Merhaba arkadaşlar.bi yıl kadar önce devlet hastanesinden aldığım raporumla h sınıfı ehliyet için kursa yazıldım sınavlardan sonra direksiyon sınavında raporda elden kumandalı yazdığı halde otomatik vites hatta manuel aracları da kullanabildiğim için tertibata gerek duymadım sınavı geçerek dosyamı aldım. Ozaman bi an önce bu iş aradan cıksın diye rapora ne yazacaklar vs önemsemeden işleri halletmiştik.Şimdi araba almayı düşününüyorum haliyle emniyete dosyaları verip ehliyeti alacağız tahmin edersiniz ki benimde sıkıntım o kadar para verip aldığım aracı saçma saçma bahaneler yüzünden ailemin kullanamaması.Şimdi ben ehliyeti bu raporla alırsam büyük ihtimal özel tertibatlı araç kullanabilir yazacaklar.Benim istediğim ise ehliyette otomatik vitesli araç kullanabilir yazması ve salt otomatik vitesli aracı indirimli alıp ailem tarafından kullanılabilmesi.Sorum ben şuan ehliyeti alırsam o ibareyi değiştirmek için tekrar heyete girip buna dair rapor mu almam gerekir forumda baktığımda yanlış anlamadıysam doktordan veya poliklinikten bu işi halledenler var yada raporu alıp ehliyeti öylemi almalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? lütfen tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar yazsınlar ki insan ne yapacağına karar veremiyo yoksa.
umarım gece gece doğru anlatabildim
yardımlarınızı bekliyorum.
umarım gece gece doğru anlatabildim