Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alabilmek için raporda nasıl bir ibare olması gerek?

ferhat4959

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Iyi günler ben 2016 sakatlık raporu aldım yüzde 47 engeli vergi indiriminden de yararlanıyorum sorum şu sol ayak engelisiyim benim ehliyeti almam için rapurun arka föyünde h sınıfı ehliyet alabilir yada özel araç alabilir değerlendirilmedi demiş ben bu raporla gidip ehliyet baş vurusunda buluna bilirmiyim iyi günler

ferhat4959

Engelli ehliyeti için başvuruda bulanabilirsiniz.Aile Hekiminize gidip başvurun o sizi uzman doktora devlet hastanesine sevk edecek.

ferhat4959

Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu yazmalı ayrıca "otomatik vitesli araç kullanır" gibi bir ibare olmalı. Bunun yanı sıra otomatik vitesli araç kullanabileceğinize dair ehliyetiniz de varsa, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz

1-DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORU almalısınız. İçinde (ötv indiriminden faydalanır + özel tertibatlı araç kullanır) yazmalı.
2-Sürücü ehliyetinizi de özürlünüzle uyumlu hareket ettirici kodu işlenmiş ehliyet almalısınız.

ÖRNEK: Sol ayak hareket kısıtlılığı için=10.02(Otomatik vitesli araç kullanır) diye biliyorum.
Ben bu şekilde sıra ile yaptım. Ortopedi%10,nöroloji%8,Görme %32=%44 Durumum buydu

Üst Alt