Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özel sektörde engelli kadrosunda çalısmanın avantajları?
Hiç bir avantajı yok normal çalışanlar gibi engelli personel de çalışır kamu da kar nedeniyle okullar tatil olur engelli hamile kadınlara tatil olur ama özel sektörde kar fırtına olsada engelli çalışanı etkilemez çalışmaya devam edersin
Çerez parası bile olamayacak ufak bir miktar vergi indirimi avantajı dışında hiç bir şey. O da vergi indirimi hakkı elde etmişseniz.
İşverene ise şartları uygunsa prim teşviği mevcut.
Türkiye'de iş dünyasında sevilen bir tabir vardır: "Torpil" diye. Yeni Dünya'da ismi "Sosyal Ağ" olmuştur. Eğer benim gibi tek tabancaysanız, yani sosyal ağınız yoksa, Engelli kadrosu size bir avantaj sağlar, özellikle büyük kurumsal şirketlerde.
Kesin işe alınırsınız demiyorum elbette, o durum sizin kedi yeteneğiniz ve işe uygunluğunuz ile ilgili ama başvurduğunuz işlerin %80'ine kesin çağrılırsınız.
Devlet Memurluğu, Selçuk beyin bahsettiği gibi nispeten daha rahat. Ama engelinize göre çalışma durumunuzda minimum engel varsa, Devlet Memurluğundan daha yüksek maaşla Özel Sektörde çalışabilirsiniz.
Birde haklı sebepler dışında işten çıkarılmanız durumunda, sizin mücadelenize göre tazminat talep edebiliyorsunuz, (Yasal bir zorunluluk yok ama etik olarak ödüyorlar.) ve engellilik durumunuza göre sizi başka işlere gönderemiyorlar.
Daha hafif işler, daha az mesai saatleri fln bişey yok mu
İşe giricem haftaya işkurda işverenlerle görüşme toplantılarına girecem psikiyatrik ilaç kullanıyorum dikkatim dağınık ve ilaçların da verdiği ara sıra çökkünlük halsizlik yaşıyorum
Valla iskurda sordum danismanima ne işleri var diye, her türlü iş var dedi. Daha önce esnaftım ben 27 yaşımdayım, babam vefat edince kapattım dükkanı %45 engelli raporu aldım haftaya iskurda engelli iş görüşmelerine gidecem
bu güne kadar engellilere devlet memurlluğundan daha yüksek maaşla iş veren tek bir özel sektör işverenine rastlamadım. .Sırf engeli diye üniverite mezununu asgari ücretle çalışmtırmaya kalkan uyanık iş verenler dahi gördüm
Çalıştığım işlerin neredeyse hepsinde Devlet Memurluğundan fazla maaş aldım. Şuan standart genel hizmet kadrolarına göre ortalama 2 kat fazla maaş alıyorum.
Bu sizinle alakalı. Zaten ben, kurumsal şirketlerden bahsediyorum. Diğer türlü elbette asgari ücretin üzerini beklememek lazım.
yaa ben türkiyue nin en kurumsal şirketlerinde de çalıştım ama malesef ki yaklaşımları olumsuz ya da benim beklentilerim yüksekti o yüzden olabilir çünkü bana işsiz olduğum zamanlarda bile gelen bir çok teklifi VİZYON UYUMSUZLUĞU nedeniyle reddetmiştim. Benim arzu ettiğim şekilde engelli personel arayan firmalar da kusura bakmasınlar ama kabul edilemeyecek şartlarda adam arıyorlar. Bu yüzden bir firmaya bana ödediği maaşın 10 misli tazminat ödeterek yolarımı ayırmıştım.
kamuya benzer bir firmada çalışırsanız haklarınız tabi ki de iyi olacaktır, servis,yemekhane,yan haklar gibi çalışacağınız firmayı iyi seçerseniz ve sizin engelinizi zorlamayacak bir yer olursa gayette mutlu olursunuz hem kendinizi hem iş deneyiminizi arttırabilirsiniz.
Tecrübe arayanları da gördüm ben.. Size asgari ücretle teknik iş yaptırmaya çalışanlardan tutun da. Amele mumelesi yaptığı işten hem eğitim hem de tecrübe şartı koşanlara kadar hepsi var