Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışan 1. derece engellilerin vergi indirimi aşamaları..?

yaskology

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben yeni bir işe başladım başlayalı daha 1 ay olmadı bu sebeple henüz maaş almadım ve primlerim yatmadı. İstanbul'da oturuyorum. 7 yıl evvel çalıştığım yer için vergi indirimi belgemi vatan caddesindeki engelli vergi dairesinden almıştım fakat teknolojinin ve dijitalleşmenin ilerlemesiyle sanırım e-vergi dairesinden de yapılıyor. Ama beceremedim iş yeri nosunu kabul etmiyor. Yeni yasalara göre bu işlemi yapan dostlar cevaplarsa çok memnun olurum. Engelli raporum ortopedik oranım ise %88.

@yaskology
Gerçi ben kamu çalışanıyım,, Yeni engellilik oranım Yıllar önce aldığım(1988) 3.dereceden(40-60) 2.dereceye(2023)(61-80) yükselmesi nedeniyle, dijital vergi dairesinden yeniden değerleme için başvuru yaptım. Yeni Rapurum sistem üzerinden her an ulaşılabilir rapar olun *barkodlu* diye tabir edilen rapordur.
Başvuru sonucunda, vergi dilimim güncellendi. Anasayfa üzerinden, Dilekçe Türleri...Engellilik Vergi İndirim Dilekçesi...Başvuru Yapacak Kişi....Çalışma Durumu...Sağlık Raporu Durumu...(barkodlu raporun var ise referans numarasını, yok ise hastane sevk kısmını işaret ederek başvurunuzu tamamlarsınız.
''(iş yeri no'sunu kabul etmiyor)'' ise bunun için ise, en yakın vergi dairesinden bilgi alınız ya da çalıştığınız kurumdan da öğrenebilirsiniz.

Üst Alt