Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastane otomatik vitesli araç için ehliyet raporu verebilir mi?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
119
arkadaslar h sınıfı otomatik vitesli arac kullanır ehliyetim var ehliyet raporumu ozel bir hastahaneden ortopedi uzmanı muayanesi sonrası almıştım ehliyetimi yenisi ile değiştirmek istiyorum yine ozel hastahaneden alsam raporu kabul olur mu bildiğim kadarı ile ozel hastanelerde verebiliyor 2000 yılında ehliyet icin alımş olduğum rapor ozel hastahane müdürü ile gorüştüm oyle soyledi

Yemi yönetmeliğe göre aile hekimi sevk edecek deniyor.
Yönetmelikte özel hastane de sayılmış ama hangi durumlarda geçerli tam bilgi sahibi değilim.

raporu aldığım hastane ile gorüseceğm teşekkürler

mehmet-41

Ehliyet alımında evet, özel hastane de olsa rapor geçerli. Ama araç alımı söz konusu olduğunda devlet hastanesinden rapor alınması şarttır.

@OturanBoğa bülent başkan şu an alacağımız heyet raporlarında halen H sınıfı ehliyet alır ibaresi ekleniyor. Acaba ileriki zamanlarda bu şerh maliye tarafından değiştirildiğinde örnek veriyorum bi 3-5 sene sonra bizden tekrar o raporu yeniletmemizi isterlermi ?

tsunami_

Sanmıyorum. Maliye düzenlemeye bir geçiş maddesi koyar ve H de B de kullanılabilir olur.

OturanBoğa "araç alımı söz konusu olduğunda devlet hastanesinden rapor alınması şarttır." Demişsin Abii.
Bizz Hastaneye gittiğimizde artıkk bizz ötv ye bakmıyoruz diye il sağlık heyetine gönderiyolar. Bir de Bizz Rapora artıkk Otomatik veya H Sınıfı Alabilir Yazmayız Diyolar.
Bunu Nasıll Halletcez Bii Çözümm Yolu Göster ya

Ailr hekimine gitmeden direk ozel hastane nin ortopedi bölümune gitsen olurmu Bülent bey

burak_br
Hayır, aile hekimi ile başlatıyor yönetmelik.

_MUSTAFA
"siz araç için engelli sağlık kurulu raporu vermeye devam edeceksiniz. Sizden alınan yetki sürücü belgesine dair" diye ikna edeceksiniz. Ya da Sağlık Bakanlığı'na bilgi edinme kapsamında yazıp, cevabı ilgili hastaneye vermek lazım ki iş yapsınlar...

Bulent abi aile.hekiminden sonra özelden alabiliyozmu raporu

burak_br
Evet aile hekimi ilgili branş uzmanına sevk edecek, hastane ismi belirtmeyecek.
Siz de istediğiniz özel hastanede ilgili branş uzmanı ya da kaç branşa sevk edilmişse uzmanlara görüşlerini yazdıracaksınız. İl sağlık müdürlüğü komisyonu tarafından verilen bir kodla ilgili durum yazılırsa yani otomatik vites, özel tertibatlı araç gibi, bu durumda daha sonra il sağlık müdürlüğü komisyonuna gideceksiniz ilgili kod ya da kodları işleyecekler, sonra da trafik tescil ve mutlu son.

Tertibata gerek yoksa il sagliga gerek yokmus dogrumudur

Ehliyette komisyonun vereceği bir kod bulunmuyorsa komisyona gerek olmaz, ama otomatik vites de bir tertibattır ve kodunu komisyon vermektedir.

ortoepdik engeleielri birde nörolojiye göndeririyorlarmış noroloji ne alaka

burak_br
Nörolojiye her fiziksel engelliyi göndermezler.
Nörolojik sorunlardan dolayı el ya da ayaklarında nhissizlik, güç kaybı olanlar var. Bir bacağı kullanamamak uzaktan aynı görünse de kiminin ki kas zayıflığıdır, kimininki eklem sorunudur, kimininki omurilik yaralanmasıdır, kimininki sinirsel bir his kaybıdır. Bunlara göre de kimine ortopedi bakar, kimine nöroloji vs.

Bu adamlar bizi doktorla maliye ile cedelleştireceklerine doktor raporu verdikten sonra girilen o kahrolası komisyona birde maliyeci koyup orada ötv hakkında karar verilse olmaz mı. Bu devlet vatandaşına eziyet etmekten ne zevk alıyor .?

tşk ederiim abii engellielre eziyet aynen bir ehiyet deiştirmekk

psikolojik rahatsızlığı için de (yüzde 80 özürlü raporu olan kişiyi) aile hekimi özel hastaneye gönderebilecek mi ?

yok gibi

anakrada varsa aldınız özel hastane yazabirlmisniz

Üst Alt