Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz özel donanımlı aracı kimler kullanabiliyor?

kerem.guner

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

ÖTV muafiyeti ile alınan tertibatlı araçları sadece engelli mi kullanabiliyor 2025 yılı itibari ile? Daha önce 1. Derece aile kullanabiliyordu diye biliyorum ancak 2025 yılında durum değişti sanırım. Bu yıl araç alanlar veya bu konuda güncel bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

Bendeki tertibat kodları;

10.02 Otomatik vites
20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı
25.08 Soldaki hız pedalı

Ancak eşimin kullanıp kullanamayacağını henüz teyit edemedim. Kimisinden ruhsata sadece engellinin kullanması yönünde bir kısıtlama geldiğini duydum, kimisinden de ruhsatta engellinin kendisi, eşi ve çocuklarının kullanabileceğine dair ibare koyulduğunu duydum. Malesef net bir bilgiye ulaşamıyorum.

@kerem.guner,
TSE den alınacak engelli olmayan kişilerde kullanabilir 53-c belgesi ve ikametgah vb belgelerle kendisi ve vergi dairesi taahhütnamesine bildireceği iki kişi kullanabilir.

@kerem.guner,

3. Derece ye kadar kullanabiliyor benim ruhsatta öyle yazıyor. Vergisini verdiğin araca sırf Engelli olduğumuz için sınır koyuyorlar şaka gibi
Bari yakıt alırken falan Engelliyiz diye indirim yapsınlar Engelli ruhsatlı aracın hiç bir avantajı yok dez avantajı var.

Üst Alt