Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özgül öğrenme güçlüğü yeni şeyler öğrenememek anlamına mı gelmektedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
713
Reaksiyonlar
537
Özgül Öğrenme Güçlüğü yeni şeyler öğrenememek anlamınamı gelmektedir?
ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ
OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUK

Adı üstünde; normal insanlara göre bir şeyleri daha zor öğrenirler. Ama zeka geriliği değildir.

Pekala bir insanın zekası zaman zaman değişirmi?

Zeka ilerleyebilen ve gerileyen biseydir .herkesin belli potansiyeli vardır . potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye dönüştürebilmek işte bu esas bence.ben asperger sendromluyum zekanin bu yönü beni etkiler.
Nöronlar ruhun kelebekleridir

Ama bu uzun vadede olabilecek bir şeydir. Mesela; "Bugün 100 IQ olan biri yarın 90 IQ ya da 120 IQ olamaz.

Beslenme, uyku, çeşitli egzersizlerle sürekli zekayı kullanmak gibi faktörler uzun vadede zekayı artırıp azaltabilecek yollara örnek verilebilir.

Geçmiş olsun kardeşim tahminen 6 yıl öncesi falan bende kendimi ASPERGER SENDROMLU sanıyordum. Bu zamanla YAYGIN GELİŞİMSEL BOZUKLUK yani TAM OTİZM e döndü. Ayrıca bende ŞİZOFRENİ de var.

Bu arada bende ORTA şekilde zeka değişimi mutlaka olmuşturdu.

@aydünyavaz Otizmin seviyesi yetişkinken artmaz ya azalmaz.

Çünkü gelişimsel bir bozukluk olduğu için bebekken ve çocukken alınan eğitim, beslenme vb. duruma göre azalır ya da artar.

Muhtemelen doktor tanıyı yanlış koymuştur.

Asperger ve otizm benzer olsada çok farklı .siz mi Asperger tanısı kendinize koydunuz .bunu nasıl yaptınız .ben çocukluğumdan beri hiç değişmedim sadece davranış terapisi aldım ve sosyol normalari ve imalari ise zihninde resme dönüştürerek anlayabiliyorum .3 yaşında okuma yazma ve 4 yabanci dil öğrendim.hala göz teması kuramiyorum ve gündelik konuşmalar çok saçma geliyo . espiri anlamadım ise bambaşka.aciya duyarsizim sese aşırı duyarlı .siz de mi boylesiniz

Üst Alt