Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aracım varken ÖTV'li araç alabilir miyim?

ozcanerkus

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selam benim üzerime kayıtlı bir arabam var engelli olmadan önce almıstım şimdi hala taksidini ödüyorum.Şİmdi Özel tertibatlı araba almak istiyorum.Raporları aldım bu arabayı alırken başka bir arabam var diye sorun cıkarırlarmı ?

Çıkarmazlar mı ya? Bence sen önceki arabanın devrini yakınlarından birine ver, sonra ötv siz yeni araba için müracaat et.

Öncelikle senin adına olan aracın devrini vermen gerekiyor. 3 yıl önce almış olduğum engelli aracı var eşime araç alacaktım onun adına kredi çıkmadı diye aracı 2. aracı kendi adıma almaya çalıştım. araç alacağım firma maliyeyi arayarak konu hakkında bilgi aldı engelli adına normal araç olursa ötvsiz alınan araçla ilgili sıkıntı olur dediler.

ozcanerkus;

yanlış cevap vermeyin arkadaşımıza, sorusu gayet net ama siz anlamadınız galiba,
özcan
elinde gerekli raporun varsa ve H sınıfı ehliyetin varsa tabiiki engelli statüsünde ötv siz araba alabilirsin, senin başka arabanın olup olmadığı önemli değil, isterse 10 tane araban olsun,arkadaşlar yanlış cevap vermişler, senin önceki almış olduğun araba zaten normal alınmış araba, sorun olmaz, raporunla 5 senede sadece 1 tane ötv ve mtv den muaf arac araç alacaksın, bunun dışında vergilerini öedemek kaydıyla istediğin kadar araba alabilirsin ve senin üzerinde olmasının hiç bir sakıncası yoktur.

İstersen 100 araçlık bir filon olsun, fark etmez. Sadece, içlerinden sadece biri için ötv-mtv istisnası olur, o kadar.

ötv arac alımı

selam arkadaslar ben araba almak istiyorum h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı arac kullanabilir raporu aldım ötv indirimi içinde rapor aldım ehliyet kursuna yazıldım şimdi araba almak için ehliyet almayı beklemem gerekiyormu çünkü direksiyon sınavı aralık sonunda yoksa bu raporlarla araba almak için hemen başvursam olurmu?

H sınıfı sürücü belgesi almadan araba alamazsınız.

Üst Alt