Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç almak için %90 rapor şart mı!?

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben cuma günü hundai yi aradım bir engelli insan olarak 0km bi araç alırsam fabrikanızdan buna ötv %37 ötv düşürücekmisiniz diye sordum o insanda raporumu sordu %45 dedim olmaz %90 olması gerek ötvden yararlanman için dedi sadece burdamı yani hundaidemi bu dedim türkiyenin her yerinde ötvsiz arac alımlarında engelli insanların rapor oranı %90 dedi bana
acaba dogrumu hiç 0km araç alan arkadaşlarımız varmı ötv %37 alınmadan varsa yardımcı olsunlar lütfen.

Satıcı yanlış biliyor... Aracı kendin kullanacaksan "özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli rapor yeterli. Değil %90 olma şartı, %10 bile olsa fark etmez. Yeter ki özel donanım ibaresi olsun.

sayın abim

sayın abim kendim kullanıcam satıcı neden öle desin anlamış deyilim ayrıca %37 ötv uygulandıgında yani 20 milyarlık arac 12,500 düşüyor benim hesaplamam bu sizce dogrumudur

sayın arkadasım

sayın arkadaşım başka ne masraf olucakki ayrıca %90 ötv düştüyü taktirde şuan hundaide %10 indirim var onlada yararlanabilirmiyim peki aynı anda hem ötv hemde %10 indirimle

%90 şartı, otoyu kendi kullanmayanlar için aranan şart. Özel aparatlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alabilir diye ( yalnız belirlenmiş hastanelerden) heyet raporu alanlar ÖTV vergisinden muaf olurlar. Ancak sol ayak problemli, sağ ayak normal ise ÖTV indirimi yapmıyorlar. onlara standart otomatik vites kullansın diyorlar. bazı yerlerde farklı uygulamalarda oluyormuş. yanlış bilgiler olabiliyor.

Merhaba... Eğer Aracı kendiniz kullacaksanız ki kendim kullanıcam demişsiniz %70-%89 arası raporunuzun olması gerekmektedir %65-%89 da olabilir emin delim. Ama başkası kullacaksa kendiniz kullanmayacaksanız %90 üzeri olması gerekmektedir %10 rapor ile Veri muaf lığından faydalanamassınız en az % 65 veya %70 gerekmektedir.

salih611;
Salih bey, gerçi konu 5 sene öncenin konusu; bu bilgiyi nereden aldınız bilmiyorum ama böyle bir şey yok. Yani tamam başkasının kullanması için %90 lazım ama kendisi kullanacaksa oran önemli değil. %65-70 oranını nereden duydunuz?

Üst Alt