Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV’siz araç kullanımına dair yeni bir düzenleme gelmiş | 1 Nisan 2025

OturanBoğa

Yönetici
Konular
681
Reaksiyonlar
1,760
Sanırım tek değişiklik olmuş, o da “suistimal var” diye bir taraflarını yırtar gibi yapıp suistimale neden olan %90 ve üzeri raporla araç alanların araçlarını istisnasız herkesin kullanılabileceği, kurala bağlanmış!
Ulan hani buydu suistimal, herkes yaşlısı adına araba alıp kullanıyordu da sizler bunu dert ediyordunuz ve bunu düzeltmek için kural koymuştunuz, ne oldu?
Orijinal dokümana ulaşan olursa lütfen bizlerle paylaşşsın.

1 NİSAN ŞAKASI OLSUN 1 NİSAN😄😄

Yurt içinden alınan ve özel tertibatı olmayan engelli araçları, herhangi bir kısıtlama olmaksızın kullanılabilir. Engelli yakınları veya herhangi biri bu aracı kullanacağı gibi özel bir yetkilendirme veya noter işlemi de gerekmez.

Arkadaşım siz olayın farkında değilsiniz. Adamların amacı ÖTV siz araç suistimali değil. Tek bir amaçları var engelli sürücüleri trafikten çektirmek, Ehliytet hakkı vermiyorlar, Ehliyeti olanların ehliyetlerine sudan sebepler ile el koyuyorlar. Senin ehliyetine tek bir doktor kararı ile el koyulurken itiraz edersen sadece Ankara için önce Kırıkkale ye gönderiyorlar sonra Samsun'a gönderiyorlar her ikisinin de olumlu sonuçlanması durumunda ehliyetini geri alıyorsun. Engellileri öldürmekten başka amaçları yok. Engelliler onlar için sadece yük başka bir şey değil.

@OturanBoğa,
Tam olarak anlamadım! Haberde herhangi bir sınırlama yok diyor!! Yani aracımı, yanında ben olmaksızın herhangi biri kullanabiliyor mu?? Akrabalık şartı da olmaksızın!

1 nisan şakası değil umarım @OturanBoğa

bahsi geçen maliyenin yazısını bulamadım. haber yeni ama içeriğine kaynaklık eden asıl belgeye ulaşamadım

@hozgul,
1 Nisan Şakası ise çok yakışıksız olmuş. Alay ediyor o gazeteler demek Engelli ile

Resmî dayanağı nedir iddia ile Aslı astarı olmayan şeyler itibar etmeyiniz boyle birsey olsa yolu yordamı yöntemi bellidir bakan açıklasa bile produsur uygulanmadan yasalaşmadan bu isler oyle yürümez boş haber

@deasn12,

Yanlis bilgi vermeyin yuzde 90 üzerinin sartini bilmiyorum ama benim aracim tertibatsiz ve raporum yuzde 90 alti, 15 ocakta guncelleme gelmis haberim yoktu bu guncelleme gelmemis olsa idi benim esim ehliyet aldi maliyeye gittim emniyete gitt kesinlikle kullanamaz senden baskasi dediler bende bu güncellemeye istinaden noterden maliyeden islemi halletim esimi eklettim suan esim kullaniyor, yani bir islem yapmadan ekleme yapmadan kimse kullanamiyor onu demek istiyorum 2 kisi ekleme hakki tanidilar

@OturanBoğa,
Burada bir yanlışlık var. Bence bu haber doğru değil. Çünkü bakanlık meclise herhangi bir şey gonderemez.

Ben 2 gun once tertibatsiz engelli aracima eşimi eklettim dogru haber

@OturanBoğa,
Bülent bey benim anlamadığım?
1- 2015 yılında aldığım özel tertibatlı aracımı daha sonra mevzuat geregi tse ye proje vs çizdirerek 3. derece ye kadar kullana bilir hükmüsü noter üzerinden ruhsata işlettirdim ve 5 yıllık süresi doldu o aracı biredare verdim o kullanıyor ama araç hala özel tertibatlı ve benim üzerime.
2- 2021 yılında yeni aldığım ötv muafiyetli ve özel tertibatlı aracım yasal düzenleme ile 3. dereceye kadar kullana bilir şeklinde ruhsata işlettim.
Benim anladığım kadarıyla artık bu araçları birder veya 3. dereceye kadar olan akraba vs kımse tertibatlı olduğu için kullanamayacak mı oluyor?

@Polmiks,
Ölüyü diriyi bıraktılar...
Ben zaten zamanında çuvalla para verip 3. dereceye kadar ibaresini eklettirdim yoksa kimse kullanamaz dediler la resmen gel bize düz ara söv diyor bu haramiler...

@cabbarehlinamus,
Bende ÖTV Muaf olmadan alıyorum da tertibat 16 bin aile kullansın dersen 22 bin dediler.
Lanet olsun 5 kuruş faydaları yok yine engel koyuyorlar küfür etsen olmuyor etmesen olmuyor. Paramızla rezil oluyoruz.

Burada her Zaman hükümetin yaptığı icraatı bir şeye bağlayan, sürekli bidi bidi yapan tipler var. Mesela Engelli emekliliğinin kalkmasını eyteye bağlayanlar gibi. Mesela hükümetin gerçek engellileri emekli etmeyip başkalarını Emekli etmesi gibi. ÖTV konusunda Herkesin torununa araba alması ve hükümetin de bunun önüne geçmek için ÖTV yasasını çıkardığı gibi. Bu tiplere her zaman konunun bunlarla alakalı olmadığını yazmıştım. E ne oldu şimdi kardeşim? Haklı çıktım! Al. Artık arabayı herkes kullanabilir! Siz hala hükümetin yaptığı gasplara kulp arayın! Suistimalmis. Siz kulp aramaya devam edin!

@gannicus,
Herkes kullanir demiyor engellinin yetkilendirdigi en fazla 2 kişi kullanabiliyor maliye ye giderseniz gerekn cevabi alirsiniz herkes derseniz bu is olmaz

@gannicus,
ÖTV sini ödediğim araca bile 2 kişi hakkı veriyorlar oda para ile şaka gibiler engelliye eziyetten başka bir şey değil.

@Hkn38,
Başta öyle yazıyor. Değişiklik olmuş. Eskiden öyle idi. Ben de biliyorum...

Üst Alt