Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araçlarımızı yakınlarımızın kullanabilmesi için girişimde bulunalım

CAN_KUŞ

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar;
ozel tertıbatlı arcları engellı kısıden baskası kullanamaz sıkıntısını bbenım gıbı bır cok kısı cekıyor
forumlarda okudum kadarıyla,arkadaslar bız engellıler olarak arac alıyoruz ama tertıbatlı aracı
bızden baskası kullanamaz dıye bır sartı da cok sacma buluyorum bu nedenle kendıme araba bıle
ki almak uzere ıken aılemle ters dusmus bulunuyorum kapının onunde sadece benım ıcın bır arabanın yatması
gercekten cok sacma yanı evde benım dısımda araba kullanmayı bılen bır kardesım daha var ıkı arabamı
almamız gerekıyo yanı yoksa bızler bu konu hakkında bır duzeltmenın yapılması ıcın hep bırlıkte bır mucadele
vermemız gerekıyo, haydı hep beraber bu sorunu cozmek ıcın topluca bır ıstekte bulunalım sadece 1.derece
yakınlarımızın (anne,baba,kardes ,eş)kullanması ıcın bır duzenleme ıstegımızı bıldırelım
sıte yonetıcılerının bu konuda yardımlarını beklıyorum.

ne yapalım diyorsanız ben varım.en azından birinci derece akrabalarımız kullanabilsin bizim araçlarımızı.
ben anlamıyorum ki bu engelli dernekleri ne iş yapar? geçenlerde sitenin yaptığı, yasanın uzatılmasına karşı eylemde bile engelli derneklerini göremedik.sadece bir kaçı!!!
bu engelli dernekleri hayırseverlerden aldıkları 3 5 sandalye dağıtmakla dernekçilik yaptıklarını mı zannediyorlar merak ediyorum?

Bence de birinci derece akrabaların (anne baba kardeş ve eş) kullanabilmesi lazım. O kadar zengin miyiz ki aynı eve iki arac alınsın?? Suistimali önlemek için yapılan uygulama bence aşırıya gitmiş. Dediğiniz gibi bir düzenlemenin yapılması lazım. Sonucta üzerinde tertibat bile olsa normal birinin kullanamayacağı bir şekle sokmuyor arabayı.
Yok ama illa ki tertibatlı arac kullanamaz ehliyeti uygun değil deniyorsa 1.ci derece akrabamız olan kişiler de direksion sınavına girip ehliyetinde var olan sınıfa ek olarak tertibatlı da kullanabilir ibaresi eklenmesi imkanı versinler. Yani benim babam benim tertibatlı aracımla deireksiyon sınavına girsin, sınavı gecerse ehliyetine tertibatlı arac kullanabilir ibaresi eklesinler. Bilmem anlatabildim mi....

landish;
konuya cok ıyı bır ornek vermıssın ama bızden baskalarının yanı yakınımızın kullanması ıcın
onların ehlıyetıne h sınıfı eklettırmeye gerek yok bence cunku onlar tertıbatla kulnmayacaklar
ama onlrında kullanması ıcın bır madde veya baska bırsey nasıl olucaksa sadece olsun demek ıstedıgım.

garraro;

2010 yılında tsd'den boşuna üyeliğimi sildirmedim...

mehmet;
senın dedıgını bılıyoruz anlatmak ıstedıgımız 2. maddeye bır yenı duzenleme yanı
1. derece yakınlarının kullanmasını ıstıyoruz

Can_kuş: hem tertibatlı aractan bahsediyoruz, hem de yakınlarımız tertibatlı kullanmayacaklar diyorsun. Biliyorsun tertibatın aractan sökülmesi değiştirilesi yasak.
Eğer sıkıntı tertibatta ise, sağlam kişinin tertibatı düzgün kullanmayacağından şüphe var ise yukarıda verdiğim düzenleme getirilebilir (yakınımızın tertibatlı aracla sınava girmesi) . Tabii ki benimki sadece bir örnek, çözüm için beyin fırtınası yapıyoruz burda :)))

landısh;
yanlıs anlasıldım galıba tertıbatlı aracın tertıbatlarını kullanmayacaklar demek ıstedım tertıbatları
uzerınde ıken normal surus yapacaklarından bahsedıyorum

Bence sizin dediğiniz gibi en güzeli ama kanuni düzenlemelerde sürekli tertibatlı araçları ayırıyorlar.

bızde buna karsı cıkalım hep bırlıkte ama buyuk bır cogunluk gerektırecek ıtıraz veye bır dılekce ıcın
bu yuzden sadece tertıbatlı arac kullanan degıl sıtedekı kader arkadaslarımızın bu konuda bızlere yardımcı
olmasını dılıyorum

arkadaşlarrr su istimal çok edildii bu konuda türkiye burası biliyorsunzzz millet para derdine düşmüşş akrabası var %90 engelli, misal onun üzerine araç alıyorr ötv-mtv den muaf ohhh ne ala ama engellinin o araçla alakası yokk ne yapılsın sizcee size soruyorummm

hakkı haklısın ama bazı seylerın yanı bahsetıgın konu ıcın devletın tek yapabılecegı sey su anda
uyguladıkları 5 yıl aracı satamama engelı aslında devletın bu uygulaması engelılerın sırtından bır
dolandırılıcılıga engel olmak ve cok da dogru bır uygulama kesınlıkle mumkun oldugu kadar
hakkı kardesım baska yapılacvak bır sey yok olursada baskalarının magdurıyetı soz konusu

sende haklısın kurunun yanında yaşta yanar misali oldu bu devet bunları nasıl ayrım yapacak ayıracak... keşke dediğin gibi olsa ama bir yandan iyi aileden başkası kullanmaması çok iyi gelen ister gider isterrrr arabayı.. nasıl bir uygulama olacakkii

Birinci derece akrabalara izin verilecek sadece, anne-baba-kardeş ve eş. Gerekirse yakınlarımızın isimleri arac ruhsatına yazdırılacak, bizler veya ruhsatta yazan kişilerin dışında kullanan olursa basacaklar ağır bir para cezası. Olmaz mı? Pekala olur bence.

bu konuya ılgısı olan kımse olmayacak gıbı kımse bu konuda sesımızı duyurmaya yardımcı olmayak galiba

en ıyısı ailece kullanmak ıster yasak olsun yapacak bır sey yok ıkı tane araba alacak paramızda yok

Üst Alt