Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınan araçlar kaç yılda satılabilir?

crazyblade

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Engelli raporuyla araç alan kişiler benim bildiğim kadarıyla 5 yıl araç satışı yapamaz. ancak internette çok görüyorum 1 veya 2 yaşındaki araçlarını satan kişiler. bu kişilerin 5 yıl binme zorunluluğu yok mu?

Bir diğer mesele de ötv siz 40 bine aldığım aracımı diyelim ki 5 sene sonunda satmak istedim.engelli olmayan birisi aracımı alabilir mi ?. alırsa hangi şartta alabilir. yani görüyorum nette ikinci el engelli araçlarında ötv li fiyatı 40 bin ötv siz fiyatı 34 bin yazıyorlar.bu aradaki farkı devlet mi alıyo ?

engelli raporu ile alınan araçları engelli raporu uygun olan kişilere satmanızda bi sakınca yok ancak siz raporunuzla aldığınız aracı 5 yıldan evel satarsanız ötv indirimli 2 nci bir aracı almak için 5 yılın dolmasını beklemeniz gerekiyor..

diğer mesele ise engelli raporu ile alınan aracı engelsiz bir kişiye satmak isterseniz 34 bin liranın üzerindeki 6 bin tl yi devlete ödemek mecburiyetiniz var o yüzden 40 bin 34 bin rakamları telafuz edilir

hayır 5 yıl dolduktan sonra aracını normal piyasa değerinden istediğin herkese satabilirsin senden herhangi bir ötv vs talebinde kimse bulunmaz

Fakat arkadaslar okudugum yazilarda rapor ile alinan araclarin engelsiz birine satışı için 10 yıl satışı yapılamaz bilgisi var. Benim alacağım engelli aracı sadece otomatik vites olacak dolayisiyla ben bunu engelsiz birine rahatça satabilirim. Engelsiz birine satış için süre beş yıl mı on yıl mı anlayamadim. Kesin bilgisi olan varsa paylasmanizi rica ederim. Teşekkürler

arıza kabul

Yurt içinden alınan araçlar 5 yılın sonunda vergisiz şekilde herkese satılabilir olur.

5 yıldan önce ötv'siz araç alma hakkı bulunan engelli birisine vergisiz satılabilir.
5 yıldan önce engelli olmayan birisine satarsan başta ödenmeyen vergiler ödenir.

Bülent bey detaylı ve aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkürler iyi akşamlar olsun

Öncelikle merhabalar...
%91 fiziksel engelli, zihinsel olarak bir problemi olmayan abim adına 2010/12/27 tarihinde almış olduğumuz özürlü aracını satmak istiyoruz bunun için maliye'den aracı özürlü statüsünden düşürtüp noterden satışımızı yapıyoruz degilmi başka bi işlemi varmı ?

tmrck

Noter satışı yeterli. Bir de MTV açısından engelli statüsünden düştüğünden emin olun.

5 yıl doldu satışı normal vatandaşa satacam..tertibat var..ne yapmam gerekiyor...Sırasıyla işlemler nedir..TUV E Mİ SOKACAM ARACI

saygun

Noterden satış yaptıktan sonra donanımın araçtan çıkartılması için proje çizdiren de var çizdirmeyen de. Gerçekten belirsiz bir durum!

Üst Alt