Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanım ibareli raporlarla otomatik vitesli araç alabilmek..?

canooz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben iki taraflı doğuştan kalça çıkığı ortopedik engelliyim. Tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanesinden" B engelli ehliyet alabilir, Özel tertibatlı araç kullanabilir "raporu aldım. Sağlık mudutlugunde toplanan komisyondan da 10.02 (Otomatik ) tertibat kodu olan raporu aldım. Bu iki rapor ve B engelli ehliyetim ile ötv den muaf araç almak üzere başvurduğunda maliye görüş talebinde bulunacaklarını söylediler. Kaç gündür kanunları okuyorum ama bu sonuca varamadim . Bilgisi olan arkadaşlar var mi konu ile ilgili. Çok fazla ağrım var ve benim mutlaka bir araç almak gerekiyor

" B engelli ehliyet alabilir, Özel tertibatlı arac kullanabilir" oranli raporda mi yaziyor

canooz merhaba sonuç ne oldu bende merak ediyorum yoksa raporda ötv indiriminden yararlanır ibareside istiyorlar mı ?

canooz, maliye neden öyle demiş olabilir inanın bir fikir üretemiyorum, belki kendi aralarında bir değerlendirme yapmak istemiş olabilirler, işin peşini asla bırakmayın sık sık vergi dairesine giderek konunun takipçisi olun ve yazılı cevap isteyin bu bir. İkinci olarak da otomatik vites de artık özel tertibat olarak değerlendirildiğinden rapor ve ehliyetiniz gereği tüm otomatik vitesli araçları kullanma hakkınız var. Araç sizin olsun veya olmasın otomatik vites ise kullanmanızda bir engel bulunmamaktadır vermiş olduğunuz bilgilere göre.

Benim durumda benzerlik var. İki alt ekstremitede sıkıntı olduğu için görüş istiyorlar. Aslında yeni ehliyet kodları sağ ayağını kullana bilir dese de onlar bunu tanımıyor. Sonuç olumsuz olursa başka şehirde şansını dene derim.
Ülkemin işleri engellinin ihtiyacını görmek değil sanki, mevzuata uysun sorun değil gözüyle hareket ediyorlar.
Sonucu paylaşırsan sevinirim.

UZAKLAR

raporu ortopedi uzmanı eksik yazmış. detaylı olarak yazması gerekiyor mevzuatlara göre.bugün tekrar düzeltme için başvurdum. ortopedi uzmanı beni beyin cerrahine gönderdi. o da sol bacağımın emarını istedi. emar çekindim. bir kaç güne emar sonuucuna göre raporda yeniden düzenleme yaptırmayı planlıyorum. şu ağrılarımın bir gün olsun hayrını görmedim. bari araba alsam da bir nebze rahatlasam diye uğraşıyorum. hakkımı helal etmiyorum. beni bu denli mağdur edenlere Allah sorsun öteki tarafta hesabını.

Maliye görüş talep etti. Henüz bir sonuç yok

Henüz bir gelişme olmadı. Olursa yazarım tabiki

Kardeşim Sen Maliye İle Uğraşma Git Raporunla Bayiiden Arabanı Al. İlk Etapta Senin Maliye İle İlgili Bi İşin Yok. Bayii Raporunu Kabul Ederse Sıkıntı Yok Zaten. Senin Maliye İle İşin Arabayı Aldıktan Sonra Olacak Aldığın Aracın MTVden Muaf Olması İçin Başvuracaksın.

iyi de bayi paramı aldı. bana fatura dahi vermedi. daha sonra aradılar beni maliye özelge talep etmemizi istedi dediler. param halen bayide. canım çok sıkkın.

Merhaba. Aracimi aldim şükür. Kosturmacadan yazamadım. Ortopedi doktoru taniyi doğru yazmamis. Anliycaniz eksik yazmış. Duzelttirdim. Aracimi da aldim hamdolsun. Sol bacağımda çok fazla güç kaybı varmış. Emar çektiler. Emg istediler. Sağ bacağım ile pedala basabilecegim ancak bu guc kaybı ile sol bacağım ile pedala basamadigim anlaşıldı. Her serde varmış bir hayır. Şimdi sol bacagim ile ilgili tedavi başlandı. Guc kaybı dkç sen değilmiş.

Raporda Otv indiriminden yararlanır diye bir ibare istenmiyor.

Hayırlı olsun canooz elden tertibatlımı verdiler aracı bende uğraşıyorum ama sağlık müdürlüğü 1 aydan fazla süre atıyorlar benim sağ düşük ayak h sınıfı ehliyet alabilir elden kumandalı araç kullanabilir diye 2013 de almıştım raporu süreci bana mesaj olarak atarmısın nasıl nerelere gidiliyor vergi dairesindedemi ğözüküyorsun raporun aslınamı veriyorsun

Bir soru da ben sorabilir miyim?
Ehliyet için rapor almamız gerektiğinde, direk kendimiz hastaneye ehliyet almak istiyorum diye başvurabiliyor muyuz, yoksa sürücü kursunun mu yönlendirmesi gerekiyor?

Tesekkurler emirr bey. Heyet raporunuz var anladığım kadarıyla.sizin tertibat raporu da almanız gerekiyor. Bunun için öncelikle aile hekimine başvurmanız sonrasında da ilgili uzman hekime gidip daha sonra da Sağlık müdürlüklerinde komisyona girmeniz gerekiyor. Burada rahatsizliginizla alakalı ilgili uzman hekim ve komisyondaki diğer makine müh. Ve başkanın tertibat kodu yazmaları gerekiyor. Daha sonra heyet raporunuz, tertibat raporunuz ile halk bankasına gidip ehliyet yenilemek için 15 tl para yatiracaksiniz. Oradan ilgili belgelerle trafik şubeye gidip ehliyetinizs tertibat kodlarını isleteceksiniz . Eğer acil araç için basvuracaksaniz geçici belge talep edebilirsiniz. 3 gün içinde de adresinize ptt aracılığı ile yeni ehliyetiniz gelecektir. Bunun dışında maliyeye araç için basvurdugunuzda tertibat kodları eğer yönetmelikte bahsedildiği gibi yazilmamissa sıkıntı çıkarıyorlar. Derim ki 4760 sayılı Otv kanununun engellilik oranı %90 altı olanlarla ilgili istisna uygulaması paragrafını güzelce okuyun. Ayrıca ÖZEL TUKETIM VERGISI( II )SAYILI LISTE UYGULAMA GENEL TEBLIGININ 1.3 Engellilik derecesi %90 in altında olanların taşıt alımında istisna alt başlığını mutlaka okuyun ve buna göre tertibat kodu eklettirin. Yoksa istisnadan yararlanamayabilirsiniz .Allah kolaylık versin.

Ata_Türk
Direk kendiniz basvurabilirsinjz

Evet heyet raporu var 2012 de %40 verdiler 2013 de özel tertibatlı elden kumandalı araç kullanabilir h sınıfı ehliyet alabilir diye raporumda var sağlık ocağında n sevk ettirdim hastaneye ordan sağlık il müdürlüğüne verdim Nisanın 20 heyet için gün verdiler oradan tertibatlı için kaç kodu vermeleri lazım ondan sonra vergi dairesine mi yoksa araç bayiyemi gidilecek?

emirrr;
Araç almak istediğiniz bayiye başvurun.onlar vergi dairesi ile görüşüyorlar. Yalnız şimdi sizin sağlık müdürlüğünde hangi kodu yazdirmaniz gerekiyor onu araştıralım. Ben sağlık müdürlüğünde çalışıyorum. Arkadaşlarıma bir sorayım. Raporunuzdaki tani kısmını tam olarak yazabilir misiniz buraya mahsuru yoksa eger.

Sol femur fraktürü -sol diz fleksiyon 100 derece de kısıtlı -sol alt extremite 2cm kısalık -sağ düşük ayak tablo %40 ayrıca sağ ayak düşük kısa bacak için elle kumandalı özel tertibatlı araç ile H sınıfı sürücüsü olabileceğine karar verilmiştir diye ayrı raporumda var teşekkür ederim.

canooz ortopedi doktoru tanıyı iyi yazmamış derken engelli sağlık raporuna mı yoksa il sağlığa verdiğiniz sürücü sağlık raporuna mı düzelttirme yaptınız. Ayrıca raporunuzdaki ibare ve ehliyetinizden kodları yazarsanız çok sevinirim. İyi günler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emirrr
32.01 kodunu bi arastirin derim
10.02 ve 32.01 kodunu iyice bu araştırın.yalniz siz deseniz de komisyon kabul edecek mi bir de bu var. Yine de rica edin.

Bertoned
Engelli sağlık raporuna. Hasta topallayarak mobilize demiş. O doktoru savcılığa sikayet etmek istiyorum ama sağlıkta çalıştığım için diğer heyettekiler sıkıntıya düşebilir. Bu hakaretten başka birşey değil. Tıbbi yönü olmayan aptalca bir kelime

canooz

Senin adına çok sevindim. Otomatik vites araç kullanmana, elden tertibat gerek olmadığına kanaat getirdiler yani?
Hangi şehir vergi dairesi? Araç'ın hayırlı olsun.

Üst Alt