Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülerin ücretsiz toplu taşıma kartları (Beyaz Kart) kalkacakmış!?

Konular
20
Reaksiyonlar
0
Bülent bey özürlülerin toplu taşımada kullandıkları beyaz kart ları ücretsiz yararlanma haklarını bu sene kaldırıcaklar belediye otobüsüne bindiyimde beyaz kartımı şöföre gösterdim bana az kaldı beleş binmeniz busene sona erecek dendi tartıştım şöförle beleş derken küçümser gibi tavrı zoruma gitti ama bu hakkı sizlere yedirmeyiz dedim yerime oturdum acilen bu konuya bir çözüm bulursanız iyi olur bülent bey

Valla arkadaş hangi şehirdesin bilemiyorum lakin “beyaz kart” dediğine göre İstanbul’dasın sanırım. Bu durumda ya bir şoförün densiz konuşmasına denk gelmişsin ya da doğruluk payı var, adam bir şey biliyor ki sana fısıldamış bunu. Ben doğru olabileceğine pek ihtimal vermiyorum açıkçası ama şayet doğru ise ve beyaz kart uygulamasına son verirler ya da beyaz kartı kırpıp da bir halta yaramayacak bir hale getirirler ise, derneklerden filan hayır yok, kendi işimizi kendimiz halletmemiz gerek. Burada organize olup İstanbul’un can alıcı arterlerinde sürekli protestoya var mısınız? Yoksa buna da sessiz mi kalacaksınız? Tercih bizlerin.

Bir şoför söyledi diye ortalığa dökülmek olmaz. Önce işin aslını öğrenmek gerek.

İstanbul Belediyesi'ne ve İETT'ye Bilgi Edinme kapsamında şu soruyu sordum:
Halen engellilerin Beyaz Kart ile belediyeye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasına dair uygulamanın, önümüzdeki dönemde kaldırılacağı söylenmektedir.
Beyaz Kart uygulamasının iptal edilmesine ve engellilerin ücretsiz toplu ulaşım hakkının ellerinden alınmasına dair bir çalışma söz konusu mudur?

İETT'den gelen yanıt: "Bahsi geçen iptal uygulamamız yoktur. Beyaz kartlar geçerlidir."

egerkı böyle bir yasa cıkarsa beyaz kartı kaldılarsa bir çok engellımız evine mahkum olacak demektır... ben dahil insallah böyle bir yasa çıkmazz...

Teşekkür ederim oturanboğa içimize su serptin.

Beyaz kartların kaldırılacağını bende çok önceden duymuştum. İett nin yeni çıkarttığı İstanbul kat var, akbil mantığı ile çalışıyor. Öyle tahmin ediyorumki bizlere bu kartlardan verecekler, ancak tabi bize özel ücretsiz yada çok çok cüzi miktarda bir para talep edebilirler. En azından turnikeden her geçişte görevlini gözünün içine bakmak zorunda kalmayız, okutup geçeriz.
İbb nin sitesindeki bir konuda yer almaktadır.
( İstanbul Büyükşehir Belediyesi )

İstanbul’daki toplu taşıma yapan şirket sayısı (12 adet) ve işletmelere özel ücretlendirme seçenekleri (abonman, farklı tarifeler, aktarma özelliği, öğrenci indirimi, özürlü geçiş, saat bazlı indirim, mesafe bazlı ücretlendirme) göz önüne alındığında “istanbulkart” Türkiye’de İLK ve TEK ve dünyada da ilk sıralarda yer almıştır. )

selamlar ben yeni üyelerden oktaybekir çocuk felçiyim.çocuk felçi hakkında sorunlarımızınasıl hallederiz

toplu taşıma araçları için verilen kartlar her ilde var mı? yasa gereği her il belediyesinin yapma durumu yok mudur?
örneğin van da var mıdır?

Her ilin belediyesini ilgilendiren bir konu.
Her beldeiynin meclisinde bu yönde karar alması gerekir.
Yasal zorunluluk yok.

Merhaba arkadaşlar
Gercekten ,özellikle halk otobüslerine beyaz kartı gösterdigimizde sanki bizi lütfen bindiriyorlar gibi bir hava oluşuyor. Yanlış anlaşılmasın Mesela bir polis memuru onurlu ve vakarlı bir şekilde kartını gösterdiginde biletcinin bakış açısı ile bir özürlünün kartını gösterdiginde biletcinin bakış açısı farklı oluyor. bizlere karşı gayet küçümser , kızımsar, ve ters bir tavır sergiliyorlar. Ama akbil gibi bir uygulama olsa hiç olmazsa biletci ile gözgöze gelip merhametine sıgındım gibi bir tavırdan kurtuluruz.
Başımdan geçen iki olay
1- Bir otobüs ile ilgili Bir karakola suç duyurusunda bulundum. Söz konusu amir. Kardeşim istersen şikayetini alayım amma, zaten bu halk otobüslerini kimlerin çalıitırdıgı belli bir şey çıkmaz dedi, haklı olarak ben de vaz gectim.
2 - daha sonra Mart 2009 da 400 A yenibosna dan kalkan ve yeşilkente giden a 816 nolu halk otobüsü biletcisi ile sorun yaşadım. ve 11.3.1009 tarih 4359 sayılı şikayet dilekçem halen sonuclanmadı. ve bana bie cevap verilmedi. İki telli Müdür muavini Halil beyi aradıgımda ise ilgililer ceza kesilmiş dei. Peki Müdür bey bana neden bilgi verilmedi dilekçemin cevabı dedigimde ise odaha uzun sürer. Ancak ceza verilmiş dedi. Ancak ne bir rapor nede karar sayısı var ortada.

Açıkçası tabiki korunumlar olnmada . Ancak ne kadarb duyarlı olursak olalım. Faydası olmuyor. Bence tek çözüm bizlerede akbil verilmesi. Hiç olmazsa bastıgımızda biletci ile göz göze gelmez ve sorun yaşamayız

Kartı gösteritken hiçte kimsenin yüzüne bakmam kartı uzatır geçerim duraksamam bile,
Neden yüzüne bakayımki bazen sesslelnirlee bende kartı gösterdimya baksaydın der geçerim.
Bu benim hakkımsa kimse bana lütufmuş muamelesi yapamaz
Hiç kendinize dert edinmesin uzatan ılursada "Teslime örneğini" hatırlatın.
Teslimeyi mutlaka öğrenmişlerdir.:D

22 Yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra emekli olup İzmir'e taşındım.İzmir'de tam arkadaşın istediği akbil benzeri uygulama mevcut.Burada akbil gibi doldurulabilen ''kentkart'' var ve engellilere de bu karttan verilmekte ama doldurma gibi bir durum yok tabi.Kartı okutup geçiyorsun ne kimsenin yüzüne bakma,ne kimseyle muhatap olma gibi bir durum yok.

Üst Alt