Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz motorsiklet almak mümkün mü?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Kifoskolyoz nedeniyle boy kısalığım var.
Ehliyetimde özel donanımlı motorsiklet kullanır ibaresi var ancak ayaklarım yere değdiği sürece her motoru kullanıyorum. vitesli denemedim sadece şimdiye kadar hep scooter kullandım. zaten yeni bir motor alırsam da yine scooter olacak.
rapor oranım %90.

aranızda ötv muafiyeti ile motorsiklet alan var mı ? ne gibi bir yol izlemem lazım.

yasada yeri var ancak pek rastladığım bir şey değil. uygulamada sorun çıkabilir diye sizlere soruyorum.

Son düzenleme:
canseven

"87.11 tarife pozisyonunda yer alan, motor silindir hacmine bakılmaksızın, motosikletlerin bizzat kullanmak amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engelliler tarafından ilk iktisabı ÖTV’den müstesnadır. "

Sanıyorum motosiklet kullanabilmek için H sınıfı sürücü belgesinin olması ve motorda özel donanım takılması yeerli oluyor.

Not: Motorsikleti ötv istisnası ile alırsanız 5 yıl geçmeden ne yeniden otomobil ne de motosiklet alabilirsiniz.

Üst Alt