Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kimlik Kartı İETT'de geçmiyor mu?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Bugün metro girişinde özürlü kimlik kartını gösterdim ve gişe görevlisi özürlü kimlik kartımı görünce geçersiz olduğunu söyledi. Gişe görevlisinin demek istediği yeni amblemli kimlik kartımı çıkarmam gerektiğini söyledi. Bu doğru mu? Peki eski amblemli özürlü kimlik kartı geçerli değil mi? Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Eski kimlik kartımı değiştirmeye gerek var mı? Yeni kartımı çıkarmam için aylarca mı bekleyeceğim. Hergün sabah akşam metroya otobüse binerken her seferinde soracaklar mı?

Yok böyle birşey. Yetkilinin bilgisizliği...

• [size=6]Özürlüler İdaresi Başkanlığı: [/size]
    "İstanbul'da yaşayan Özürlü Vatandaşlarımızın dikkatine: Başkanlığımızın verdiği Özürlüler İçin Kimlik Kartı İETT otobüslerinde 2006 yılında da geçerlidir. Özürlü vatandaşlarımız İETT otobüslerinden iç hatlarda eski ve yeni logolu "Özürlüler İçin Kimlik Kartı" ile faydalanabilirler. Duyarlılığından dolayı İETT Genel Müdürlüğüne teşekkür ederiz...
    www.ozida.gov.tr "

[size=6]İETT:[/size]
    "Soru: Özürlüler İçin Kimlik Kartını nereden, nasıl alabilirim?
    Cevap: İdaremiz özürlü vatandaşlarımıza ücretsiz seyahat kartı düzenlememektedir...
    www.iett.gov.tr/sss.php?id=23 "

[size=6] İETT'nin web sitesinde şu güncel duyuru var: [/size]
    "İETT’nin 2005 yılı öğrenci ve öğretmen pasoları ile 2002 ve 2003 yıllarında tanzim ettiği yaşlı kartlarının geçerlilik süresi 28 Şubat 2006`da sona eriyor. Bu tarihten itibaren yeşil renkli yaşlı pasoları ile turkuvaz rengi öğrenci ve öğretmen pasoları yerini gül kurusu pasolara bırakıyor."
Dahası, İstanbul'da toplu ulaşımdan yararlanmak için İETT'nin verdiği her hangi bir kart yok. Elinde Özürlüler İdaresi'nin verdiği Özürlü Kimlik Kartı olan herkes toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor...

Peki görevlilere ne diyeceğim? Ben de aynı fikriniyle mücadele ettim. Yenik düştüm. Belediyeye bildirmemiz lazım, panolarda her zaman geçerli olduğunu yazılsın...

İnat eden yetkiliye, İETT merkezine sormasını söyle...
Sorun onun sorunu, senin-benim değil! :)

Üst Alt