Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmayan rapor ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

kahraman67

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhabalar, ehliyet alabilmek için aile hekimine başvurdum o da beni hastaneye göz doktoruna sevketti .doktordan sürücü sağlık raporu aldım. daha sonra ehliyet kurusuna giderek ootmatik vites ehliet aldım. Fakat benim Genel Sağlık Raporumda sürücü olur ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yok. indirimli araç almak için ne yapmalıyım ?

kardeşim benim hanımım iki kalçasında protez var yüzde 52 rapor verdiler ehliyet de değişti ama raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir yazmıyor diye araç vermiyorlar ama engelli diye rapor veriyorlar illa değneklimi yürümesi lazım saçma

1.Ortopedik Engel olacak.
2. Özel tertibat muhabbeti raporda yazmazsa olmuyor yeni rapor çıkacak onda yazması lazım yoksa olmaz.

Özel tertibataa gerek olmayanların zaten ötv siz araca ihtiyacı yok ki günde binlerce kişiye platin falan takılıyor platin günümüzde normal oldu araç kullanırken tertibat gerektirmiyorsa ötv siz olmuyor

normal insan gibimi iki bacağı protezli insan o zaman hiç engelli raporu vermesin kadın kaldırıma zor çıkıyor ağır yürüyor madem bu hakkı veriyorsun aracı alacak yok cümle şuymuş buymuş otomatik araç alıcak kullanacak kocası kullanacak şimdi bize bir daha yeniden rapor çıkarın diyorlar aptallca bir cümle için bu haksa ve sen bu raporu verdiysen bitti iki liyakatsız yavşağın yüzünden oluyor bunlar

@bartismert, Gaz, Fren basamıyor mu ? Tekrar engelli raporu sıfırdan alacaksınzzı bu sefer elden gaz kullanmak istediğinizi söyleyin. belki o şekilde olur.

@Polmiks, ortopedik olarak benim boydan frene ve gaza tam olarak yetişmiyo kısa kalıyo direk sağlık kuruluna mı başvurmalıyım

Aile Hekimi>Eğtim Araştırma>İl Sağlık kuruluna gideceksiniz ama ehliyet varsa direk tertibatçıya gidip yaptırın + Ruhsata işletin.
Aslında ehliyete yazdırmak zoırunda değilsiniz.

Tekirdağ merkezde bildiğiniz tertibat sök tak proje işleri için usta varmı

Üst Alt