benim durumum da bu arkadaşlar;muhatapım kasko şirketi değil de karşı tarafın sigortası(mapfre)
herkeze merhaba engelliler.biz ailesi,aranıza balıkesirden katılıyorum.oğlum sma (spinal muskuler atrofi )tip 1 hastası,5,5 yıldır evde mücadelemizi sürdürüyoruz.aranızda konu ile ilgili tecrübeli ve bilgili olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var
ötv muafiyetinden yararlanarak oğlum üzerine aldığım dacia duster marka aracımla 23.01.2015 tarihinde kaza yaptım.ben ana caddeden giderken o ara yoldan hızla çıktı ve sürücü tarafındaki ön lastik tarafına çarptı,çarpmanın etkisiyle de beni sağ tarafımdaki beton aydınlatma direğine sürükledi ve bende önden birde beton direğe çarptım,allah korudu;emniyet kemerimin de takılı olması ile kazadan sağ salim çıktım çok şükür...
akabinde polisi çağırdım,benim zorunlu trafik sigortamın süresi geçtiği ve yenilemediğim,karşı tarafında muayenesinin olmaması nedeniyle kaza tespit tutanağını polis tuttu.ben aracımı servise çektirdim,ertesi gün tutanağı almaya trafik büroya gittim ve karşı tarafın kural ihlali yaptığını polislerin yazdığını gördüm,yani suçlu karşı taraf(artık tutanakta 8 de 8, 8 de 6 gibi oran belirtilmiyormuş bu arada;sadece kural ihlali yapan araç yazılıyormuş)
dolayısıyla benim zararımı karşı tarafın sigortası(zorunlu trafik sigortası)karşılayacak,bu arada benim aracımda kasko da yok,oğlumun üzerine olduğundan çok pahalı çıkıyordu kasko yaptırmamıştım.eksper servise gelmiş,aracı incelemiş ve benim servise bıraktığım evrakları alıp gitmiş(iki tarafında ruhsat,ehliyet,sigorta poliçesi fotokopileri,tutanak v.s)
3-4 gün önce araç perte mi çıkarılacak yoksa onarım onayı mı verilecek bunun karar aşamasında olduklarını eksperden öğrendim,işte bundan sonrası için izlemem gereken yolda sizlerin bilgisine ihtiyacım var.
aracım tamir edilecekse servisteki eleman bana;sanırım mapfre orijinal yedek parça kullanmıyor,eşdeğer parça tercih edebilirler,servis olarak da biz bunu yapmayız eşdeğer yani yan sanayi ürün kullanmayız orijinal parça kullanırız demişti,ben ee eşdeğer kullanırlarsa ne olur diye sorduğumda sana fark çıkar abi dedi,böyle bir durum olabilir mi sizce bana mantıksız geldi,orjinal parça kullanacak,sigorta bunu karşılamayacak,benden tahsil edecek.o zaman ne anlamı var karşı tarafın suçlu bulunmasının??sigortası orijinal parça karşılamıyor diye benden alacaklar farkını...kazada suçlu bulunanın sigortası karşı tarafın masrafını öder benim bildiğim,bunun lamı cimi yok,olmamalı
bir diğer durumda da eğer aracımı perte çıkarmaya karar verirlerse;tekrardan ötv ödemeden araç alabilmem için sigortadan aracımı hurdaya çıkarmalarını ve trafikten men belgesi almam gerektiğini biliyorum,fakat bana ne kadar ödemeleri gerektiğini,ötv hariç mi yoksa dahil mi ödeme yapmaları gerektiğini bilmiyorum.ben aracımı 2011 ekim ayında aldığımda 42000 fiyatıydı,ötv indirimiyle 31000 tl'ye almıştım,şimdi aracın fiyatı 54000.benim sigortadan hangi miktarı,neye dayanarak talep etmem gerekir sizce?bunun yasada yeri var mıdır ve ne diye geçer yazılı yasada?
konu hakkında bilgili ve tecrübeli arkadaşlar ivedilikle yardım ederlerse çok sevinirim,bugün-yarın aracım ile ilgili neye karar verdiklerinin haberi gelir;ben de sizlerin yönlendirmesiyle nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında doğru olanı uygulamış olurum.