Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Park Kartı için aracın sıfır km mi olması lazım?

kerasus

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var.
2003 yılında normal şekilde ötv ödeyerek aldıım bir otomobilim var 1.4..
şimdi park kart çıkarmak için ist.gayrettepe trafik denetleme şube müdürlüğüne gittim orası aracı trafik tescilde kayıt yaptır gel dedi tsecile gittim olmaz dedi memur aracın sıfır olması gerekir dedi. kadıköy trafik tescile gittim orasıda aracı yeni almış olmalısın dedi, buna tescil olmaz dedi. ve park kartımı alamadım, bu arada özür oranım %98 arcı kendim kullanamıyorum. selamlar..

Aracı tescil ettir derken, bu aracın özürlü hale getirip trafiğe kayıtlara geçirip ruhsatta belirtilmesi gerekmektedir. Yoksa engelli durumda olmayan bir araca nasıl engelli park kartı verebilsinler ki?

bende onu öğrenmek istiyorum zaten ruhsata bu yazıları hangi kurum yazacak ki araç adıma tescil edilmiş olsun..

sayın Mahmut AYDEMİR (KERASUS) Ali kardeş Aracı tescil ettir derken, bu aracın özürlü hale getirip trafiğe kayıtlara geçirip ruhsatta belirtilmesi gerekmektedir. diyor yani önce senin ehliyetin H sınıfı olmalı, araç üzerinde donanım olmalı kullanabilmek için sigortacıdan ek-1 formu doldurarak muayene istasyonuna giderek araç üzerinde tadilat yapıldı diye muayene ettireceksin, sonra trafik tescile gidip yeni ruhsat çıkaracaksın, ruhsata görede park kağıdı alabilirsin...hayırlı günler..

Aracın sakat kişi üzerine tescilli olması lazım, başka da bir şart yok. Hele sıfır araç olması gibi bir durum zaten söz konusu değil. Bnece tescildeki memur çözmeli bunu

berkcan, benim özür oranım %98 ben araç kullanmıyorum ehliyetimde yok.araç 2003 model ötv ödeyerek normal şekilde aldım ruhsat benim adıma ruhsatta engelli falan yazmıyor zaten, park kart çıkarmak için gayrettepe trafik denetleme şube ye gittim orası beni trafik tescile yolladı önce tescil ettirip gel dedi tescile gittiğimde ise bu araca tescil olmaz yeni araç almalısın dediler. kadıköy tescile geldim orasıda olmaz dedi, olay bu, ben park kart çıkarmam için ne yapmam gerektiğini örenmek istiyorum. herkese selam.

Sevgili devletimiz engelliye değil arabaya park kartı verdiği için işiniz zor. Arabanızın özürlü olduğunu ispatlamanızı istiyorlar sanırım sizden.

Durumunuz biraz karışık gibi görünsede imkansız degil,
Birinci seçenek ; aracınızı normal satacaksınız elinize geçen para ile raporunuzla birlikte giderek ÖTV muafiyetli sıfır bir araç alarak özürlü aracı olarak tescil ettirdikten sonra, müracaatınızı yapıp park kartınızı da sorunsuzca alacaksınız

İkinci seçenek ; Araç kullanma yetkisi bulunan özürlü bir akrabanız yada güvendiginiz bir tanıdıgınız varsa önce aracı ona satış yapacaksınız, o aracı özürlü aracı olarak kendi adına tescil ettirdikten sonra , tekrar size özürlü raporunuza istinaden özürlü aracı olarak devrini yapacak, bu yol biraz uzun , birazda masraflı ama başka çare kalmazsa da denenebilir

İlle de o aracı kullanmaya devam edecekseniz, bence önce araç MTV istisnasından yararlansın diye vergi dairesine gidin... O işlemi yaptığınızda o evraklarla tescile gidip, "bakın aracım sakat statüsünde" deyin... Belki bu sayede zorluk çıkarmaktan vazgeçerler...

arkdaslar engellı park kartını sadece gayrettepedemı verıyorlar baska yerlerdende alabılırmıyım

selam arkadaşlar kusura bakmayında hepınız yanlış bılyıorsunuz konuyu ben daha yenı aldım park kartı park kart araca degıl engellı kısıye verılıyor onun ıcınde engellı kısıden ne arac ruhsdatı nede tesil ıstenıyor istenılen ıkı adet resım vede H sınıfı ehlıyetten baska ıstenen hıc bır evrak yok gıdın zeytinburnu bölge trafık ş.b mudurlugune 5 dakkada alın park kartınızı adresınıde verıyım zeytınburnu trafık tescıl mud amlarlar mevkıı içinde bılgınıze

sunuda belırtmek ıstıyorum benım aracım engellı aracı degıl aynı zamanda yanı trafık tescılde engellı aracı olarak kayıtlı degıldır

senolabi;

Fazla bilmekte pek iyi degil, adamın ehliyeti yok sorun orda....

completetime nin son paylaşımı güzel h sınıfı ehliyet olsa niye uğraşayım.
trafik tescildeki memurlar güzek fikirler verdiler,bu arabayı sat biraz kredi çek yeni araç al gerisi kolay dediler,
gülmek için komedi filmine gitmeye gerek yok devletin mevzuatı yetiyor..

Üst Alt