fazla artıyor ama diyet bu hastalığa iyi geliyor süt ürünlerini elinizden geldiğince çok az tüketin lifli yicekleri de az tüketin hastlaık remisyonda olsa bile biranda başladığı zaman hayatı kabusa çeviriyor artık bu hastalık hakkında tecrübe kazanıyorum sesene arkadaşımızın da dediği gibi hastalık yeni olursa rapor almak biraz zor oluyor aradan 2-3 YIL geçtikten sonra tetkiklerinizle giderseni daha sağlıklı olur tabi heyete güvenmeyin burda tek doktor gastro doktorudur o hastalığın oranını belirler heyette aynen onar önemli olan gastro doktoru şimdiden geçmiş olsun arkadaşlar

Üst Alt