Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastane sistemleri ilaçları e-Nabız'a işleyebilir mi?

meryemcann

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar bir sorum olacaktı büyükşehir belediyesi park bahçeler için sağlık raporundan geçip işbaşı yaparsak eyer özel hastaneden yeşil reçeteli ilaç yazdırıp bunu e nabıza işlenmesini istemesek bu mümkün olabilir mi yani belediye doktoru bu muayene tarihini ve ilacı görebilir mi acaba?

Reçete sadece hastaneden değil sgk'dan da işlendiği için e-nabız sisteminde gözükür. Doktor tanı olarak sisteme girmesi gerektiğinden böyle bir istek kabul olmaz. Ayrıca bu ilacı daha öncede kullandıysaniz sistemde yine gözükür.

@MaviNew biz daha önce özel hastaneden ilaç aldık tanı ve ilacın sisteme yansımasını istemedik ve öylede oldu ama e nabızda gözükmüyor?

Bilgilerin e-nabıza işlenmesi yasal zorunluluktur. İşlemler henüz hastane sisteminde onaylanmadıysa veya bağımsız tekil muayenehanelerde (hastane bilgi yönetim sistemine entegre olmayan yerlerde) yapılan bazı işlemler anlık yansımayabilir.

Sorunuz, özel hastaneler e-nabız sistemine işleyebilir mi? şeklinde sorulduğu için özel hastaneler bilgileri e-nabıza işleyebilir. 1 sene öncesi işlenmeyen bilginin neden işlenmedigini açıklamışsınız.

Sanırım psikiyatrik ilaçlar için gizleme kararı devlette alınabiliyor.Kime sorabilirsiniz bilmiyorum ama ben de devlet gizlemişti.Grip oldum bu ilaçları kullanıyorum diyince takipli hastanemde doktor göremedi.Tam hatırlamıyorum ama görüntüleme kısıtlanıyor.Devlette psikiyatri branşında kontrolde gözükür mü bilmiyorum...Uyuşturucu bağımlılığı var mı sizde??

Üst Alt