Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanım raporumu aldım. B sınıfı ehliyetim var. Şimdi ne yapmalıyım?

teyyfo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Heyetten, H sınıfı ehliyet alabilir, özel tertibatlı araba kullanması uygundur raporunu aldım. Kendimde B sınıfı ehliyet mevcuttur. ÖTV'den faydanabılir miyim? ne yapmam gerekiyor

prosedür değişti, h almak için kursa fln gitmeyin bnce
şu an devamı belirsiz ama

aylardır hr başlıkta h kalktı yazılıyor, hala ayrı başlık açıp kişisel durum soruluyor ve buna da h sınıfı alın deniyor. kalkmış sınıfı kim nasıl verecek?

sistem değişmiş h sınıfı kalkmıs dediler, bir de tekrar ehliyet sınavına girmem gerekiyor mu bir tane kurs gireceksin diyor diğeri trafikten değiştir girmene gerek yok dedi, trafiğe gittim onlarda bilmiyorlarmış galericiye git dediler :S

teyyfo

Bekleyin. Elinizdeki rapor büyük olasılıkla bir işe yaramayacak. Ya yeni sürücü yönetmeliği'Ne göre yeni rapor almanız gerekecek, ya da elinizdeki raporla il sağlık müdürlüğüne gidip oradaki komisyona gireceksiniz ve onlar size yeni yönetmeliğe uygun rapor verecek, o raporla emniyet'e gidip ehliyetinize kod ekleteceksiniz.

Araç almaya dairse belirsizlik devam ediyor. Maliye bu konuda yeni düzenleme yapacaktır kısa sürede. Ama bence ya elinizdeki raporla ya da komisyon sonrası verilecek raporla araç alımında vergi avantajından yararlanabileceksiniz.

Not: bedensel hareket kısıtlılığınız olduğunu ve bu nedenle manuel vitesli araç kullanamayacağınızı varsayarak yazdım.

Bir üye kardeşimiz aşağıdaki bilgiyi paylaşmış;

"Yeni yönetmeliğe göre ehliyet için sağlık kurulu raporu alınmıyor.
Aile hekimine müracaat edilecek, engeliniz varsa gerekli gördüğü branş uzmanına sevk edecek, orada da muayene olduktan sonra ortopedik engel varsa il sağlık müdürlüğü nezdinde kurulan komisyona gidilecek, orası ne tür araç ve tertibat kullanacağınıza karar vererek durumunuza uygun kodları işleyecek.Prosedür artık böyle". Diyor..

teyyfo
Maliye düzenleme yapmayıncaya kadar B sınıfı Ehliyetle ÖTV siz araç alamazsınız.H sınıfı Ehliyetle araç alabilirsiniz.

Üst Alt