Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınan araç MTV'den muaf olur mu?

müslüm60

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben ödevesiz bir arac aldım bu aracım motorlu taşıtlar vegisinden muavmı yoksa vergi dairesinde bi işlem yapmam gerekmi
bilgi verirseniz sevinirim

Vergi dairesine ruhsat ve raporunla gidip MTV muafiyeti için bildirim yaparsan iyi olur...

Limooni arkadaşı uğraştırma muaf işte : )
Muayenede vergi çıkartırlarsa (buda düşük bi ihtimal) o zaman bunu yapabilir.

limoninin dediği doğru muafiyet için vergi dairesine gidib işlem yaptırması gerek çünkü bende 6 ay önce bu işlemleri yaptırdım

Ali aracı ikinci el olarak mı aldınız yoksa galeriden sıfır mı ?

ötv den muaf dediğine göre sıfır alınmış bir araç sanırım.
sadece vergi dairesini arayın sizin engelli raporunuzu fax istiyorlar sonra direk düşüyor

Ben aracı 0 aldım ve mtv muafiyeti için mutlaka maliye ye gidip işlem yaptırmam gerektiği söylendi ve bir kısım işlemler yapıldı

arkadaşlar sıfır arac bayi bana motorlu taşıtlar vergisinden muaf denildi
dekrar gidib işlem yapdırayımı anlamadım şimdi

müslüm60 Siz aracı nezaman aldınız evet araç muaf ancak maliye ye gidip bazı işlemleri yaptırırsanız muaf oluyor ben manisada oturuyorum benden bu şekilde istendi başka şehirlerde değişiyormu bilmiyorum aynısı olduğu kanaatindeyim

tamam bu durumda size mtv vergisi tahakkuk etmemiş hemen vergi dairesine git 15 dakikada işlemyapıyorlar

Ben bu yıl araç aldım. vergi muafiyeti için gitmeniz şart.
Evraklar:
1- Ruhsat Fotokopisi
2- Raporun noter tasdiklisi
3- Kimlik Fotokopisi
4- Başvuru Formu(Vergi dairesinden alacaksın)
ben bunlarla yaptım.

Üst Alt