Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araç ibaresinin değiştirilmesi için yeni rapor mu almalıyım?

sonortak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.bi yıl kadar önce devlet hastanesinden aldığım raporumla h sınıfı ehliyet için kursa yazıldım sınavlardan sonra direksiyon sınavında raporda elden kumandalı yazdığı halde otomatik vites hatta manuel aracları da kullanabildiğim için tertibata gerek duymadım sınavı geçerek dosyamı aldım. Ozaman bi an önce bu iş aradan cıksın diye rapora ne yazacaklar vs önemsemeden işleri halletmiştik.Şimdi araba almayı düşününüyorum haliyle emniyete dosyaları verip ehliyeti alacağız tahmin edersiniz ki benimde sıkıntım o kadar para verip aldığım aracı saçma saçma bahaneler yüzünden ailemin kullanamaması.Şimdi ben ehliyeti bu raporla alırsam büyük ihtimal özel tertibatlı araç kullanabilir yazacaklar.Benim istediğim ise ehliyette otomatik vitesli araç kullanabilir yazması ve salt otomatik vitesli aracı indirimli alıp ailem tarafından kullanılabilmesi.Sorum ben şuan ehliyeti alırsam o ibareyi değiştirmek için tekrar heyete girip buna dair rapor mu almam gerekir forumda baktığımda yanlış anlamadıysam doktordan veya poliklinikten bu işi halledenler var yada raporu alıp ehliyeti öylemi almalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? lütfen tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar yazsınlar ki insan ne yapacağına karar veremiyo yoksa.
umarım gece gece doğru anlatabildim :) yardımlarınızı bekliyorum.

Rahatsızlığınız sol alt ekstremitedense otomatik vitesli araç ibaresiyle araç alımında vergiden muaf olabilirsiniz, sol alt ekstremiteden değilse otomatik vites ibareli raporunuzda olsa vergiden muaf olamazsınız. Değiştirilmesi için evet yeni rapor almanız gerekiyor ve yeni ibareyi emniyetten ehliyetinizede işletmeniz gerekiyor..

yazılması gerekenleri araştırdım biliyorum.raporu alırım ancak takıldığım nokta elimdeki raporla ehliyeti gidip alsam sonradan raporu değiştirip dosyaya işletsem mi? yoksa şimdi yeni raporu önce alıp ehliyeti alırken bu işi halledebilir miyim?

Üst Alt