Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden aldığım heyet raporunu yenileyip ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ciwanbilisim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
H-B sınıfı değişimi ve engelli aracı almak

arkadaşlar öncelikle bu forumda yeniyim kusurum varsa affedin...

Şüphesiz birbirimizden öğreneceğimiz çok şey ve paylaşacağımız çok değerli hikayelerimiz var...

Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ediyor ve ona dua ediyorum...

özel hastane tarafından verilen durum bildirir raporunda olan hastalıklardır.

Bu hastalıkların belli zamanlarda olduğunu ama Tam olarak onaylanmadığını bildirmek isterim

osteoproz(Kemik erimesi) T-Skoru=2.6
bening prostat hiperplazisi
esansiyel(primer)hipertansiyon
kardiyak aritmi
venöz emboli ve tromboz diğer
akne
tirotoksiyoz (hipertiroidizm)
tirotoksiyoz diffüz guatrlı
hiperüresemi,enflamatuva artrit tofus

Ameliyatlar : Vezikoüreteral reflü (VUR)-Dİyaliz-Böbrek Nakli-(böbrek nakli ) iki yıl aradan sonrası Sol böbrek alınması)

özel hastane tarafından verilen durum bildirir raporunda olan hastalıklardır.

2012 yılında özel bir hastanede Böbrek nakli oldum şuan heyet raporum %70

yukarıdaki hastalıklar eklenmemiş olduğunu belirtir ve bu hastalıkları da dahil edersek engelli aracı alabilir miyim...

ayrıca şuan B sınıfı ehliyetim bulunmakta ve H sınıfı Ehliyetlerin B sınıfı olacağını duymuştum bir haberde şuan kaynak olarak

hatırlayamıyorum...

Amacım Heyet Raporunu yenileyip ötv ve KDV'lerden indirimli araç almak istiyorum...

1 ) yeni raporunuzun oranının % 90 veya üzeri olması halinde b sınıfı yada h sınıfı fark etmez ötv indirimli araç alırsınız
2 ) yeni raporunuz % 90 ın altında olursa bahsettiğiniz rahatsızlıklarla ötv indirimli araç almanız mümkün gözükmüyor
3 ) 01.01.2016 dan sonra h sınıfı ehliyetler kalkıyor
4 ) kdv den indirim hakkımız yok
5 ) özel hastaneden alınan rapor olmaz. kanunla belirtilen devlet hastanesinin engelli sağlık raporu olması gerekir

Öncelikle dadaş kardeşim çok teşekkür ediyorum,
Raporumun Durum bildirir raporu olduğunu ve hastalıkları bu rapordan bakarak yazdım amacım kendi adıma aracı alabilmek aksi taktirde %90'yatalak hasta sınıfına girmiyormu ben %90'aldığımda zaten kendim kullanamicak duruma düşerim ?
Burdaki amacım %70 ile % 89 Arasında engelli indirimli araç alabilmek teşekkürler...

Aslında DADAŞ06 arkadaşımız noktayı koymuş
Sizin ötv muafiyetinde dikkate alınacak fiziksel bir engeliniz olmadığından %90 altı raporla ötv muafiyetli araç alamazsınız.

%90 raporu alırsam kendim de kullanabilirmiyim sonuçta fiziksel bir engel yok ve b Sınıfı ehliyetim bulunmakta biraz Karmaşık bir durum ama sonuçta mevzuat'ın yanlışlığından kaynaklanıyor. Haksızmıyım %89 bile insanın fonksiyon kaybına uğraması anlamına gelmiyor mu illaki özel tertipli araç kullanacak diye bir kâide olması çok tuhaf...

3T3N1TY--- karıştırmak mı? emin olun kardeşim bu karışıklık mevzuattan ve bürokrasi ile gelen bir şey genede teşekkür ederim...

Uygun ehliyetle kullanmak mümkündür.

ciwanbilisim Eğerki %90 rapor alabilirseniz hiç ses etmeden aracınız alın, ehliyetiniz yok ise sağlık ocağına başvurun B sınıfı alın doya doya aracınızı kullanın .Karıştırmaktan kastım resmi dairelerde ben bu aracı kullanabilir miyim gibi söylemlerde bulunup kafa karışıklığı yaratmayın

Üst Alt