Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araba almak için mutlaka raporda ÖTV değerlendirmesi yazmalı mıdır?

Tarik5454

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yakın zamanda %86 rapor almıştık ancak 90in altında olduğu için ÖTV indirimli araç alamadık. Şimdi bazı yerlerde okuyorum ki %90 bile rapor alsanız açıklama bölümünde ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALIR ifadesi yazılmalıymış. Nasıl yazdıracağız, hastaneye gittigimizde vereceğimiz ön talep dilekçede bunu defalarca belirtelim mi ? Bazen yine de yazmak istemiyorlarmış çünkü. Bu konu hakkında başka hiç bi yere sorma gereği duymayacağımız bilgiyi birisi verebilir mi ? Şimdiden teşekkürler.

90 Altı kodlu b Engelli ehliyeti olanlar ötv siz araç alabilir oda ortopedik rahatsız lığı olanlar içindir 86 ile olmaz
İtiraz edebilirsiniz rapor açıklamaya ötvsiz araç almak için rapor çıkartmak istiyorum demeniz yeterli tahmini ücreti 1200 tl

90 ve üzeri raporda açıklama bölümünde ne yazması gerek hocam ?

90 ve üzeri raporda bir şey yazmasına gerek yok.

rapor oranının 90 veya 90 nın üzerinde olması yeterli.

@Tarik5454 Maliye yüzde 90 üstü araç alımlarında açıklama kısmına ötv siz araç alımı yazılmasını isteyebiliyor oda maalesef rapor fiyatı farklı oluyor en son arkadaş 1200 civarı ödedi

Benim arkadaşım yok, yani örnek vereceğim 1200 lira ödemeyen arkadaşım da yok malesef.

Ama kapı gibi belgem var.

Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği / 15.01.2025

1.2. Engellilik Derecesi %90 veya Üzerinde Olanların Taşıt Alımlarında İstisna

engellilik derecesi %90 veya daha fazla olan malul veya engelliler tarafından on yılda bir defaya mahsus
olmak üzere ilk iktisabı ÖTV’den müstesnadır. Bu istisnadan yararlanmak için, taşıtın özel tertibatlı olması ve malul veya engellinin taşıtı
bizzat kullanması şartı aranmaz.
Yetkili sağlık kurumlarından alınmış, engellilik derecesinin %90 veya daha fazla olduğuna dair engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya noter onaylı örneğinin ÖTV mükellefine ibraz edilmesi suretiyle, taşıtın ilk iktisabında ÖTV uygulanmaması talep edilir.

Tebliğ'in hiçbir kısmında "şu açıklama olacak", "rapor şu nedenle alınacak" gibi bir açıklama yoktur.
Raporun hangi nedenle alınırsa alınsın %90 ve üzeri olması yeterlidir.

@barcan88,
Şimdi ne ispatlamaya çalıştın anlamadım sonuçta bilgi veriliyor ötv li aldığın zaman rapor ücretlidir normal rapor alırsan ücretsiz dir

@bilgeadam,

Ne demek istedim anlamadım. Ben sadece %90üzeri raporla araba almak için, raporda "ÖTV'siz araç alımı içindir" İbaresinin bulunmasına gerek yok dedim, o kadar. Birşey ispatlamak için yazmadım ve muhatabım da sen değilsin,

Benim raporumda öyle bir ibare yok ve 2 kez o raporla araba aldım.

Üst Alt