Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Araçlarına Yönelik Vergi Düzenlemeleri Yeniden Ele Alınıyor.

erolktr

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bu sefer bir sonuç çıkarmı ne dersiniz? :confused:

Özürlü Araçlarına Yönelik Vergi Düzenlemeleri Yeniden Ele Alınıyor.

19/04/2012[/h]
pic1334820840r174310.jpg
Özürlü vatandaşların yurtiçinde araç alırken ya da yurtdışından araç ithalinde belirli şartlar dahilinde yararlanabildikleri Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyetleri yeniden ele alınıyor.
19 Nisan 2012 Perşembe günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde, özürlülerin vergi kanunlarında yaşadıkları mevcut sorun ve farklılıkların giderilmesi amacıyla, özürlülere yönelik vergi muafiyetleri konusunda bir çalıştay düzenleniyor.

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Çalıştay’da, sorumlu paydaş kamu kurumları temsilcileri ve özürlü sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek karşılaşılan sorunların çözümü için ortak akıl geliştirecekler.
Çalıştay’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı’ndan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’ndan Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı’ndan Gelir İdaresi Başkanlığı ile Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Gümrükler Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) temsilciler; Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Engelliler Konfederasyonu ve Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu’ndan temsilciler ile bir araya gelerek mevzuat düzenlemeleri için ortak bir görüş oluşturulmaya çalışılacak.

dsc_0100.600px.jpg

dsc_0091.600px.jpg

dsc_0093.600px.jpg

dsc_0094.600px.jpg

ınsaallah cıkar bosuna oturmamıslardır herhalde

Genelde dağ kuş doğuruyo ülkemizde. Toplanılması ve kafa yorulması güzel birşey tabiki. Ama önceki mahkeme kararlarındanda umutluyduk, maalesef sonuç çıkmadı. Pozitif ayrımcılık deniyor, bu yasaya konuyor ama pozitif ayrımcılık uygulanamıyor bir türlü. Çünkü bunu kısıtlayan bir sürü mevzuat var. Bizde bu mevzuatların içinde çırpınıp duruyoruz. Bazen de boğuluyoruz. Yani tipik bir Türkiye klasiği. :(

aslında haklısın sana katılıyorum ama soyle bırseyde var bence bu adanadakı davadan dolayı
devlet bır an once bu kdv ıstısnasını kendılıgınden cıkarmak ısteyecek dıyede dusunmek
gerek bence cunku aslında yargıtay kararı bılerek bozdu devlete tum engellıler dava acabılırdı
cunku ve devletın kendı adımı dıye dusunuyorum

Aslında bu çalışmaya katılan bakanlıklara daha önce gönderdiğimiz e-postaları tekrar tekrar göndersek mi acaba?
Hazır birileri oturmuş bu mevzuyu tartışıyorken iyi olur diye düşünüyorum. Bülent Bey bunu organize etse mesela.. :confused:

H sınıfı ehliyeti olana da araç alımında yardımcı olunması gerekir. H sınıfı sonuçta sadece özürlü ve sakatlara veriliyor

ordan çıkacak tel şey karın ağrısı önlerine katmışlar baklavaları çörekleri ye baba ye :D inş biz engelliler için güzel bi pozitif karar çıkar :)

cek, cak ,cuk, miş,mış, aynı tas aynı hamam, bir araya gelirler, çaylarını içer, pastalarını yerler bunlardan bi cacık olmazda, çıkmazda, bu zamana kadar olmadıgı çıkmadığı gibi, maksat spor olsun , dostlar alışverişte görsün,dua edinde elinizdekilerden de olmayın

Bu katılımcıların içerisinde beni anlayacak engelli bir arkadaş vardır umarım yoksa pasta çörek yemekten iş yapamazlar :)

Arkadaşlar lütfen Bimere mesaj atalım.Özür oranı %90 çok yüksek.Ailesinde birden fazla özürlü olup (Örneğin 3 tane özürlü kardeş üçünün özür oranı ayrı ayrı % 80 ) özürlü aracı alamayanlar var.Üstelik bazıları bakıma muhtaç.Benim arzum bu %90 oranını %40 a çeksinler.Ama bu mümkün değilse hiç olmazsa daha aşağılara çekilsin.

Muhtelif tavsiye kararları çıkar. Maliyede kabul etmez. Başkada birşey olmaz kanımca...

Buda yalan olmasın nedne özürlüler arasında ayrım yapıyorlar onu anlamıyorum sormak lazım amacınız nedir ...!!!

Bakın demesinler "bu adamlar MTV ödemıyor ÖTV ödemiyor birazcık vergi alalım".Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Herşey beklenir Bütçe açığı var arkadaşlar.

Arkadaşlar,
Bu aşamada daha önce Bakanlıklara ve BİMER'e gönderdiğimiz e-postaları göndersek iyi olur diye düşünüyorum. Bence Bülent Bey bu işi organize etsin. Bizde e-postaları göndererek üstümüze düşeni yapalım. Ha yine de olmuyosa biz gene isteyeceğiz. Başka çare var mı?

Hadi Bülent Bey, ateşle bizi.. :rolleyes:

Engelli araç vergileri yeniden ele alınıyor

Özürlü vatandaşların yurtiçinde araç alırken ya da yurtdışından araç ithalinde belirli şartlar dahilinde yararlanabildikleri Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyetleri yeniden ele alınıyor.
19 Nisan 2012 Perşembe günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde, özürlülerin vergi kanunlarında yaşadıkları mevcut sorun ve farklılıkların giderilmesi amacıyla, özürlülere yönelik vergi muafiyetleri konusunda bir çalıştay düzenleniyor.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Çalıştay’da, sorumlu paydaş kamu kurumları temsilcileri ve özürlü sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek karşılaşılan sorunların çözümü için ortak akıl geliştirecekler.
Çalıştay’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı’ndan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’ndan Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı’ndan Gelir İdaresi Başkanlığı ile Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Gümrükler Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) temsilciler; Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Engelliler Konfederasyonu ve Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu’ndan temsilciler ile bir araya gelerek mevzuat düzenlemeleri için ortak bir görüş oluşturulmaya çalışılacak.

KAYNAK:Engelliler Sitesi Engelli aracı vergisi yeniden ele alınıyor

Umarım iyi şeyler çıkar ....çünkü avrupadaki engelliler bir çok haklardan yararlanıyor..10 yılda bişey yapmadılar..umarım bir gün bizi düşünürler?????

kenan 10 yilda azda olsa çokda olsa yol alındi nşallah devami gelir nankör olmamaklazim

kenan gibi nankör insan cok ............yetmez ama 10 yıl önce kıyasla bii

Arkadaşlar evet 10 yıl önceye göre mesafe alındı ama yeterlimi sizce? Avrupadaki engellilerin hakları niye bizde de olmasın?

bymoruk senin gibi zihniyette olanlar bunları iktidar etti.10 yıl öncekiyle arada cok fark yok .ha ufak defek şeyleri değiştirdiler..ama yetmez..sen yoluna devam iyi uykular..

Musa Akan;
yola devam ozaman iyi uykular..

kenan yaşim 33 4 oy kulandim oda 1 dyp 3mhp ama dogru ben uyumuşüm bunlarin biraktigı haklari  yaz ben takip edeçem kim uyumuş ve uyutmuş

Arkadaşlar forumlarda siyaset yapmak, aşağılayıcı ve kırıcı yazılar yazmak yasaktır..
Lütfen yorumlarınıza dikkat edin.. Aksi halde bu konuyu kilitlemek zorunda kalacağım..

Bu konu şu anda güncel olan bir konu. Kilitlenmemesi gerekir diye düşünüyorum. Siyaset yapılması ve kişilerin bir birlerini kırmasına üzüldüm bende gerçekten. Bence hazır birileri bu konuyu tartışıyorken bizler neler yapabilirz ona bakalım..

:rolleyes: ya hepmizden özur diliyom kirdiysam ama kimsenin hakkını yememek lazim

kenan288;
arkadaşım seninde kendince haklı yanların var,hatta sein gibi düşünen şu site de 1000 kişi rahat çıkarda..ancaaak gel gelelim hangi biriniz bir sorunumuz olduğunda birlik olalım beraberlik olalım dediğimizde birlik oluyosunuz..önce buna bir cevap verin.böyle burdan kuru kuru sıkmak çok kolay..evet arkadaşların dediği de doğru iğne ucu kadar farklılık gördüyse,yani değişimi gördüysen ona bile nankörlük etmemelisin.önce yiğidin hakkını verirsin,sonra yanlışlarını dile getirirsin.ama kimsede yok o..sanki hiçbiri insan değilde suç ölçer yada haksızlık tespit edicisi.önce hakkınızı aramayı öğrendinizmi.şu sınav konusunda bir kimse birlik olupta siz napıyonuz demedi.(çok azı hariç).anca başka konularda (hay böle hükümetin,bunlar insan olamaz,şeref....ler,bilmem neler) yazıldı sürekli..e benim engellei kardeşlerim sen birlik olamıyorsan,sen sesini gür çıkaramıyorsan,sen isteklerini üstüne basa basa söyleyemiyorsan sana şimdiki yapılanlar bile fazla.ben artık pes ettim.hiç birlik beraberlik potansiyeli göremiyorum..o yüzden de sen fazla cümle tüketme buralarda.anca yazdığın burda kalır..aha böyle tepki alır kalırsın..devlet seni ne görüüüüür ne duyar..artık boş boş buralarda çene tüketmeyi bırakın.yapılan yanlışları burda yazmayı bırakın.birisi şu sorunum var dediği an örgütlenmeyi,birlik olmayı öğrenin.yoksaaaaaa daha senelerce sorunlarınızla yaşarsınız..ona göre..

Slm!arkadaslar!evet maalesef t:c mevzuatlar ayrımcılıklı!kendımden örnek vereyım!!!%80 (g;ag) koah hastalıgımdan dolayı malülen emeklıyım!yurtdısında bırcok vergı avantajlarımız var!örnek olarak en basıt su ehlıyet davası ve özel hareket ettırıcı düzenek olayı!!almanyada böyle bır uygulama yok!b sınıfı ehlıyetım var ve vergıden muafım!yalnızca arabanın sıgortasını ödemekteyım!vede
ıstedıgım arabayı alıyorum motor gücü sıtandartı falanda yok!!!!ıslemım 15 dakika sürüyor!arabayı alıyorum plakamı actırıyorum sonra vergı daıresıne özürlü kımlık kartımı ıbraz edıyorum ve trfıkte arabamı kullanmaya baslıyorum!ıslem bundan ıbaret!!!
Hıcbır malıye;polıs bana sormuyorkı özel tertıbatın var mı?hareket ettırıcı zamazıngon var mı?ehlıyetın (h) mı?bılmem ne mı???
Gercekten cıfte sıtandart var t:c de!!!zaten bu mevzuatları yapan zatlar kımse kendı cıkarlarına uydurmuslar herbır mevzuatı!!!
Bakalım ne cıkacak!ama cogunuzun dedıgı gıbı fasla umutlanmayın!!!cünkı memlekette her mevzuat vatandasın lehıne degıl!aleyhınedır!!!hep böyle olmustur!!!herkese saygılar!!!!

BIRDE KISA NOT!GAZETE OKUDUM!TAKVIM SOSYAL GÜVENLIK BÖLÜMÜNDE!!!NE DERECE DOGRU BILMIYORUM???
Malul ve engelli olanlara, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) istisnasından faydalanmaları için kolaylık sağlanacak. 'Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'ne göre; malul ve engellilerin vergi dairesine yapacakları müracaatta, sağlık kurulu raporu, araçlar için teknik belge ve proje raporunu ibraz etmeleri gerekmeyecek. Mükelleflerin, söz konusu formda, taşıtının Özel Tüketim Vergisi'nden istisna olduğunu belirtmeleri gerektiği ifade edilen tebliğde, diğer belgelerin istenmeyeceği ifade ediliyor.

HERKESE SAYGILAR.....

hiç bişey beklemeyin arkadaşlar.maliyeden döner...dönmez kabul olursa mucize olur.....

officer;

officer ve bülent arkadaşlarım gzl noktaya değinmiş benimde ilk aklıma gelen buydu zaten bu kurulda kç tane özürlü vardı,gerici düşünce bu işte..

Üst Alt