Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporu alacaklar her durum hakkında doktorlardan oran almaya baksın!

rackyt

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Değerli dostlarım rapor almak için Heyete başvuru yaptıktan sonra ilk önceliğimiz ne tarz hastalıklarımiz var ve bu hastalıklara hangi branş bakar. Bunlar çok önemli. Özür orani %40 ve üstü olursa ancak o zaman özürlü haklarından faydalaniriz. Balthazard formülü ile hesaplama yapılıyor ve oranlar düşüyor.
Örneğin bir gözü hiç görmeyen biri %32 oran alır. Ama bunla ilgili psikiyatri den de oran alabilir. Yada benim gibi bel fıtığı gibi dikkat etmediği bir rahatsızlığı çıkar ve ordan oran alır.
Demem o ki hiçbir sikayetimizi ihmal etmeyelim çünkü %39 oran alan biri dahi özürlü sayılmıyor bu yüzden zahmetli olsa dahi üşenmeden gezmektir. Bunları önceden biliyor olsaydım belki 4yil önce rapor almıştım. Umarım birilerinin işine yarar

Arkadaslar benim babaannem 79 yaşında sağ hemiparezi geçirdi yani sağ felc hastasi ve 2008 yılında felc geçirdi ve yuruyemiyo hemiparezi dışında şeker Hiper tansiyon kolestrol ve işitme kaybı var k.b.b doktoru test sonucu cihaz kullanabilir dedi bide agzaymir baslangici var bu hastalıklarin Özür orani ne kadar olur acaba?

rackyt, Sağ Hemiparezi Hafif %35,Orta %40 + şeker Hiper tansiyon kolestrol ve işitme kaybı var k.b.b doktoru test sonucu cihaz kullanabilir dedi ise, bayağı yüksek % alabilir diye düşünüyorum.
Bende Sağ Hemiparezi geçirmiştim Allaha şükür şimdi iyi'yim yürüyebiliyorum NÖROLOJİ'den %40 almıştım.

Oncelikle geçmiş olsun ama benim babaannem 8 yıldır yatalak ve maalesef iyileşmiyor ve bakımı zor yemeğini bile kndi başına yiyemiyo hiç bir şeyi yardımsiz yapamıyor yaşında var bunların etkisi olmazmi acaba orana

öncelikle herkeze geçmiş olsun allah şifalar versin benim bi sorum olucaktı yardımcı olursanız sevinirimm 3-4 yıldır pskiyatri tedavi görüyom ilaç kullanıyom teşhis orta depresif nöbet heyete gitsem sizce oran alabilrmyim bazen cok sıkıntı yapıyo

Arkadaslar ne sorun varsa doktora belirtin. Oyle bir belirtin ki sonra pisman olmayin bunu demedim şunu da keske deseydim diye pisman olmayin. Ama buda bir gercek her hastane her doktor farkli birinin verdigi orani digeri bazen vermez.

Arkadaşlar benim sağ bacak sakat rapor almaya gittim sadece ortobedi %34oran verdi başka veren olmadı emg çektirdiler bacakta sinir damarlar kopuk fizikte vermesi lazım dedi emg raporu düzenleyen kişi ama hiç puan vermedi ortobedi doktoruda fizikte puan verecek demişti ama olmadı bir bilginiz varmı acaba itiraz edebilirmiyim teşekkürler

SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rackty Bel fıtıgı ile ne vardı ve ne oran aldın ordan.Sadece ortapedimi veriyor puanını.Allah herkeze acil şifalar versin arkadaşlar

Goz 5.6derece astigmat. Bel fitigi 10 puan verdi. Bazi doktorlar vermiyor ama normal puani 8-12 arasi puan. Endoskopi de ulser ve pangastrit 10 puan verdi.
Hikmet itiraz edebilirsin

Eyvallah rackyt

SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rackyt

aynen kardeşim sana %100 katılıyorum... Bundan 1 ay önce yalnış ibareler nedeni ile itiraz ettiğim rapor üzerine başka hastaneye gönderildiğimde rahatsızlıklar nasılsa aynı aynı rapor oranını alırım deyip doktorlara bişey söylemedim ve normalde %65 olan aporum %59a düştü ve ayrıca 3. hastane belası ile uğraşacağım tekrardan.. İşkenceyi siz düşünün, 2. hastanede 1 ay sürdü işlemlerim artık burda ne kadar sürer bilmiyorum :(

Yarın Heyete giriyorum. Uyku apnesi - obezite - kalp

Merhaba arkadaslar boyin fitigi ve bel fitigi var bende buna kac puan verirler.tesekkur ederim.birde birsey daha sorayim ben 6 ay gecerli rapor aldim %41 ama boyun ve bel fitigi bu raporda yok o zaman soylemek aklima gelmedi.simdi 6 ay sonrasina uyku icin randevu aldim o hasyaligim sonucunda nihayi rapor oranim belli olacak sorum bel ve boyun fitigi ilede belge alip ogun heyete verebilirmiyim kabul ederlermi. Tesekkur ederim

Yarın Heyete giriyorum. Uyku apnesi - obezite - kalp

Grcmis olsun bende uyku icin yatacagim ama 6 ay sonrasina gun verdiler ozel hastaneden aldigim raporu kabul etmediler uyku yuzunden felc gecirdim yani feclten sonra boyle bir hasyaligim oldugunu ogrendim.doktorlar oran yuksek uykuda olmedigine dua et diyorlar.makina ile uyumami soylediler

mbsmah

mesleginin şöförlük oldugunu söylersen daha önceye gün veriyorlar

valla hocam gecen hafta bende girdim morbid obez sekerım tansıyonum ve kroner kalp hastalığı obezıte ve noropati rahatsızlıklarım var 100/64 rapor dendi azmı aldım bılemıyorum rapor yazıldıktansonra ıtıraz edeyimmi

Esimin engelli raporunu yenilecegiz dogustan poliosekeli destekli yuruyebiliyor acaba psikiyatride oran veriyor mu sonucta saglam insanla engelli bir annenin psikilojisinin ayni durumda olmayacagi icin oran alabilir mi

Üst Alt