Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV’siz araç ne zaman satılabilir?

Alp34343434

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kimileri, aracı 2025 'de alsan bile 5 yıl sonra satabilirsin ama 10 yıl geçmeden alamazsın diyor. Kimileri 2025'de aldıysan 10 yıl satamazsın diyor. Bunun hangisi doğru? Kesin bilgi hangisi?

Yanıtla

2025'te aldıysan yasa çıktıktan sonra almış oluyorsun.
ÖTV ödemeden 10 yıl dolmadan satılmaz ve yenisi alınmaz.

ÖTV sini ödeyerek 10 yıl dolmadan satabilirsin ama yenisini almak için 10 yılın bitmesini beklemek şart.

@Alp34343434,

Sevgili kardeşim 5 yıl sonra satarsın 10 yıl sonra alırsın. Burada bilen bilmeyen yorum yapıyor. Benim ki kesin doğru Bilgi.

@ucuncubahar,

Sevgili kardeşim bilmiyorsanız yanlış bilgi vermeyin lütfen. 5 yıl dolunca ÖTV ödemeden satılır. 10 yıl dolunca alınır.

@barcan88

sevgili kardeşim, inan gönlüm senden yana keşke sen haklı olsan, keşke senin dediğin gibi olsa.

27/12/2024 tarihli ve 32765 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ve aynı gün yürürlüğe giren kararla,
Ben özellikle arkadaşın yazdığı 2025'te alınan aracı sorduğu kısma dikkat ettim.

Senin doğrun, benim doğrum yok. Yönetmeliğe tekrar bakalım beraber istersen ;)

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Son düzenleme:
@ucuncubahar,

Sevgili kardeşim bilmiyorsanız yanlış bilgi vermeyin lütfen. 5 yıl dolunca ÖTV ödemeden satılır. 10 yıl dolunca alınır.

@barcan88

sevgili kardeşim, inan gönlüm senden yana keşke sen haklı olsan, keşke senin dediğin gibi olsa.

27/12/2024 tarihli ve 32765 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ve aynı gün yürürlüğe giren kararla,
Ben özellikle arkadaşın yazdığı 2025'te alınan aracı sorduğu kısma dikkat ettim.

Senin doğrun, benim doğrum yok. Yönetmeliğe tekrar bakalım beraber istersen ;)

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

@ucuncubahar,

Sevgili kardeşim, 9 ve 10. Maddelere bak lütfen.
5 yılda satabilirsin. Ancak 10 yıl dolmadan yeni araba alamazsın diyor. Lütfen...
2 üniversite 1 yüksek lisans bitirdim. Halen 3. Üniversiteyi okuyorum.
Okuduğumu anlarım, bildiğim konuda yazarım, bilmediğim konuda yazmam.
Ben burada sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.

@barcan88

Sevgili kardeşim haklıymışsın. 👏👏👏

2025 ten sonra alınan araçlar içinde ÖTV ödemeden satış 5 yıl bitimiyle mümkün oluyormuş.

Kesin bilgi. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

Malul veya Engelliler Tarafından İlk İktisabı Yapılan Taşıtın Beş Yıl Geçtikten Sonra Satışı veya Devri

Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (a) bendi hükmü gereğince, (II) sayılı listedeki kayıt ve tescile tabi taşıtlardan Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendi kapsamında ilk iktisabı yapılanların, ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçtikten sonra satışı veya devrinde ÖTV aranmaz.

Ayrıca, söz konusu istisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtların veraset yoluyla ÖTV uygulanmaksızın varislere intikal etmesi ve murisin istisnadan yararlandığı tarihten itibaren beş yıllık sürenin bitimine kadar varisler adına kayıt ve tescilli kalması koşuluyla satışı veya devrinde de ÖTV aranmaz.

Üst Alt