sevgili köşe,
çok önemli bir konuya değinerek bu tartışmayı başlattığın için öncelikle teşekkürler.
ben de engelli bir kadın derneği olmasından yanayım. gönül ister ki ne engelliler, ne de kadınlar için, onların haklarını korumak kollamak için ayrı ayrı kurumlar, dernekler olmasın. ama hepimizin bildiği gibi insan hakları sorunu varoldukça, farklı grupların farklı ihtiyaçları doğrultusunda bu tip derneklere çok ihtiyaç var.
sema sana da ayrıca teşekkürler, engelli kadınlar konusunda dünyanın durumunu göstererek, türkiye'nin ne durumda olduğunu anlatmış oldun. maalesef engelli kadınları bırakın, kadınlar konusunda bile bir arpa boyu yol alamıyoruz, töre cinayetleri bunun en iyi örneği. türkiye'de engelli kadın derneği olmaması, engelli kadınlara dair sorunlar olmadığını değil, maalesef barolan sorunların gündeme gelemediğini, engelli kadınlarımınızın sessiz kalışını gösteriyor. oysa öyle çok sorunları var ki, cinsel istismardan, kadın/insan yerine bile konmamaya varana dek.
dolayısıyla, ben de erkek, kadın, ya da engelli arasında yaşama hakkı açısından hiçbir fark görmüyorum, sırf bu nedenle böyle derneklerin de olması gerektiğini, bu derneklerin engelli kadınlar özelinde sorunları dile getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
selam ve sevgilerimle.