Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımı için H sınıfı ehliyetimizi B'ye dönüştürmemiz şart mı?

yusuf_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ötv indirimi raporu için illa h sınıfı ehliyeti yeni ehliyete çevirmek zorunda mıyız ?

yusuf_

Hayır. İkisi farklı birimin işidir. Yeter ki araç alımında kullanılacak raporda doğru ibareler olsun.

Yeni araç aldım ehliyette doğru kodları görmek istiyor vergi dairesi bu yüzden işlemleri bekletti yeni ehliyeti aldım bu şekilde aracımı onayladı plakam çıktı

Ben araç alırken işlemlerin tamamlanması için ehliyetimi yenilemek zorunda kaldım ve yenisinde artık B yazıyor.

Bu konuyu bende merak ediyorum. Ehliyetimi değiştiğimde otomatik vitesli araç kullanır yazan H sınıfı ehliyetim ne olacak ben bununla bir daha ötv den nasıl faydalanacağım sırf bu yüzden ehliyetimi değişmiyorum.

Ehliyeti yenilemek zorunlu değil, ehliyet için gerekli raporu isteyebilirler ancak ehliyet değiştirmek zorunlu değil, ben ağustosta ehliyeti yenilemeden aldım örneğin yeni aracımı... Yani halen 4 yıl daha geçerli olan eski tip H sınıfı ehliiyetimi kullanıyorum.

Üst Alt